Πρόταση σινεμά: Επιχείρηση μαμά +trailer

Πρόταση σινεμά: Επιχείρηση μαμά +trailer

Aπό 8 Μαρτίου σε όλους τους κινηματογράφους!

Ο Γιόχαν είναι ένας μικρός κούνελος που ζει ευτυχισμένος με την οικογένειά του, στη μακρινή Κουνελοχώρα. Όταν η μητέρα του θα χαθεί ξαφνικά, ο Γιόχαν θα αποφασίσει να ξεκινήσει ένα περιπετειώδες και δύσκολο ταξίδι για να την φέρει πίσω.

Τρυφερό και μελαγχολικά αισιόδοξο μάθημα ζωής από μια σπουδαία, τεχνικά πιο απλή από τη χολιγουντιανή μα ευαίσθητη και φιλοσοφημένη σχολή κινουμένου σχεδίου.

 

 

Σχολή με παράδοση στο κινούμενο σχέδιο, η σκανδιναβική μπορεί να υπολείπεται της χολιγουντιανής σε τεχνική, διαθέτει όμως μια πιο φιλοσοφημένη κι ευαίσθητη (λιγότερο «επιθετική») προσέγγιση στα ανάλογα θέματα. Ένα από αυτά είναι και η ενηλικίωση μέσω της απώλειας, όπως τη βιώνει εδώ ο μικρός κούνελος Γιόχαν, ο οποίος μετά το θάνατο της μητέρας του ξεκινάει ένα περιπετειώδες ταξίδι στη χώρα του Βασιλιά του Φτερού για να τη φέρει πίσω. Με στοιχεία από σκανδιναβικούς μύθους αλλά κι εκείνον του Ορφέα, το «Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων» του Χαγιάο Μιγιαζάκι και την «Αλίκη…» του Λιούις Κάρολ, ο Δανός Έσμπεν Τοφτ Γιάκομπσεν παραδίδει ένα λιτό, τρυφερό και μελαγχολικά αισιόδοξο μάθημα ζωής. Απλοϊκό στην πλοκή, παραμένει πλούσιο σε συμβολισμούς και ιδέες, αντιμετωπίζοντας επιδέξια (για το ανήλικο κοινό) το σκοτεινό θέμα του. Προβάλλεται μεταγλωττισμένο στα ελληνικά.

Διασκέδαση