Πρόταση θεάτρου: Η ζαχαρένια συνταγή

Πρόταση θεάτρου: Η ζαχαρένια συνταγή

Πριν λίγες μέρες μετά από πρόσκληση της αγαπημένης φίλης και συγγραφέως Φωτεινής Κωνσταντοπούλου, είχαμε την χαρά να επισκεφτούμε το Θέατρο Φούρνος και να παρακολουθήσουμε την παράσταση “Μια ζαχαρένια συνταγή”, η οποία ανεβαίνει κάθε Κυριακή στις 17.00.

Μια παράσταση που πραγματεύεται τη δύναμη της αγάπης και το πόσο σημαντικό είναι να την μοιράζεις απλόχερα όπου μπορείς!!

Πριν ξεκινήσει η παράσταση ο Κωνσταντίνος μου πέρασε όμορφα την αναμονή ζωγραφίζοντας. Τι πιο όμορφο από μια Κυριακάτικη βόλτα στο θέατρο απολαμβάνοντας τις δύο μεγάλες του αγάπες, τη ζωγραφική και το θέατρο;;

Η ιστορία του Ρένιου του Ζαχαρένιου εκτυλίσσεται στον ουρανό. Σε μια πολυάσχολη συννεφούπολη ζουν οι ήρωες των γνωστών παραμυθιών αλλά και ένας γλυκός και ευγενικός ζαχαροπλάστης ο Ρένος.

Ο Ρένος κάθε μέρα ετοιμάζει καταπληκτικά γλυκά για να τρώνε και να παίρνουν δύναμη οι ήρωες ώστε να διηγούνται ωραίες ιστορίες στα παιδιά. Όταν ο Ρένος μια μέρα αντιλαμβάνεται ότι οι άνθρωποι στη γη δεν είναι και τόσο ευτυχισμένοι αποφασίζει να τους στείλει ένα σπουδαίο δώρο. Κάτι όμως που δεν είναι και τόσο εύκολο.

Την γλυκιά αυτή παράσταση έχει ντύσει μουσικά ο Χρήστος Θηβαίος και τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Το βιβλίο «Μια ζαχαρένια συνταγή» επανακυκλοφορεί σε λίγες μέρες από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική με την εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας και το τραγούδι του Ρένου που έγραψε ο Χρήστος Θηβαίος.

Η παράσταση αναμένεται να ταξιδέψει μέχρι το Λονδίνο για δύο παραστάσεις στο «The Hellenic Centre», στις 17 και 18 Μαρτίου 2018.

Συντελεστές
Διασκευή, θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία: Ελεάννα Σαντοριναίου
Μουσική: Χρήστος Θηβαίος
Στίχοι: Ελεάννα Σαντοριναίου
Σκηνικά κοστούμια: Ευγένιος Αρβανιτάκης
Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
Βοηθός σκηνοθέτη: Βασιλική Μουργελά
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Τζαβάρας και Ματίνα Δημητροπούλου, Κόνυ Ζήκου, Ευγενία Μαραγκού
Παραγωγή: Θέατρο Φούρνος 2018
Διάρκεια: 55΄

Στο θέατρο «Φούρνος»
Διεύθυνση: Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210.6460748
Κάθε Κυριακή στις 17:00
Για παιδιά 4-7 ετών

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Διασκέδαση Θέατρο / Σινεμά Οι προτάσεις μας