ΥΛΙΚΑ

3 φύλλα ζύμη για πίτες
100 γρ. βούτυρο
8 πράσινα μήλα Granny Smith καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1/4 της κούπας αλεύρι
1  1/2 – 2 κούπες μαύρη ζάχαρη
1  1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το προηγούμενο βράδυ ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα μήλα, την ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τον πάτο του ταψιού και προθερμάινουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Ανοίγουμε τα φύλλα της ζύμης όσο πιο λεπτά μπορούμε. Βάζουμε στον πάτο του ταψιού ολόκληρο το ένα φύλλο και το μισό από το δεύτερο και ανοίγουμε μερικές τρυπούλες με ένα πιρούνι.
Αδειάζουμε από πάνω όλο τη γέμιση από το μπολ και μοιράζουμε 75 γραμμάρια από το βούτυρο μας σε κομματάκια. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο ενάμιση φύλλο. (το γυρνάμε εσωτερικά για να καλυφθεί τελείως η γέμιση).

Λιώνουμε τα 25 γραμμάρια βουτύρου που μας έχουν απομείνει και περιχύνουμε την ζύμη. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία του φούρνου μας στους 150 βαθμούς και ψήνουμε την μηλόπιτα για 2,5 με 3 ώρες.

Μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή και κρύα!

Πηγή: www.famecook.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.