Υλικά:

½ κιλό φύλλο κρούστας
1 λίτρο γάλα
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γεμάτη σιμιγδάλι ψιλό
5 αυγά
Ζάχαρη άχνη
3 βανίλιες
1 Βιτάμ
Κανέλα

Εκτέλεση: 
Ζαρώνουμε τα μισά φύλλα και τα τοποθετούμε παράλληλα σε ένα ορθογώνιο πυρέξ. Λιώνουμε το βιτάμ και ρίχνουμε το μισό στα φύλλα. Φουρνίζουμε το ταψί και το αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Εντωμεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς. Όταν πήξει, αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Αφού κρυώσει λίγο η κρέμα τα ενσωματώνουμε και απλώνουμε στα ψημένα φύλλα. Μετά βάζουμε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα φύλλα και ρίχνουμε και το υπόλοιπο λιωμένο βιτάμ. Ραντίζουμε και με λίγο νερό. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και το αφήνουμε να ψηθεί στους 200C. Όταν κρυώσει, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.