Συνέντευξη από την συγγραφέα Μαρία Κρόκου

Συνέντευξη από την συγγραφέα Μαρία Κρόκου

Καιρός είναι να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα την συνεργάτιδα των Working moms Μαρία Κρόκου. Καταφέρνει πάντα μέσα σε λίγες λέξεις να χωρέσει μεγάλα μηνύματα. Δηλώνει μητέρα δυο μικρών θαυμάτων και αυτό τα λέει όλα για το πόσο τρυφερό και ευαίσθητο άτομο είναι. Σε λίγες μέρες θα έχουμε την χαρά να υποδεχτούμε το δεύτερο βιβλίο της που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΔΙΩΝΗ με τίτλο «Αν δεν ήμουν εγώ… Αν δεν ήμουν εδώ»!

1. Πώς είναι για σένα να είσαι Working Mom; Εύκολο; Δύσκολο;
– Οφείλω να ομολογήσω ότι είναι δύσκολο. Είμαι από τη φύση μου άνθρωπος που θέλω ότι κάνω να το κάνω όσο το δυνατόν πιο άρτιο και το να θέλω να είμαι ταυτόχρονα σωστή μαμά και σωστή στη δουλειά μου πολλές φορές δεν είναι το πιο εύκολο! Είμαι διαρκώς σε μια αγωνία μήπως ξέχασα κάτι! π.χ. μήπως δεν έβαλα το κολατσιό στα παιδιά; μήπως μπέρδεψα τις τσάντες;!!

2. Νοιώθεις ενοχές ότι παραμελείς τα παιδάκια σου όπως οι περισσότερες Working Moms ή νοιώθεις ότι συνδυάζεις αρμονικά δουλειά και παιδιά;
– Δηλώνω ενοχική μαμά! Δυστυχώς ακόμη και όταν είχα άδεια και ήμουν στο σπίτι μαζί τους υπήρχαν μέρες που αναρωτιόμουν: Έπαιξα αρκετά μαζί τους; Μήπως καταπιάστηκα με τις δουλειές και δεν «άκουσα» τις δικές τους ανάγκες όπως έπρεπε; Πόσο μάλλον τώρα που όλα πρέπει να γίνονται με πιο γρήγορους ρυθμούς και σε πολύ λιγότερο χρόνο…

3. Μίλησε μας για τις επαγγελματικές σου δραστηριότητες!
– Εργάζομαι στον δημόσιο τομέα. Παράλληλα έχω γράψει το μυθιστόρημα «Εξάρες» εκδ. Novelbooks και σύντομα εκδίδεται το δεύτερο βιβλίο μου με τίτλο:  «Αν δεν ήμουν εγώ… Αν δεν ήμουν εδώ…» από τις εκδόσεις ΔΙΩΝΗ. Μέσα στο χειμώνα θα ανέβει και το θεατρικό μου έργο «Λοξές φιλίες».

4. Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;
–  Συνήθιζα να κάνω σχέδια για το μέλλον μέχρι που, δύο χρόνια πριν, ένα δυσάρεστο γεγονός με δίδαξε πως τα σχέδια πολλές φορές μένουν σχέδια… Έτσι τώρα προσπαθώ να αφήσω στην άκρη την έμφυτη διάθεσή μου για προγραμματισμό και να ζω την κάθε μου μέρα όσο πιο όμορφα μπορώ! Το μόνο που εύχομαι είναι να έχουμε υγεία (και να με αξιώσει ο Θεός να καμαρώσω τα παιδάκια μου μεγάλα, ευτυχισμένα και επιτυχημένα και γιατί όχι να γίνω και χαζογιαγιά!!)

5. Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου από τότε που έγινες μαμά; 
– 180 μοίρες αλλαγή! Η πιο ευτυχισμένη εποχή της ζωής μου και ταυτόχρονα η πιο αγχωτική! Πρώτη προτεραιότητα πάντα εκείνα! Το μυαλό μου όπου και αν είμαι, ότι και αν κάνω είναι σε αυτά με αποτέλεσμα η λέξη χαλάρωση να έχει εξαλειφθεί από το λεξιλόγιό μου! Βιώνω πρωτόγνωρα συναισθήματα, αγωνίες και ευαισθησίες! Έχω γίνει περισσότερο αφηρημένη και κάθε τι το περνάω πρώτα από το φίλτρο: «κάνει για τα παιδιά;»

6. Τι θα συμβούλευες μια νέα γυναίκα που τώρα έγινε μαμά;
– Να απολαύσει τις μοναδικές στιγμές του να είσαι μαμά! Να μην αφήσει τίποτα να της χαλάσει την όμορφη αυτή επαφή με το υπέροχο «δώρο», με το υπέροχο «θαύμα» που θα τρέχει ξοπίσω του για το υπόλοιπο της ζωής της! …και όσο για την δουλειά: Νομίζω πως τελικά είμαστε πολύ πιο δυνατές από ότι πιστεύουμε και όλα βρίσκουν τις ισορροπίες τους σιγά-σιγά!!!

Τα βιβλία μου Κρόκου Μαρία
Κάκια Ξύδη, συγγραφέας

Συνεντεύξεις