Συνέντευξη της συγγραφέως Βιολέτας Κουμπή!

Συνέντευξη της συγγραφέως Βιολέτας Κουμπή!

Από το νέο μου πόστο στις Working MOMS ήθελα να ξεκινήσω με μια πολύ αγαπημένη φίλη και συγγραφέα χιουμοριστικών μυθιστορημάτων.

Η Βιολέτα Κουμπή είναι ένα παιδί-κουμπί, όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς με την πιο κάτω συνέντευξη που μου παραχώρησε. Είναι μητέρα δύο κοριτσιών και προσπαθεί να συνδυάσει την συγγραφή με τη δουλειά και το ρόλο της συζύγου και της μητέρας. Αν θέλετε να γελάσει λίγο το χειλάκι σας, δεν έχετε παρά να αναζητήσετε τα βιβλία της με τίτλους «Ους το facebook συνέζευξε» από την Εμπειρία Εκδοτική και «Οι χωρισμένοι δεν γιορτάζανε προχθές από τις εκδόσεις Λιβάνη. Απολαύστε την!

1. Πως είναι για σένα να είσαι Working Mom; Εύκολο; Δύσκολο;
Working mom ε; Δύσκολο μανούλα μου το πρόγραμμα της Μαίρης Παναγιωταρά, μια εργαζόμενη μητέρα μια καλή νοικοκυρά. Να σέρνεις την παντόφλα όταν γυρίζεις από τη δουλειά και να πρέπει να βοηθήσεις και το παιδί σου να λύσει την άσκηση στα μαθηματικά που ούτε ο Πυθαγόρας ο Σάμιος δε θα μπορούσε να τη λύσει. Και μαζί με τις γωνίες και τις συνεφαπτομένες να ψιλοκόβεις και το κρεμμύδι για να φτιάξεις τις φακές, τις οποίες ξέρεις εκ των προτέρων ότι δε θα τις φάνε, αλλά εσύ κάθε φορά ελπίζεις. Να μη σιδερώσεις και καμιά φόρμα να φορέσουν στο σχολείο; Και συγκρίνοντας τις γωνίες κάνεις και τσάκιση αλφάδι στο παντελόνι της κόρης σου και τ’ ακούς κι από πάνω γιατί δεν της αρέσει η τσάκιση και είσαι άχρηστη που δεν μπορείς να λύσεις μια ασκησούλα στα μαθηματικά. Την καις με το σίδερο το πυρακτωμένο σαν τη Σπυριδούλα; Δεν την καις γιατί είναι παιδί σου και είναι πάνω στην εφηβεία. Κι έχει νεύρα. Λες κι εσύ δεν έχεις νεύρα, έχεις καλώδια. Μετά να μην κάνεις μπάνιο και το μικρό; Έτσι θα πάει σχολείο, σαν τον λέτσο; Θυμάσαι που έλεγε η Γλυκερία ” Να’ χα εκατό καρδιές; Εγώ ξέρεις πόσες φορές θα ήθελα να έχω εκατό χέρια; Και να έχει το εικοσιτετράωρο πεντέξι ώρες καβάντζα για να τα προλάβω όλα; Όσο για την άσκηση για να μην αφήνω εκκρεμότητες πήρα τηλέφωνο έναν συγγενή στην Αμερική που δουλεύει στη ΝΑΣΑ και μου την έλυσε. Ένα μισθό χάλασα με το υπεραστικό.

2. Νοιώθεις ενοχές ότι παραμελείς τα παιδιά σου όπως οι περισσότερες Working Moms ή νοιώθεις ότι συνδυάζεις αρμονικά δουλειά και παιδιά;
Τύψεις; Τυψάρες έχω. Μην κοιτάς που κάνω πλάκα. Έχω χάσει στιγμούλες από το μεγάλωμα τους που δεν αντικαθίστανται με τίποτα. Και πόσες φορές είμαι απότομη μαζί τους, επειδή είμαι κουρασμένη και ντοπαρισμένη στη δουλειά;

3. Μίλησε μας για τις επαγγελματικές σου δραστηριότητες!
Πρέπει να βλέπουμε τη δουλειά σα μία σύμβαση με τη ζωή. Και όχι να τη θεωρούμε σπίτι μας. Εγώ πάλι όπως και οι περισσότερες, για να μη πω όλες, δεν μπορώ να το χειριστώ έτσι απλά και πέφτω με τα μούτρα. Σε μια εταιρεία με ιατρικά είδη δουλεύω κι επειδή συναναστρέφομαι με πολύ κόσμο μετά δεν θέλω να μιλήσω σε άνθρωπο. Αρνείται ο εγκέφαλος.
Ευτυχώς που υπάρχουν τα βιβλία και μου δίνουν λίγη χαρά! Το πρώτο μου βιβλίο κυκλοφορεί από την Εμπειρία Εκδοτική και έχει τίτλο «Ους το facebook συνέζευξε και από τις εκδόσεις Λιβάνη «Οι χωρισμένοι δεν γιορτάζουνε ποτέ».

4. Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;
Γράφω δύο βιβλία σχεδόν ταυτόχρονα και σκέφτομαι να γράψω κι ένα παιδικό…

5. Τώρα που τα παιδιά σου μεγάλωσαν και βλέπεις τα πράγματα από απόσταση τι θα άλλαζες σε σχέση με τη δουλειά σου;
Ίσως και να μη δούλευα ποτέ. Αν και ξέρω ότι δε θα το άντεχα, ωστόσο θα ήμουν συνεχώς δίπλα στα παιδιά μου

6. Τι θα συμβούλευες μια νέα γυναίκα που τώρα έγινε μαμά;
Να λιώνει για το παιδί της, αλλά να μη του το δείχνει. Μόνο την αγάπη της να του δίνει απλόχερα. Τα μωρά είναι σαν τα κουτάβια. Έχουν ένστικτο κι έτσι και σε πάρουνε χαμπάρι την πάτησες. Θα κουτουλάς στο γραφείο. Στο λέω εγώ ο Ζήκος. Με αγάπη…

Κάκια Ξύδη, συγγραφέας

Συνεντεύξεις