Βασιλόπιτα πολύ αφράτη!

Βασιλόπιτα πολύ αφράτη!

Υλικά:

250γρ. βούτυρο
4 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
2 κούπες ζάχαρη
3 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 κουταλιές αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
4 κουταλιές καρυδόψιχα ή φουντούκια αλεσμένα
4 κουταλιές σταφίδες ξανθές
4 κουταλιές κουβερτούρα τριμμένη ή αλεσμένη με τα υπόλοιπα 4 κουταλιές ινδική καρύδα ένα κρασοπότηρο κονιάκ ή ρούμι
1 κεσεδάκι γιαούρτι (στραγγιστό κατά προτίμηση) το χυμό και το ξύσμα ενός λεμονιού και ενός πορτοκαλιού

Από το προηγούμενο βράδυ βάλτε τα κόντιντα και τις σταφίδες μέσα στο κονιάκ. αφήστε τα εκεί όλο το βράδυ να βγάλουν το άρωμά τους.
3 κουταλιές κόντιντα(ζαχαρωμένες φλούδες φρούτων, από το supermarket ή εκεί που πουλάνε ξηρούς καρπούς). ένα πακέτο φαρίνα 500 γρ.

Την επόμενη μέρα χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα με λίγη από τη ζάχαρη και αφήστε το στην άκρη. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να γίνουν κρέμα. Ρίξτε και τους κρόκους έναν έναν. Συνεχίστε το χτύπημα και προσθέστε τις βανίλιες και τα ξύσματα. Αλέστε στο multi τα κόντιντα μαζί με το κονιάκ και τους χυμούς να γίνουν ένα μείγμα. Προσθέστε το μπέικιν στο αλεύρι. Στο μείγμα των κρόκων, ζάχαρης συνεχίστε στο χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα και προσθέστε εναλλάξ λίγο λίγο το αλεύρι, το κονιάκ με το χυμό και το γιαούρτι. Ρίξτε και όλους τους ξηρούς καρπούς και τη καρύδα και ανακατέψτε.

Στο τέλος βάλτε και τη μαρέγκα με πολύ αργές κινήσεις. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί, ρίξτε μέσα το μείγμα και τοποθετείστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 50 -55 λεπτά. Όταν κρυώσει εντελώς πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και διάφορα στολίδια. Μην ξεχάσετε να βάλετε το φλουρί! Καλή επιτυχία και καλή Πρωτοχρονιά!!

Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana

Ζαχαροπλαστική