Συμβουλές προστασίας των παιδιών από τον ήλιο

Συμβουλές προστασίας των παιδιών από τον ήλιο

Η υπέρμετρη έκθεση των παιδιών στον ήλιο, χωρίς να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες τόσο στο δέρμα, όσο και στα μάτια τους.
Η υπεριώδης ακτινοβολία δρα στον ανθρώπινο οργανισμό αθροιστικά. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το σώμα συλλέγει ηλιακή ακτινοβολία από τη γέννησή του και είναι πιθανό να αναπτύξει καρκίνο του δέρματος πολύ αργότερα.Οι συνέπειες της έκθεσής μας στον ήλιο παρουσιάζονται μακροπρόθεσμα, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί από τη βρεφική κιόλας ηλικία.

Αποφεύγουμε τον ήλιο τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας (11:00 με 16:00)
Για τις καλοκαιρινές σας βόλτες προτιμήστε το πρωί μέχρι τις 11π.μ. και το απόγευμα μετά τις 16.00. Σε κάθε έξοδo το παιδί πρέπει να φορά καπέλο με γείσο και γυαλιά με υψηλή απορροφητικότητα. Εάν το παιδί μεταφέρεται με καρότσι ή ποδήλατο, αυτό θα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με ειδική ομπρέλα. Φοράμε πάντοτε αντηλιακό novalou family sun care milk SPF 50+, με φωτοσταθερά φίλτρα νέας τεχνολογίας, φυτικά εκχυλίσματα καλέντουλας και βιταμίνη E, κατάλληλο για όλη την οικογένεια.

Τα βρέφη μέχρι 6 μηνών απαγορεύεται αυστηρά να εκτίθενται στον ήλιο
Αν χρειαστεί να είναι μαζί μας, τα προστατεύουμε με καπέλο και αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και φυσικά φίλτρα. Η novalou baby sun care cream, με δείκτη προστασίας SPF 30, φυσικά αντηλιακά φίλτρα, βοσακχαρίτη, βιταμίνη Ε και D-panthenol προσφέρει υψηλή προστασία. Τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται υπό σκιά και όχι απλώς κάτω από μια ομπρέλα στην παραλία, καθώς ο καυτός ήλιος αντανακλάται στην άμμο, στις πέτρες και στη θάλασσα οπότε μπορεί να προκαλέσει ηλιακά εγκαύματα ακόμη και κάτω από την ομπρέλα.

Συμβουλές εφαρμογής του αντηλιακού
•  Χρησιμοποιούμε το αντηλιακό τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο.
•  Είναι σημαντικό να εφαρμόζουμε το αντηλιακό σε κάποια ευαίσθητα σημεία του σώματος. Μην ξεχνάτε τον λαιμό, τον σβέρκο, τα αυτιά, τα δάχτυλα.
•  Επαναλαμβάνουμε την εφαρμογή του αντηλιακού σε τακτά χρονικά διαστήματα, ιδιαίτερα στα παιδιά. Η αποτελεσματικότητά του μειώνεται με το κολύμπι, τον ιδρώτα και το σκούπισμα.
•  Μετάτην έκθεση στον ήλιο, εφαρμόζουμε novalou baby body milk για καλύτερη ενυδάτωση.

Tips
Τα παιδιά, όπως και οι ενήλικες, θα πρέπει να πίνουν συχνά νερό όταν κάνει πολλή ζέστη, καθώς ο ήλιος αφυδατώνει τον οργανισμό.
Δεν εκτιθέμεθα στον ήλιο περισσότερο από 20 λεπτά τις πρώτες μέρες της έκθεσης.

www.novalou.gr

Υγεία