Συνέντευξη Aspas Tsamadi (www.aspaonline.gr)

Συνέντευξη Aspas Tsamadi (www.aspaonline.gr)

Η Aspa Tsamadi είναι μαμά δύο μικρών κοριτσιών, blogger, συν ιδρύτρια του Μαμά…δες, Μπαμπά…δες, του Μικροί Μεγάλοι και του Ψηφιακές Γειτονιές και την ευχαριστούμε πολύ που παραχωρεί αποκλειστικά στις Working MOMS μια μίνι συνέντευξη.  Απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην πρωταθλήτρια και μέλος της εθνικής ομάδας τζούντο.

Με τη μικρή της κόρη

Έχοντας την πεποίθηση ότι η ζωή δεν είναι προσωπική υπόθεση και ότι τα διδάγματά της είναι χρήσιμα μόνο όταν τα μοιράζεσαι, σε αυτό το blog (http://www.aspaonline.gr/) καταγράφει τη ζωή και τα ενδιαφέροντά της, έχοντας παράλληλα ανοίξει ένα διαδικτυακό παράθυρο επικοινωνίας, φιλίας και ανταλλαγής πληροφοριών.

Από ομιλία στο Girl Geek Dinner

Αν επισκέπτεστε το blog για πρώτη φορά, στη σελίδα Top 10 θα βρείτε μία μικρή συλλογή από παλαιότερα αγαπημένα της posts. Στη σελίδα Τύπος και εκδηλώσεις υπάρχει μία επιλογή από δημοσιεύματα που αφορούν τα blog της και link για διάφορες συνεντεύξεις ή ομιλίες της.

Social media: Twitter,FacebookGoogle+PinterestInstagram.

1. Πως είναι για σένα να είσαι Working Mom; Εύκολο; Δύσκολο;

Το να είμαι μαμά, είναι ο δυσκολότερος ρόλος της ζωής μου. Πόσο μάλλον που είμαι και εργαζόμενη μαμά. Βέβαια κάθε μαμά είναι εργαζόμενη μαμά. Απλά όταν υπάρχει και μία επιπλέον επαγγελματική δραστηριότητα, ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται.

2. Νοιώθεις ενοχές ότι παραμελείς τα παιδάκια σου όπως οι περισσότερες Working Moms ή νοιώθεις ότι συνδυάζεις αρμονικά δουλειά και παιδιά;

Όπως οι περισσότερες εργαζόμενες μητέρες έτσι κι εγώ αναζητώ συνεχώς τους μηχανισμούς για να ισορροπήσω οικογένεια και καριέρα. Δεν είναι εύκολη υπόθεση – χρειάζονται συμβιβασμοί και προτεραιότητες. Έχω πάντως πάψει εδώ και καιρό να κυνηγάω την τελειότητα. Η τέλεια μαμά, η τέλεια οικογένεια, η τέλεια ζωή δεν υπάρχει.

3. Μίλησε μας για τις επαγγελματικές σου δραστηριότητες!

Παρ’ όλο που οι σπουδές μου και τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα ήταν σε άλλο αντικείμενο, όταν ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με τον κόσμο του blogging, ένιωσα ότι είχα ανακαλύψει κάτι σπουδαίο. Τίποτα δεν μπορούσε να με σταματήσει από το να ξεκινήσω το δικό μου blog. Τότε βέβαια, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το blog μου θα εξελισσόταν σε κάτι παραπάνω από ένα απλό διαδικτυακό ημερολόγιο και θα άνοιγε για μένα νέους επαγγελματικές ορίζοντες. Αλλά χαίρομαι που άκουσα το ένστικτό μου και ξεκίνησα. Λίγα χρόνια μετά το Aspa Online, ακολούθησαν και άλλα διαδικτυακά παιδιά, όπως το Μαμά…δες, Μπαμπά…δες και το Μικροί Μεγάλοι και αργότερα και οι Ψηφιακές Γειτονιές.

4. Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

To motto μου είναι “Η ζωή είναι πιο διασκεδαστική όταν τη μοιράζεσαι”. Θα συνεχίσω λοιπόν να μοιράζομαι κομμάτια της ζωής μου στο Aspa Online, αλλά παράλληλα ​θα θέτω και ​θα ​κυνηγάω συνεχώς νέους στόχους. Τα καλύτερα έρχονται!

5. Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου από τότε που έγινες μαμά; 

Όταν γεννήθηκαν τα παιδιά μου, γεννήθηκα κι εγώ ως μαμά. Η ζωή μου άλλαξε εντελώς και άλλαξα κι εγώ ως άνθρωπος – προς το καλύτερο! Στον αγώνα μας να μεγαλώσουμε καλούς ανθρώπους, γινόμαστε κι εμείς καλύτεροι άνθρωποι.

Έφη Αργυροπούλου 

Συνεντεύξεις