Συνέντευξη της Πόπης Ξοφάκη, συντάκτριας του Bookia.gr

Συνέντευξη της Πόπης Ξοφάκη, συντάκτριας του Bookia.gr

Η Πόπη Ξοφάκη είναι ένα πολύ γλυκό άτομο που δίνει μεγάλη σημασία στην εσωτερική ομορφιά! Πάντα ευγενική και πρόθυμη να σε εξυπηρετήσει με μια φυσική συστολή όσο και το χαμόγελό της! Χαίρεσαι να μιλάς μαζί της για βιβλία, δουλειές, παιδιά και όλα τα θέματα γενικά! Είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης του Παναγιώτη Σιδηρόπουλου και συζύγου της και μαζί έχουν στήσει τον διαδικτυακό χώρο Bookia.gr που ενημερώνει αναγνώστες και συγγραφείς για τα βιβλία!

1. Πως είναι για σένα να είσαι Working Mom; Εύκολο; Δύσκολο;
Ανέκαθεν θεωρούσα και θεωρώ, όταν είναι εφικτό φυσικά, η γυναίκα που αποφασίζει να ξεκινήσει την οικογένειά της να είναι στο σπίτι για να έχει εκείνη την ευθύνη για την ανατροφή του παιδιού, ή των παιδιών της. Στη δική μου περίπτωση αυτό έκανα. Είχα την επιλογή και την ευχέρεια να κάτσω στο σπίτι να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Είμαι μητέρα τριών παιδιών, δύο αγοριών 19 και 16 αντίστοιχα και ενός κοριτσιού 10 ετών. Τα τελευταία δύο χρόνια εργάζομαι από το σπίτι, με ελαστικότητα στον τρόπο και το χρόνο που διαθέτω.

2. Νιώθεις ενοχές ότι παραμελείς τα παιδάκια σου όπως οι περισσότερες Working Moms ή νιώθεις ότι συνδυάζεις αρμονικά δουλειά και παιδιά;
Τη στιγμή που εργάζομαι από το σπίτι θεωρώ ότι είναι το ιδανικότερο για μένα. Και πάλι όμως έρχονται στιγμές που θα ’θελα να κάνω πράγματα μαζί τους εκτός σπιτιού, πχ. Θέατρο, σινεμά που λόγω της δουλειάς δεν μπορώ και αισθάνομαι πολύ άσχημα. Ιδίως δεν έχω το χρόνο ν’ ασχοληθώ όσο θα ’θελα με τη κόρη μου.

3. Μίλησε μας για τις δραστηριότητές σου!
Τα τελευταία δύο χρόνια εργάζομαι ως συντάκτρια στο BOOKIA.GR, ένα κοινωνικό δίκτυο για βιβλία στο οποίο είμαι υπεύθυνη για διάφορα πράγματα όπως η συντήρηση του Ημερολογίου Εκδηλώσεων Βιβλίου, την ανάγνωση και εν συνεχεία την γνώμη μου ως αναγνώστρια των μυθιστορημάτων και ανάρτηση αυτής στο site. Το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ των παρουσιάσεων βιβλίων και τις δημόσιες σχέσεις του site.

4. Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;
Πάνω απ’ όλα να έχουμε υγεία, να δω τα παιδιά μου εκτός από καλούς ανθρώπους να γίνουν χρήσιμα και άξια για την κοινωνία και προπάντων ευτυχισμένα σε ό,τι κι αν κάνουν. Ευελπιστώ το BOOKIA.GR να αναπτυχθεί περισσότερο και να φανεί αντάξιο των προσδοκιών των εκδοτικών οίκων και των συγγραφέων, αλλά και να προσελκύσει περισσότερους αναγνώστες.

5. Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου από τότε που έγινες μαμά;
Χωρίς τα παιδιά μου δεν υπάρχω, δεν αναπνέω. Ό,τι μελλοντικά σχέδια κι αν κάνω είναι βάσει των παιδιών πρώτα. Δεν τα θεώρησα ποτέ εμπόδιο για να κάνω κάτι ή να πάω κάπου. Όπου μπορούσαμε τα παίρναμε μαζί. Όπου δεν μπορούσαμε δεν πηγαίναμε. Λίγο μου κακοφαίνεται τώρα που τ’ αγόρια έχουν αυτονομηθεί και δεν μας ακολουθούν, αλλά είναι φυσιολογικό και λογικό να έχουν τις παρέες τους.

6. Τι θα συμβούλευες τα νέα ζευγάρια που σκέπτονται να κάνουν οικογένεια.
Να το σκεφτούν πάρα πολύ καλά, χρειάζεται ωριμότητα και υπευθυνότητα η ανατροφή των παιδιών και όχι επειδή κάποια στιγμή “επιβάλλεται” να γίνει. Πολύ σημαντικό επίσης να το θέλουν πραγματικά και οι δύο να κάνουν παιδιά και όχι μόνο ο ένας.

Ευχαριστώ πολύ!
Ξοφάκη Πόπη
BOOKIA.GR

Κάκια Ξύδη, συγγραφέας

Συνεντεύξεις