“Ο Φον ο Φοβερός” θα μάθει στο παιδί σου να καταπολεμά τους φόβους του!

“Ο Φον ο Φοβερός” θα μάθει στο παιδί σου να καταπολεμά τους φόβους του!

Χθες κατέφθασε στα χέρια μας ένα ακόμα εξαιρετικό βιβλίο από την Ελληνοεκδοτική.
Ο Κωνσταντίνος μου είναι 7μιση χρονών και είναι στην ηλικία που εδώ και δυο χρόνια περίπου τον υπερνικούν οι φόβοι του. Όπως και πολλά παιδιά της ηλικίας του δυσκολεύεται να τους διαχειριστεί. Με αμέτρητες συζητήσεις και πολλή αγάπη οι φοβίες καταλαγιάζουν αλλά είναι και περιόδους που ξανά θεριεύουν.
Αυτό το βιβλίο δείχνει στα παιδιά μέσα από διασκεδαστικά στιχάκια και πανέμορφη εικονογράφηση ότι οι φόβοι μας δεν είναι τίποτε άλλο από την φαντασία μας και το μυαλό μας που μας παίζει περίεργα παιχνίδια και επιπλέον τους εξηγήσει ακριβώς τι είναι κάθε φοβία που έχουν όπως το σκοτάδι, οι καταιγίδες και οι κεραυνοί, τα φαντάσματα και τα τέρατα που βλέπουν στο σκοτάδι και στην φαντασία τους, οι εφιάλτες και πολλοί πολλοί φόβοι που στις μικρές ηλικίες φαντάζουν ανίκητοι.

Μια ιστορία για όλα εκείνα «τα φοβερά» που ορθώνονται εμπόδια στα όνειρά μας. Για τη δύναμη της πίστης στον ίδιο μας τον εαυτό. Γιατί η ζωή ξεκινά εκεί που τελειώνει ο φόβος….

Ότι δεν μπορούμε οι γονείς να μεταφέρουμε στα παιδιά μας μέσα από τις συζητήσεις μας μπορεί να μεταφέρει μέσα σε 10 λεπτά ένα θαυματουργό παραμύθι! Εμπιστευτείτε τα παραμύθια και “γεμίστε” την καρδιά των παιδιών σας μ’ αυτά και θα εκπλαγείτε με την επιρροή που θα έχουν στην ψυχολογία τους και στη ζωή τους!

Μόλις φύτρωσε ένα ακόμη κεφάλι στους ώμους μου.

Ένα τεράστιο κεφάλι. Με πέντε μάτια και τρία στόματα.

Η φαγούρα στους ώμους το έδειχνε καθαρά.

Να είναι καλά ο Γιάννης.

Δεν πρόλαβα να συνηθίσω το κεφάλι δράκου με τα έξι χέρια

που μου πρόσθεσε ο Νίκος χθες βράδυ και τσουπ… ένα ακόμη.

Αλλά ούτε κι αυτό θα το χαρώ.

Σε λίγο κάτι καινούριο θα ξεφυτρώσει πάλι.

Ούτε μάγος να ήμουνα με τόσες μεταμορφώσεις.

Κάθε στιγμή αλλάζω μορφή…

Γεννήθηκα μαζί με τη ζωή.

Έχω διαφορετικά πρόσωπα. Όσα και αυτοί που με βλέπουν…

Όλοι φοβούνται κάτι. Κάποιον. Εμένα.

Εμένα με τα πολλά πρόσωπα και το ένα κι ανατριχιαστικό όνομα.

Το ξέρεις. Φον…

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

ΓΙΩΤΑ Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με καταγωγή από το Λιβίσι της Μ. Ασίας. Αποφοίτησε πρώτη, με άριστα, από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Με διετή υποτροφία του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη, σπούδασε δράμα και θέατρο σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο του Exeter της Αγγλίας. Στη συνέχεια εργάστηκε ως ηθοποιός και ως υπεύθυνη θεατρικής αγωγής σε δημοτικά σχολεία, καθώς και ως εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Σήμερα υπηρετεί ως νηπιαγωγός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Είναι μέλος του ΔΣ της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Κυκλοφορούν τα βιβλία της:

◙ Φον ο Φοβερός, εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου, Εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ.

◙ Φένια, η αγαπημένη των ήχων, εικονογράφηση: Έφη Λαδά, Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ (Έπαινος Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, υποψήφιο για τα λογοτεχνικά βραβεία 2015 του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου).

◙ Συμμετοχή με την ιστορία Φτερωτές αποστολές …άκρως επικίνδυνες! (εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου) στον συλλογικό τόμο Το γέλιο κάνει καλό στο σχολείο! του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, 2015.

◙ Τα κλαδιά της σοφίας, εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη, Εκδόσεις ΠΑΡΡΗΣΙΑ (υποψήφιο για τα λογοτεχνικά βραβεία 2014 του περιοδικού Ο Αναγνώστης).

◙ Θέλω να γίνω μάγος, εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή, Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

◙ Ο Αλέκος στη Χώρα των Παθημάτων, εικονογράφηση: Χρήστος Δήμος, Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ (Α΄ Έπαινος Παραμυθιού από την Εταιρεία Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου, 2013).

◙ Χάρης και Φάρις, εικονογράφηση: Κατερίνα Χαδουλού, Εκδόσεις ΒΙΒΛΙΟΦΩΝΟ (υποψήφιο για τα λογοτεχνικά βραβεία 2013 του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του περιοδικού Ο Αναγνώστης).

◙ Οι Νταήδες του Βυθού και ο Ρομπέν των Θαλασσών, Εκδόσεις Susaeta, γ’ έκδοση, (Έπαινος Παραμυθιού από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών).

◙ Η χειροβομβίδα που ήθελε να είναι σαν… τη βίδα!, εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη, Εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ.

◙ Μια μάσκα γελάει και κλαίει, εικονογράφηση: παιδιά του 11ου Νηπιαγωγείου Ν. Σμύρνης, Εκδόσεις ΝΙΚΑΣ.

◙ Παραμυθορουφήχτρα, θεατρικό έργο για παιδιά, μουσική: Xαράλαμπος Γωγιός, Εκδόσεις ΩΡΙΩΝ.

◙ Ο Αστέρης παθαίνει… βλάβη!, χριστουγεννιάτικα θεατρικά έργα για παιδιά, μουσική: Ηλίας Λιούγκος, Εκδόσεις ΩΡΙΩΝ.

e-mail: yotaalex@gmail.com
facebook

Κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.ellinoekdotiki.gr.

Βιβλία Θέατρο / Σινεμά