Μηλόπιτα – Πάστα φλώρα

Μηλόπιτα – Πάστα φλώρα

ΥΛΙΚΑ:
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 κρόκους
2 κουταλιές σούπας κονιάκ
2 βανίλιες,
3 κούπες φαρίνα (ή αλεύρι + 3 κουταλιές baking-powder)
1 κούπα μαρμελάδα μήλο που δεν είναι άλλη από τις Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana

Δε ζυμώνουμε πολύ για να μη γίνει σφιχτή η ζύμη.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Απλώνουμε σε ταψάκι τη μισή και λίγο παραπάνω ζύμη και κρατάμε για τα κορδονάκια. Απλώνουμε τη μαρμελάδα και καλύπτουμε σταυρωτά με τα κορδονάκια που κάναμε από την υπόλοιπη ζύμη. Αν θέλετε πασπαλίζετε με αμύγδαλο φιλέ και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 200C για 30-40′, ώσπου να ροδίσει.

Καλή επιτυχία!!!

Της Ανδριάνας από τις Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana

Ζαχαροπλαστική