Υλικά:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (395 γρ.)
400 γραμμ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου (ή μαργαρίνη και βούτυρο μισό-μισό)
500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 

Εκτέλεση:
Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα ακόμα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι. Μετά με ένα γάντι ζυμώνουμε τε το χέρι μας.

Αν θέλετε να προσθέσετε άλλα υλικά μέσα, όπως κακάο ή δάκρυα σοκολάτας ή καραμελάκια ή ξηρούς καρπούς (εγώ εδώ έβαλα κακάο, κομματάκια σοκολάτας και φιλέ αμύγδαλο), χωρίζετε τη ζύμη σας και προσθέτετε τα υλικά της αρεσκείας σας. Σε λαδόκολλα τοποθετούμε τα μπισκοτάκια, όσο για την ποσότητα που θα βάλουμε; Υπολογίζουμε όσο ένα καρύδι και πιέζουμε ελαφρά με το χέρι. Ψήνουμε τα μπισκότα για 16-18′ στους 150 βαθμούς στον αέρα ή στους 180 στις αντιστάσεις. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα διατηρούμε σε ένα πλαστικό δοχείο που κλείνει καλά ή κουτί για μπισκότα.

 

Καλή επιτυχία!!
Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.