Παρέα με ένα βιβλίο περάστε ένα μαγικό σαββατοκύριακο!

Παρέα με ένα βιβλίο περάστε ένα μαγικό σαββατοκύριακο!

Πάντα ένα βιβλίο είναι η καλύτερη παρέα για τα παιδιά μας. Είναι ο μόνος τρόπος να αναπτύξουν την φαντασία τους και να ταξιδέψουν νοερά σε κόσμους μαγικούς. Και αυτή τη βδομάδα σας προτείνουμε βιβλιοπροτάσεις που ξεχωρίζουν από τις αγαπημένες Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΩ

Ηλικία: 3+

Μέσα στο βουνό, υπάρχει μια σπηλιά.

Μια σπηλιά που ένα πλασματάκι τόσο δα μικρό τη λέει σπιτικό.

Και το πλασματάκι ρούπι δεν κουνά από τη σπηλιά…

γιατί απέξω ο λύκος παραφυλά.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΣΑΓΟΝΙΑΣ

Ηλικία: 3+

Ο Κυριάκος είναι πολύ τρομακτικός.

Τριγυρίζει στη ζούγκλα βροντοφωνάζοντας

«ΕΙΜΑΙ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ, Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΣ! ΤΡΕΜΕΤΕ ΤΑ ΚΑΛΟΑΚΟΝΙΣΜΕΝΑ ΜΟΥ ΔΟΝΤΙΑ!»

Όμως τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Ο Κυριάκος, βλέπετε, κρύβει ένα τεράστιο (και-όχι-και-τόσο-τρομακτικό) μυστικό…

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΛΙΛΙΚΑ ΝΟ3

Ηλικία: 4+

Οι αγαπημένες ιστορίες της μικρής Λιλίκας, που διασκεδάζει στο πάρκο, πηγαίνει στο βουνό και κάνει νέους φίλους στο σχολείο, αρέσουν σε όλα τα παιδιά!

Είστε έτοιμοι να ταξιδέψετε μαζί της;

ΣΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ

Ηλικία: 4+

Αυτό το βιβλίο θα μπορούσε να είναι μια ιστορία για ένα κορίτσι, την Έλλη. Για τα συναισθήματά της που όλο αλλάζουν και τα βιώνει όπως κάθε παιδί υπερβολικά, για τα ταλέντα και τις δυσκολίες της, για τα πάνω και τα κάτω της, για όσα τη θυμώνουν και όσα την ενθουσιάζουν.

Όμως όχι. Δεν είναι. Είναι απλώς ένα βιβλίο για ναυτικές περιπέτειες και θαλασσινά ταξίδια!

 

ΤΟ ΤΖΑΤΖΑΛΟ

Ηλικία: 4+

” Όχι εγώ! Το Τζάτζαλο!”
Αν βρίσκετε το Τζάτζαλό σας αφόρητα ενοχλητικό δεν είστε οι μόνοι!
Όμως όπου υπάρχει θέληση και όρεξη όλα μπορούν ν’ αλλάξουν.

ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ

Ηλικία: 4+

Μετά την Κυρία ‘Αιφελ που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, η συγγραφέας Alice Brière-Haquet και η εικονογράφος Csil επιστρέφουν με ένα υπέροχο βιβλίο.

Ό,τι συμβαίνει στην καρδιά του

Φαίνεται στα μάγουλά του

Ροζ θα τα δεις για τη χαρά

Κόκκινα να ’ναι απ’ τα φιλιά

Κι αν γίνουν μπλε από ντροπή

Ή γκρίζα μια στιγμή λυπητερή

Κίτρινα βάφονται στην αμμουδιά

Μοβ στα ωραία δειλινά

ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΕΓΩ

Ηλικία: 5+

«Πόσα αστέρια υπήρχαν στον ουρανό; Εκατομμύρια; Δισεκατομμύρια; Ίσως ο αριθμός τους να είναι μεγάλος σαν το άπειρο. Άρχισα να νιώθω πολύ, πολύ μικρή. Πώς στο καλό θα μπορούσα έστω και να σκεφτώ κάτι τόσο μεγάλο όσο το άπειρο;»

Μια προσπάθεια να εξηγηθεί το άπειρο και οι «άπειρες» έννοιές του από ένα μικρό παιδί αποτελεί το εικονογραφημένο βιβλίο της Kate Hosford Το άπειρο και εγώ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Η οχτάχρονη Φοίβη βρίσκεται ένα βράδυ καθισμένη στο γρασίδι και όπως χαζεύει τα αστέρια στον ουρανό συνειδητοποιεί πως ο αριθμός τους είναι άπειρος. Όμως, τι είναι το «άπειρο»; Από την επόμενη κιόλας μέρα η Φοίβη αρχίζει να ρωτά τους πάντες γύρω της πώς φαντάζονται το «άπειρο». Στην πορεία της αναζήτησής της θα ακούσει πολλούς ορισμούς, μαζί με το «άπειρο» θα ανακαλύψει και το «για πάντα» και θα βιώσει ανάμεικτα συναισθήματα, πριν κατορθώσει να φτιάξει έναν ορισμό που να ταιριάζει περισσότερο σε εκείνη.

Το άπειρο και εγώ είναι μια ιστορία για την προσωπική αίσθηση του άπειρου, όπως τη συλλαμβάνει το μυαλό ενός μικρού παιδιού, σε ένα ταξίδι που διευρύνει το μυαλό και την καρδιά. Το πρωτότυπο και τρυφερό κείμενο της Kate Hosford πλαισιώνει μοναδικά η ρετρό εικονογράφηση της Gabi Swiatkowska. Αξιοποιώντας αγαπημένα της στοιχεία όπως τα χρώματα και το ρεαλισμό της φλαμανδικής σχολής, η εικονογράφος «παίζει» με τα επίπεδα, τις υφές, τα σύμβολα και τους αριθμούς, προκειμένου να απεικονίσει τόσο τον πραγματικό, όσο και τον φανταστικό κόσμο της Φοίβης.

Όπως σημειώνει η ίδια η συγγραφέας: Πόσοι τρόποι υπάρχουν να φανταστεί κανείς το άπειρο; Άπειροι. Κλείστε το βιβλίο και ξεκινήστε…

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ

Ηλικία: 10+

Το βιβλίο αφηγείται τη συγκινητική ιστορία ενός γενναίου κοριτσιού την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η δεκάχρονη Έιντα, ξεπερνώντας τις κακουχίες της καθημερινής της ζωής, δραπετεύει με τον αδερφό της στη βρετανική επαρχία. Εκεί ξεκινάει μια νέα ζωή μαθαίνοντας το αυτονόητο: πως έχει ίσα δικαιώματα με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας της. Παράλληλα, τα δύο αδέρφια αναπτύσσουν μια δυνατή σχέση με τη Σούζαν Σμιθ, τη γυναίκα που τα παίρνει υπό την προστασία της. Θα αποδειχτεί άραγε ο δεσμός τους αρκετά ισχυρός ώστε να τους κρατήσει ενωμένους, παρά τον πόλεμο και τις συνθήκες που απειλούν να τους χωρίσουν;

Το βιβλίο έχει λάβει πολλές διακρίσεις ενώ ήταν #1 New York Times bestseller και στη λίστα με τα καλύτερα βιβλία του 2015 των Publisher’s Weekly και Wall Street Journal.

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΑ ΤΥΡΑΚΙΑ

Ηλικία: 7+

Απίστευτο! Απίστευτο και όμως αληθινό! Ένας εντελώς παράνομος και εντελώς κλέφτης αρουραίος θα οδηγήσει τον σπουδαίο ιδιωτικό ντετέκτιβ Αρσέν και την αδελφή του, τη Φαντομά, μέσα σε ένα ανατριχιαστικό στοιχειωμένο σπίτι. Μέσα εκεί ζει ένα σούπερ φάντασμα, και τα θρυλικά αδέλφια πελαγώνουν — και παγώνουν. Ναι, είναι οι καλύτεροι στη δουλειά τους, ο φόβος και ο τρόμος όλων των μοχθηρών, αλλά δεν είναι κυνηγοί φαντασμάτων. Ή μήπως ο Αρσέν είναι και δεν το ξέρει;
Στο μεταξύ, όλα τα τυράκια του μπακάλικου έχουν εξαφανιστεί, και ο Βερνάρδος, ο σκύλος του μαγαζιού, είναι απελπισμένος. Ποιος μοχθηρός έκλεψε τόσα τυράκια; Και γιατί; Θα τα φάει όλα μόνος του; Ο Αρσέν πρέπει και πάλι να εξιχνιάσει πολλές υποθέσεις μαζί!

Σκέψου, Αρσέν! Βάλε τα δυνατά σου!

Μπορείτε να τα αναζητήσετε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.epbooks.gr.

Βιβλία