IVF-MITROTITA – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ PORTAL ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ

IVF-MITROTITA – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ PORTAL ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ

Υπογονιμότητα. Εξωσωματική. Σπερματέγχυση. Γιατροί. Εξετάσεις. Φάρμακα. Ενέσεις. Ιατρικοί όροι που για κάποιους δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Σε κάποιους άλλους όμως, ορίζουν το μέλλον της ζωής τους.
Είμαι η Ναταλία. Η Βίκυ. Η Τασούλα. Η Άλκηστη.
Και σε κάποια στιγμή της ζωής μου βρέθηκα αντιμέτωπη με αυτό που οι πιο πολλοί το λέμε ”Θηρίο της υπογονιμότητας”. Γιατί ακόμα κι αν βρεις έναν λόγο ή μια αιτία που πρέπει να αρχίσεις να μαθαίνεις τι είναι αυτό, υπάρχουν χίλιοι ακόμα που θα τους μάθεις στην πορεία, αφού μπεις μέσα στον αγώνα.
Είμαι η Φωτεινή. Η Βάσω. Η Βίκυ. Η Ζωή. Η Μαρία. Η Βασιλική. Ο Αργύρης, ο Παναγιώτης…..
Δεν ήξερα τίποτα για αυτό κι όμως η Ζωή αποφάσισε να μου δώσει πρώτα το τεστ κι ύστερα το μάθημα. Κάποιοι από εμάς, πήραμε άριστα με την πρώτη, κάποιοι άλλοι με την δεύτερη ή την τρίτη φορά. Είμαι η γειτόνισσά σου. Η φίλη σου στο διαδίκτυο. Η κολλητή της ζωής σου. Είμαι ξαδέλφη, κουμπάρα. Γνωστή από τα παλιά. Είμαι το ένα ανάμεσα σε χιλιάδες ζευγάρια που παλεύουν να φέρουν ένα μωρό στον κόσμο. Και παλεύουν γιατί σε αυτή τη ζωή δεν έρχονται όλα ρόδινα. Με τον εύκολο τρόπο.
Αυτός ο χώρος και όσοι τον στηρίζουν, ονειρεύεται να βοηθήσει όλους όσους έχουν ξεκινήσει τον ανηφορικό δρόμο της τεκνοποίησης και χρειάζονται λίγα λόγια, απλά, σαν καθημερινή κουβέντα του καφέ. Ελπίζει να βρεθεί στο δρόμο όσων έχουν τέτοια ζευγάρια στο περιβάλλον τους και να τους πείσει πως η καλή διάθεση είναι η πρώτη βοήθεια που μπορούν να  δώσουν στους ανθρώπους αυτούς και η πολυτιμότερη προσφορά στον αγώνα τους. Φιλοδοξεί με λίγα λόγια, να δημιουργήσει μια νησίδα ενημέρωσης, αλληλοκατανόησης και αλληλοβοήθειας μέσα στον ωκεανό των προβλημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν σήμερα όσοι εισέρχονται στο δύσβατο μονοπάτι της υπογονιμότητας.
Επιτυχία για την ομάδα που το δημιούργησε θα είναι, αν ο αναγνώστης του  αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος στη χώρα μας, και κυρίως, ότι οι προσπάθειες για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης οικογένειας δεν είναι πάντα ανώδυνες. Ειδικά για τους αναγνώστες που ανήκουν στην υπογονιμότητα, οποιαδήποτε βοήθεια σε ψυχολογικό επίπεδο και σε  γνώσεις μπορεί να προσφέρει ο χώρος αυτός , θα θεωρηθεί μεγάλη επιτυχία και επίτευξη του σκοπού για τον οποίο δημιουργήθηκε.
Το portal Ivf-Mitrotita,  είναι η προσπάθεια μιας ομάδας γυναικών αλλά και ανδρών, για την  οποία η μητρότητα αποτελεί ύψιστο ιδανικό, το πολυτιμότερο δώρο της φύσης προς τη γυναικεία ύπαρξη, για την κατάκτηση του οποίου, κάθε αγώνας είναι ιερός και έχει τη δική του συναισθηματική αξία. Η βοήθεια και η υποστήριξη, λοιπόν, προς τα ζευγάρια εκείνα που  προσπαθούν να κρατήσουν μέσα τους την Ελπίδα και  το όνειρο για ένα μωρό,         αποτελεί όχι μόνο υποχρέωση αλλά και ανάγκη προσφοράς, ειδικότερα από τα ζευγάρια εκείνα που κατάφεραν να αγγίξουν το Όνειρο, να προσπεράσουν όλες τις δυσκολίες και να         ακούσουν τελικά τη λέξη ΜΑΝΑ.

Το πόρταλ μας : www.ivf-mitrotita.gr
Το forum μας : http://www.mitrotita.gr/forum/
Η Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/ivf.mitrotita
Η ομάδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/groups/ivf.mitrotita/

Το twitter μας: https://twitter.com/ivf_mitrotita

της Mitrotita Ivf Vasilikh

Συνεντεύξεις