Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης Χριστουγέννων

Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης Χριστουγέννων

Και τη φετινή χρόνια μια μέρα πριν μπει ο Δεκέμβριος φτιάξαμε το νέο μας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για να περιμένουμε κάθε μέρα με αγωνία τα Χριστούγεννα. Ο Δεκέμβριος είναι ο ομορφότερος και πιο εορταστικός μήνας του χρόνου και αυτό το ημερολόγιο κάνει τα παιδιά να λαχταρούν ακόμα πιο πολύ την μέρα των Χριστουγέννων.

Μπορεί το Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο να αποτελεί ξενόφερτο έθιμο αλλά είναι κάτι που έχουμε καθιερώσει και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και μας αρέσει πολύ!
Είναι έθιμο των Βορείων λαών κυρίως των Γερμανών και αναφέρεται σε μήνα 30 ημερών με τελευταία μέρα την 25η Δεκεμβρίου, τη μέρα των Χριστουγέννων ή σε χρονική περίοδο 24 ημερών από 1ης μέχρι 24 Δεκεμβρίου.

Το Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αποτελεί είτε μεγάλο βάζο που φέρει Αλεξανδριανά είτε μεγάλο στολισμένο ανοικτό κουτί με δώρα. Και στις δύο περιπτώσεις κρέμονται από το στόμιο του βάζου ή του κουτιού 30 ή 24 (ανάλογα του τύπου του ημερολογίου) αριθμημένα μικρά δωράκια που καθημερινά στα παιδιά ενισχύουν την προσμονή της έλευσης των Χριστουγέννων. Βέβαια πλέον έχουν εξελιχθεί και μπορούμε να φτιάξουμε Ημερολόγια Αντίστροφης Μέτρησης Χριστουγέννων από ότι υλικά επιθυμούμε!

Καθένα από αυτά τα αριθμημένα δωράκια που είναι περίτεχνα τυλιγμένα ανοίγεται κάθε πρωί έως ότου κορυφωθεί το εορταστικό κλίμα την παραμονή των Χριστουγέννων και τις μέρες που θα ακολουθήσουν.

Το δικό μας ημερολόγιο είναι σχετικά εύκολο και γρήγορο, τα υλικά που χρειαστήκαμε είναι τα εξής:

Μια υγρή κόλλα
1 ψαλίδι
1 χριστουγεννιάτικη κορδέλα
2 πακέτα φελλό που κάθε πακέτο αποτελείται από 3 κομμάτια ή αλλιώς αγοράζετε ένα μεγάλο κομμάτι φελλό.
1 μεγάλο χαρτόνι
24 σακουλάκια
24 μικρά ψίλινα μανταλάκια
Συρραπτικό
Και δωράκια της αρεσκείας σας με τα οποία θα γεμίσετε τα σακουλάκια

Κολλάτε με υγρή κόλλα τους φελλούς πάνω στο χαρτόνι. Γεμίζετε τα σακουλάκια με τα δωράκια, τα συρράπτετε και τα κρεμάτε με τα μανταλάκια πάνω στην κορδέλα.
Κολλάτε στον τοίχο τον φελλό και με πινέζες κρεμάτε τις κορδέλες με τα σακουλάκια!

Είναι όμορφο γρήγορο και σχετικά εύκολο. Καθιερώστε το κάθε χρόνο και να είστε σίγουροι ότι η ευτυχία που θα είναι ζωγραφισμένη στα προσωπάκια των παιδιών σας όταν ανοίγουν κάθε μέρα το σακουλάκι δεν περιγράφετε με τίποτα!

Καλές και όμορφες γιορτές να έχετε με υγεία και ευτυχισμένες στιγμές!

Δείτε εδώ το πρώτο μας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης Χριστουγέννων που φτιάξαμε τα Χριστούγεννα του 2015.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

DIY Efi's Diary Χριστούγεννα