Όλες είμαστε σούπερ μανούλες!!

Όλες είμαστε σούπερ μανούλες!!

της Μαρίας Δρακογιάννη

Είσαι μια ανέμελη νέα μανούλα που σιγά – σιγά, αρχίζεις να ανακαλύπτεις πως ίσως τελικά δεν είσαι και τόσο “ανέμελη” όσο νόμιζες..!!!!

Ξαφνικά ανακαλύπτεις μέσα σου δυνάμεις, που ούτε πίστευες πως είχες…!!!

Πρέπει να σκεφτόμαστε πριν από αυτά για αυτά, κάθε τους επιθυμία ή ανάγκη..!!

Τα παιδάκια μας είναι όλη μας η ζωή..!! Αλλά αυτά τα ζουζουνιάρικα πλασματάκια φέρνουν τα πάνω κάτω στη ζωή μας σίγουρα….!! Πρέπει να γίνουμε ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΝΟΥΛΕΣ. ..!!!

Για σκεφτείτε λίγο και πείτε μου….Δεν είστε όλες Σούπερ Μανούλες…; Από όταν φέρατε στον κόσμο το παιδάκι σας ή τα παιδάκια σας, θυμάστε να έχετε κοιμηθεί ξανά έστω ένα μόνο βράδυ εντελώς ήρεμες χωρίς την έννοια του παιδιού σας…; Εγώ ΟΧΙ…!!! Και πιστέψτε με είναι πλέον αρκετά μεγάλο το παιδάκι μου…!!! Άρα…;; Σούπερ Μανούλες μας λείπει και πάντα θα μας λείπει ο ΥΠΝΟΣ..και σας ρωτώ..; Ποιος μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της καθημερινότητας (δουλειά, σπίτι, οικογένεια) χωρίς να κοιμάται καλά…; Μα οι Σούπερ Μανούλες φυσικά…!!!

Καθώς τα παιδάκια μεγαλώνουν αναπτύσουν μεταξύ τους έναν δικό τους κώδικα επικοινωνίας που ελάχιστοι μπορούν να καταλάβουν…ποιος αναλαμβάνει το ρόλο του μεταφραστή…; Μα και εδώ φυσικά η Σούπερ Μανούλα…!!! Μμμμ μάλλον κάποιο κρυωματάκι ή ιωσούλα περυτριγυρίζει το μικρό σας αγγελούδι….ποιος θα το καταλάβει πριν καν βήξει και θα τρέξει να προμηθευτεί αντιπυρετικά, φυσιολογικούς ορούς υγραντήρες κ.λ.π…; Η Σούπερ Μανούλα..!!!

Η Σούπερ Μανούλα ετοιμάζει πάντα το πιο νόστιμο φαγητό του κόσμου και ξέρει τι θέλουν τα παιδιά της πριν καν αυτά το ζητήσουν..!!! Είναι δίπλα τους να τα πάρουν μια μεγάλη αγκαλιά και να τους δώσουν ένα φιλί ενώ θα τους λένε, “μη κλαις ψυχούλα μου..στη ζωή σου θα βρεθούν πολύ άνθρωποι που θα σε στεναχωρήσουν και θα σε κάνουν να νιώσεις άσχημα, αλλά εγώ όποτε με χρειαστείς θα είμαι δίπλα σου…!!! ”

Επίσης φυσικά η Σούπερ Μανούλα έχει μάτια παντού και βλέπει τα πάντα αλλά και ακούει τα πάντα και τρέχει αμέσως για να δει τι έχει συμβεί στο σπλάχνο της..!!! Επίσης όμως η Σούπερ Μανούλα πάντα είναι “ψιλιασμένη” όταν δεν ακούει τίποτα..!! Η απόλυτη ησυχία “μυρίζει” κάποια σκανταλιά που ίσως είναι επικίνδυνη…!! Η Σούπερ Μανούλα οργανώνει τα πιο υπέροχα πάρτυ γενεθλίων στο σπίτι, αλλά και στο σχολείο, μαζί με δωράκια φτιαχμένα από τα χεράκια τις για όλα τα παιδάκια, για να χαρούν και για να βλέπει στα μάτια του παιδιού της αυτή την μοναδική λάμψη που δεν αλλάζει με τίποτα στο κόσμο…!!! Όλες οι Σούπερ Μανούλες θα έχουνε ανοιχτή την ψυχή και την αγκαλιά τους για τα παιδιά τους.!!!

Σας φιλώ όλες Σούπερ Μανούλες…!!!

Να θυμάστε ότι όλες μαζί και η κάθε μια ξεχωριστά είστε μια ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΝΟΥΛΑ…..Μια Σούπερ Μανούλα για το δικό σας παιδί που μπορεί και να μην είστε η φυσιολογική του μητέρα αλλά να είστε εσείς που το μεγαλώσατε και δεν λείψατε ποτέ από δίπλα του..!! Να είστε περήφανες μανούλες, να νιώθετε ευλογημένες και ευτυχισμένες…!!! Κάθε παιδάκι και κάθε μανούλα είναι ξεχωριστά πλάσματα…!!

Να το θυμάστε πάντα αυτό και να μην αφήνετε κανέναν να το αμφισβητήσει…!!!

της Μαρίας Δρακόγιαννη

Σκέψεις