Home > Βιβλία > Βιβλία συμπεριφοράς που βοηθούν τα παιδιά μας να κατανοήσουν προβλήματα της καθημερινότητάς τους

Βιβλία συμπεριφοράς που βοηθούν τα παιδιά μας να κατανοήσουν προβλήματα της καθημερινότητάς τους

  •  
  •   
  •  
  •  

Τα βιβλία συμπεριφοράς τα αγαπώ πολύ γιατί μαθαίνουν στα παιδιά μου πως να διαχειρίζονται προβλήματα της καθημερινότητας τους και τις ανησυχίες τους.
Και επειδή όλα στη μικρή ηλικία φαντάζουν δύσκολα και ανυπέρβλητα μ’ αυτά τα βιβλία θα εξοικειωθούν με την έννοια του θυμού, θα μάθουν την επιμονή, την ευγενή άμιλλα, την ευγένεια και την αρμονική συνύπαρξη με άλλα παιδάκια και ενήλικες.
Γιατί όσο και να προσπαθούμε να τους τα μάθουμε μέσα από το διάλογο εμείς οι γονείς τις περισσότερες φορές χωρίς επιτυχία, μέσα από τα βιβλία και τις υπέροχες εικόνες τούς αποτυπώνονται μαγικά!!!!

Η σειρά Τα συναισθήματα και η συμπεριφορά μας έχει στόχο να αποτελέσει αφετηρία για συζήτηση πάνω στα συναισθήματα και τη συμπεριφορά των παιδιών, τόσο σε σχέση με τον εαυτό τους όσο και με τους άλλους.

Θέλω να κερδίζω!

Η Μπέλα θυμώνει όταν δεν κερδίζει σε όλα. Όποτε βλέπει ότι δεν τα καταφέρνει, προτιμάει να τα παρατήσει παρά να συνεχίσει την προσπάθειά της.
Θα μπορέσει να μάθει να βάζει τα δυνατά της, αλλά και να είναι σωστή αντίπαλος;

Ένα βιβλίο που βοηθάει τα παιδιά να μάθουν να προσπαθούν για την επίτευξη των στόχων τους και να πιστεύουν στην αξία της ευγενούς άμιλλας.

Δε θέλω να παίξω όμορφα

Ο Φιν μερικές φορές φέρεται πολύ εγωιστικά και γίνεται απότομος. Σύντομα όμως, όταν τα άλλα παιδιά τον αφήνουν έξω από τα παιχνίδια τους, αισθάνεται μοναξιά.
Θα μπορέσει να μάθει να φέρεται στους γύρω του με καλοσύνη και να παίζει όμορφα με τα άλλα παιδιά;

Ένα βιβλίο που βοηθάει τα παιδιά να μάθουν να φέρονται στους γύρω τους με καλοσύνη και ευγένεια.

Με νευριάζουν όλα!

Ο Σαμ περνάει μια δύσκολη μέρα. Όλα τού πάνε στραβά. Ο μπαμπάς του δεν έχει χρόνο να παίξει μαζί του, το φαγητό δεν του αρέσει και δε διασκεδάζει καθόλου στο πάρτι του φίλου του.
Θα μπορέσει η θεία Τζεν να τον βοηθήσει να πάψει να αισθάνεται τόσο θυμωμένος;

Ένα βιβλίο που βοηθάει τα παιδιά να μάθουν να ελέγχουν τον θυμό τους.

Στο τέλος κάθε βιβλίο περιλαμβάνεται μια εικονογραφημένη ιστορία χωρίς λόγια, σχετική με το θέμα, για να τη διηγηθεί το παιδί. Επίσης περιλαμβάνονται οδηγίες για τους ενήλικες, σχετικά με το πώς να χρησιμοποιήσουν το βιβλίο, και ιδέες για συζήτηση με το παιδί.

Η μεταφράστρια και επιμελήτρια Μάρω Ταυρή μιλάει για τα βιβλία της σειράς.
Δείτε το βίντεο.

Τι σε απασχολεί; Μαθαίνω να διαχειρίζομαι τις ανησυχίες μου

Όλοι ανησυχούμε για διάφορα πράγματα και αυτό είναι φυσιολογικό! Τα παιδιά όμως χρειάζονται βοήθεια για να αναγνωρίσουν και να διαχειριστούν τα συναισθήματα που τους δημιουργούνται από διάφορες καταστάσεις: μπορεί να τσακωθούν με κάποιον φίλο τους ή να αρρωστήσουν, να δουν κάτι τρομακτικό στην τηλεόραση ή να αλλάξουν δασκάλα. Το βιβλίο αυτό τα βοηθάει να μάθουν να περιγράφουν τι είναι αυτό που τα δυσκολεύει και δίνει χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες τους προτού αυτές γίνουν υπερβολικά μεγάλες για να τις διαχειριστούν.
Διαβάστε το μαζί με το παιδί και βοηθήστε το να βρει τρόπους να αντιμετωπίζει τα σκαμπανεβάσματα της καθημερινής ζωής και να ξαναβρεί το χαμόγελό του.

  • Ιδανικό εργαλείο για να συζητήσετε με το παιδί τι ακριβώς το απασχολεί και πώς αισθάνεται.
  • Περιλαμβάνει γλωσσάρι συναισθημάτων με επεξηγήσεις και παραδείγματα.
  • Δίνει στα παιδιά χρήσιμες συμβουλές για να μάθουν να αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες τους με πρακτικούς τρόπους.
  • Περιλαμβάνει οδηγό για τους ενήλικες, ώστε να βοηθήσουν το παιδί να μιλήσει για τις ανησυχίες του.

Αναζητήστε τα σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.metaixmio.gr.

Δείτε επίσης
Γιατί πρέπει να έρχονται τα παιδιά σε επαφή με τα βιβλία από τη γέννησή τους
Ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας για τα βαφτιστήρια!
Τα νέα βιβλία της Μαρίνας Γιώτη ήρθαν για να μας κλέψουν την καρδιά
Δεν διαβάζουν τα παιδιά βιβλία; Θα τους μάθουμε εμείς να διαβάζουν…

Αφήστε απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

*Με την υποβολή σχολίου, αποδέχεστε την Πολιτική απορρήτου.
*Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το workingmoms.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό την επικοινωνία με τους διαχειριστές του workingmoms.gr