Home > Βιβλία ενηλίκων > Πως θα γίνεις σπουδαία μαμά και μπαμπάς μεγαλώνοντας παιδιά με αυτοεκτίμηση

Πως θα γίνεις σπουδαία μαμά και μπαμπάς μεγαλώνοντας παιδιά με αυτοεκτίμηση

Κανείς δεν γεννιέται γονιός, γίνεται όμως! Μαζί με τα παιδιά του ωριμάζει και βάζει τα θεμέλια για μια υγιεί σχέση μαζί τους. Η μητρότητα αλλά και η πατρότητα είναι η μεγαλύτερη ευλογία που μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος αλλά συνάμα είναι και δύσκολη υπόθεση, μια περιπέτεια γεμάτη σκαμπανεβάσματα, χαρά, λύπη, απογοήτευση, ενθουσιασμό, όπως άλλωστε είναι και η ίδια η ζωή.
Καλό λοιπόν είναι αν θέλουμε να εξελιχθούμε και να γίνουμε ακόμα καλύτεροι γονείς να συμβουλευόμαστε χρήσιμους και πρακτικούς οδηγούς όπως είναι τα βιβλία που θα σας παρουσιάσω παρακάτω από τις Εκδόσεις Μίνωας.

Επίσης εξίσου σημαντικό είναι τα παιδιά μας να έχουν αυτοεκτίμηση ώστε να πατούν γερά στα πόδια τους, γιατί αυτή είναι το διαβατήριο τους για μια ισορροπημένη και ευτυχισμένη ζωή.
Η αυτοεκτίμηση είναι η αίσθηση που έχουμε για την προσωπική μας αξία. Είναι ο βαθμός στον οποίο μας αρέσει ο εαυτός μας και τον εκτιμούμε. Χτίζεται στην παιδική ηλικία, τότε μπαίνουν τα θεμέλια και καλό θα είναι εμείς η γονείς να τους την καλλιεργήσουμε όσο πιο επικοδομητικά μπορούμε.

Πώς να γίνετε σπουδαία μαμά

Είναι συναρπαστικό για μια γυναίκα να γίνεται μητέρα. Η εγκυμοσύνη και η μητρότητα θα φέρουν μεγάλες χαρές παράλληλα, όμως, θα προκαλέσουν ποικίλα και ανάμεικτα συναισθήματα: συγκίνηση, αγάπη, στενοχώρια, αγωνία, άγχος.

Οι πληροφορίες, οι στρατηγικές και οι πρακτικές συμβουλές αυτού του βιβλίου θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις καθημερινές προκλήσεις με αυτοπεποίθηση ώστε με την κατάλληλη ανατροφή το παιδί σας να κάνει μια καλή αρχή στη ζωή και στη συνέχεια να αποκτήσει τα απαραίτητα εφόδια για να γίνει ένας ευτυχισμένος και ανεξάρτητος ενήλικας.

✔ Εγκυμοσύνη, τοκετός, πρώιμος δεσμός με το μωρό

✔ Συνήθειες του ύπνου, σωστή διατροφή

✔ Επιστροφή στην εργασία

✔ Εκπαίδευση

✔ Οικογενειακή γαλήνη

✔ Προβλήματα εφηβείας

✔ Ενηλικίωση και αποχωρισμός

Η μητρότητα θα είναι σίγουρα δύσκολη, αλλά συγχρόνως ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική. Απολαύστε την!

Πώς να γίνετε σπουδαίος μπαμπάς

Το να γίνει κανείς μπαμπάς είναι συναρπαστικό. Συχνά όμως μαζί με τη χαρά έρχεται και το άγχος μιας νέας πραγματικότητας για την οποία δεν έχετε προετοιμαστεί.

Οι πληροφορίες, οι στρατηγικές και οι πρακτικές συμβουλές αυτού του βιβλίου θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις καθημερινές προκλήσεις με αυτοπεποίθηση, ενώ εφαρμόζοντας τις αρχές που προτείνονται στην καθημερινότητά σας θα γίνετε καλύτερος μπαμπάς.

✔ Στήριξη της συντρόφου σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

✔ Οι δύο πρώτες εβδομάδες του μωρού στο σπίτι

✔ Ποιοτικός χρόνος με το παιδί

✔ Πειθαρχία και απάλυνση των συγκρούσεων

✔ Ενθάρρυνση στη μάθηση και την ψυχαγωγία

✔ Προβλήματα εφηβείας

Κάντε τη μετάβαση στην πατρότητα λιγότερο αγχώδη και απολαύστε τη ζωή με την οικογένειά σας!

Αυτοεκτίμηση για αγόρια

Κάθε γονιός θέλει ο γιος του να έχει αυτοεκτίμηση. Αυτό, άλλωστε, είναι το διαβατήριό του για μια ευτυχισμένη ζωή. Καθώς όμως τα αγόρια μεγαλώνουν, η αυτοεκτίμησή τους δοκιμάζεται. Οι γονείς γίνονται πιο υποστηρικτικοί όταν καταλάβουν πότε είναι πιθανότερο να εμφανιστούν οι δύσκολες μεταβατικές περίοδοι, που ενδέχεται να κάνουν τα αγόρια τους πιο ευάλωτα και έτσι να μειωθεί η αυτοεκτίμησή τους. Οι πρακτικές συμβουλές αυτού του βιβλίου θα βοηθήσουν τους γονείς:

✔ Να κατανοήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα αγόρια σήμερα.

✔ Να αντιδρούν με υπομονή και ευαισθησία όταν τα αγόρια βιώνουν αποτυχίες.

✔ Να ενισχύσουν την ανάπτυξη της εσωτερικής δύναμης των αγοριών, με την οποία θα αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις και τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής στο σχολείο και στον κοινωνικό περίγυρο.

✔ Να διαχειρίζονται τη συμπεριφορά των αγοριών με τρόπο που διαφυλάσσει και ενισχύει την αυτοεκτίμησή τους.

✔ Να υποστηρίζουν τα αγόρια καθώς βιώνουν νέες εμπειρίες.

✔ Να διδάσκουν στα αγόρια αυτοπειθαρχία ώστε να μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους.

Αυτοεκτίμηση για κορίτσια

Κάθε γονιός θέλει η κόρη του να έχει αυτοεκτίμηση. Αυτό, άλλωστε, είναι το διαβατήριό της για μια ευτυχισμένη ζωή. Καθώς όμως τα κορίτσια μεγαλώνουν, η αυτοεκτίμησή τους δοκιμάζεται. Οι γονείς γίνονται πιο υποστηρικτικοί όταν καταλάβουν πότε είναι πιθανότερο να εμφανιστούν οι δύσκολες μεταβατικές περίοδοι, που ενδέχεται να κάνουν τα κορίτσια τους πιο ευάλωτα και έτσι να μειωθεί η αυτοεκτίμησή τους. Οι πρακτικές συμβουλές αυτού του βιβλίου θα βοηθήσουν τους γονείς:

✔ Να ενεργοποιηθούν όσο το δυνατόν νωρίτερα ώστε να δημιουργήσουν νεαρές γυναίκες με ψυχική ανθεκτικότητα, που θα είναι ικανές να αντιμετωπίσουν το αβέβαιο μέλλον με αυτοπεποίθηση.

✔ Να καλλιεργήσουν στις κόρες τους τον αυτοσεβασμό, προκειμένου να μπορέσουν να διαχειριστούν τις προκλήσεις και τις δυσκολίες του σύγχρονου ρόλου της γυναίκας.

✔ Να δείξουν στις κόρες τους εμπιστοσύνη και να τους δώσουν τον χρόνο που χρειάζονται προκειμένου να πιστέψουν στον εαυτό τους και να γίνουν ανεξάρτητες.

✔ Να βοηθήσουν τα κορίτσια τους να διαμορφώσουν μια νέα αντίληψη για τη θηλυκότητα, η οποία να ενθαρρύνει την αυτοεκτίμηση και την αυτονομία τους.

✔ Να τις μάθουν πάνω απ’ όλα να σέβονται οι ίδιες τον εαυτό τους ως γυναίκες προκειμένου να κερδίσουν και τον σεβασμό των άλλων.

Αναζητήστε τα σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.minoas.gr.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Δείτε επίσης
Όταν διαβάζεις το παιδί σου… κλείσε τηλεόραση και κινητά για να δει πόσο σημαντικό είναι για’ σένα να του μάθεις κάτι
Πως θα βοηθήσουμε το παιδί μας να χτίσει την αυτοεκτίμησή του;
Το παιδί μου όλο το πρωί κουβαλούσε πάνω του τη δική μου συμπεριφορά, γι’ αυτό ήταν μες στην γκρίνια…
Πως να μην χάσετε την επαφή με τον σύντροφό σας με τον ερχομό του μωρού σας;

Αφήστε απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

*Με την υποβολή σχολίου, αποδέχεστε την Πολιτική απορρήτου.
*Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το workingmoms.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό την επικοινωνία με τους διαχειριστές του workingmoms.gr