Υλικά:
• 2 φλιτζάνια λάδι
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη
• 6 φλιτζάνια αλεύρι μπλε
• 1⁄2 φλιτζάνι κονιάκ
• 1⁄2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού ή μανταρινιού
• 1⁄2 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο • 2 κ. γ μπέικιν πάουντερ
• Ξύσμα πορτοκαλιού ή μανταρινιού
• 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα • 1 κ.σ κανέλα σκόνη

Για το σιρόπι:
• 2 φλυτζάνια μέλι

Προτού ξεκινήσουμε το ζύμωμα, ετοιμάζουμε το σιρόπι, για να είναι κρύο. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το μέλι και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για ένα πεντάλεπτο. Έπειτα προσθέτουμε το λεμόνι και βράζουμε λίγο ακόμη. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι αυτή να διαλυθεί.

• 2 φλ. ζάχαρη
• 2 ποτήρια νερό, λίγο λεμόνι

Διαδικασία: 
Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι. Ρίχνουμε στη λεκάνη τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος λίγο-λίγο το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Όχι πολύ, γιατί σφίγγουν. Κόβουμε από τη ζύμη μικρά κομματάκια, μικρότερα από το μέγεθος που θέλουμε, γιατί φουσκώνουν και τα τοποθετούμε πάνω στη λαμαρίνα. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά περίπου.

Όταν βγουν τα μελομακάρονα από το φούρνο, όπως είναι καυτά, τα μελώνουμε μέσα στη λαμαρίνα, ρίχνοντας σιρόπι με την κουτάλα της σούπας. Τα αφήνουμε 15 λεπτά. Τα πασπαλίζουμε με καρύδια ψιλοκομμένα και τα βάζουμε στην
πιατέλα. Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!!!

Γλυκιές δημιουργίες by Andriana

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.