Ελάτε με τα παιδάκια σας στο Μικρό Παλλάς να συναντήσετε από κοντά τον μεγαλύτερο Έλληνα παραμυθά

Ελάτε με τα παιδάκια σας στο Μικρό Παλλάς να συναντήσετε από κοντά τον μεγαλύτερο Έλληνα παραμυθά

Ο Ευγένιος Τριβιζάςστην Αθήνα

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 11:30 | Ώρα προσέλευσης 11:00

Θέατρο Μικρό Παλλάς

Είσοδος ελεύθερη – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Οι εκδόσεις Διόπτρα και τα Public σας προσκαλούν στην παρουσίαση των νέων βιβλίων του Ευγένιου Τριβιζά, Πλατς Μουτς!, Η Κοκκινομπλουτζινίτσα και Έξι στολίδια ταξιδεύουν.

Θέλετε να μάθετε πόσα στραγάλια χωράνε σε μια μαύρη τρύπα του διαστήματος;

Πού βρίσκεται κρυμμένο το όγδοο χρώμα του ουράνιου τόξου και

Γιατί οι καμηλοπαρδάλεις έχουν γαλάζιες γλώσσες;

Δεν έχετε παρά να ρωτήσετε τον ΕΥΓΕΝΙΟ ΤΡΙΒΙΖΑ που το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 στις 11:30 το πρωί καταφτάνει στην πόλη μας με το Εξπρές των Ονείρων και μας περιμένει στο στο θέατρο Μικρό Παλλάς (Αμερικής 2- CityLink) για να λύσει όλες μας τις απορίες εκτός από τρεις.

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Για να θαυμάσετε από κοντά το χρυσό τόπι της πριγκίπισσας Φλουρένιας

από το παραμύθι«Πλατς Μουτς!».

Να δοκιμάσετε ένα μικρό κομματάκι από την καρυδόπιτα που πήγαινε στη γιαγιά της η Κοκκινομπλουτζινίτσα στο παραμύθι «Η Κοκκινομπλουτζινίτσα».

Και να δείτε το μαγικό χαλάκι με το οποίο ταξίδεψαν τα φευγάτα στολίδια στο παραμύθι «Έξι στολίδια ταξιδεύουν».

Πλατς Μουτς!

Οπισθόφυλλο
Μετά τo παγκόσμιο μπεστ σέλερ Τα τρία μικρά λυκάκια «ο μετρ του χιούμορ και των ανατροπών», όπως έχει αποκαλέσει τον Ευγένιο Τριβιζά το διεθνές περιοδικό Bookbird, μας καλεί να απολαύσουμε νέες σπαρταριστές εκδοχές κλασικών παραμυθιών.

Στο Πλατς Μουτς!, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ηρωίδες, η πριγκίπισσα Φλουρένια αποτινάσσει τα βασιλικά της προνόμια και επιλέγει να αυτοδιαχειρισθεί την ευτυχία της με απρόσμενο τρόπο. Στην αντίπερα όχθη του κοινωνικού φάσματος, στην όχθη του αποκλεισμού και της απόρριψης, ένα καταφρονεμένο βατραχάκι ζητάει να γίνει αποδεκτό για αυτό που είναι, όχι για αυτό που φαίνεται. Πόσο πιο υπέροχη γίνεται η ζωή, όταν οι δύο ήρωες, αποδρώντας από τον λαβύρινθο των αντιθέσεων, πραγματώνουν την ανατροπή, δείχνοντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να ορίζει την ευτυχία του, που πολλές φορές δεν τον περιμένει σε κάποιο μεγαλόπρεπο παλάτι, αλλά κυλάει σ’ ένα γάργαρο ρυάκι δίπλα του.

Η Κοκκινομπλουτζινίτσα

Οπισθόφυλλο
Μετά τo παγκόσμιο μπεστσέλερΤα τρία μικρά λυκάκια «ο μετρ του χιούμορ και των ανατροπών», όπως έχει αποκαλέσει τον Ευγένιο Τριβιζά το διεθνές περιοδικό Bookbird, μας καλεί να απολαύσουμε νέες σπαρταριστές εκδοχές κλασικών παραμυθιών.

Η Κοκκινομπλουτζινίτσα, ανατρέποντας το αναχρονιστικό στερεότυπο της παθητικής ηρωίδας, αντί να περιμένει από τον κυνηγό να τη σώσει, προσποιείται ότι εντυπωσιάζεται από την υποκριτική ικανότητα του λύκου να παριστάνει τη γιαγιά και τον προτρέπει να ακολουθήσει καριέρα ηθοποιού στο Χόλιγουντ με συγκλονιστικά αποτελέσματα.

Έξι στολίδια ταξιδεύουν

Οπισθόφυλλο
Έξι χριστουγεννιάτικα στολίδια δραπετεύουν ένα βράδυ από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και γυρίζουν τον κόσμο με ένα ιπτάμενο χαλί.
Η μία φαντασμαγορική περιπέτεια διαδέχεται την άλλη: από τα γενέθλια της πριγκίπισσας των πυγολαμπίδων στο ονειρεμένο δάσος με τις πασχαλιές στο μακρινό Μπαλί, όπου ζούνε τα μπαλόνια και οι μπάλες, κι από εκεί στη Συννεφοχώρα με τα λουλουδένια σύννεφα και στην ακροθαλασσιά του Νησιού των Πυροτεχνημάτων με τους αστερίες και τα ερωτευμένα πεφταστέρια.
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σαλόνι, όμως, έχει απομείνει γυμνό, χωρίς στολίδια. Αυτό δεν αρέσει καθόλου μα καθόλου στη μικρή Ρούλα Ονειρούλα που είναι αποφασισμένη να βρει έναν τρόπο να φέρει πίσω τα φευγάτα στολίδια…

Λίγα Λόγια για τον Ευγένιο

«Ο ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ»

Είναι ίσως πλεονασμός να χαρακτηρίσει κανείς τον Ευγένιο Τριβιζά ως έναν διεθνώς αναγνωρισμένο συγγραφέα. Τον γνωρίζουν και τον αγαπούν πιστεύω και τα παιδιά́ που δεν έχουν γεννηθεί́ ακόμα. Είναι τόσο αιχμηρός, που μπορεί́ να διαπεράσει επηρεάζοντας και το μη συμβαίνον. Πέρασα πολλά́ χρόνια διαβάζοντας τον στα εγγόνια μου αλλά́ και σε κείνο το παιδί́ που διασώζεται μέσα μας. Και διατάραξα ευχάριστα την εξάρτησή του από́ κάθε κοντορεβιθούλικο ανάστημα ή από́ το φιλί́ κάποιου ωραίου πρίγκιπα που θα ξεμάγευε τη μαρμαρωμένη αναμονή́. Ποιητικότατα επιθετικός στην καθιερωμένη μορφή́ του παραμυθιού́, δεν το καταργεί́, απλώς του αλλάζει της πλοκής τα μάγια, δίνει υπόσταση στο απίθανο, προτείνει νέα οπτική́ γωνιά μέσω της οποίας τα δεδομένα χάνουν την απολυτότητά τους, ανοίγοντας έτσι στη φαντασία νέους δρόμους για μια πιο φιλελεύθερη άσκησή της. Παιδαγωγός άριστος που ξέρω ότι τυφλά́ τον εμπιστεύονται οι γονείς, ευφυής, ευρηματικός με την πιο εκλεπτυσμένη υπεράσπιση του ασυνηθίστου και του υπερβολικού́, τα οποία οδηγούν σε μια δεύτερη και πολύ εύφορη πραγματικότητα.
Κική Δημουλά, Ακαδημαϊκός 

Δημιουργός πλασμάτων παραδόξωνκαι χωρών φανταστικών, ο Τριβιζάς, χάρη στη μαεστρία του πάνω στη φαντασία, τη σάτιρα, τις μεταπλάσεις και το παιχνίδι της γλώσσας, έχει εξασφαλίσει μείζονα θέση τόσο στη σύγχρονη ελληνική́ όσο και στη διεθνή́ παιδική́ λογοτεχνία.
Jack Zipes, Editor, The Oxford Encyclopedia of Children’s Literature, Oxford University Press, 2006

Προσωπικά ανατρέχωστα έργα του Ευγένιου Τριβιζά όταν θέλω να καθαρίσω τη σκέψη μου από την καθημερινότητα, να αναζητήσω την ευαισθησία των παιδικών μου χρόνων, να γελάσω από́ έκπληξη και χαρά για κάτι ιδιόρρυθμο, που με οδηγεί́ στον ορθό λόγο. Ξυπνά́ μέσα μου το παιδί́ στις πρώτες εννοείς, τι είναι το πολύ́ και τι είναι το λίγο, το τοπικό́ και το παγκόσμιο. Ως Ελληνίδα με οδηγεί́ στους κλασικούς προγόνους μας, τον Αίσωπο, τον Αριστοφάνη και τον Διογένη, για την αναζήτηση του νέου ανθρώπου.
Νίκη Γουλανδρή, Πρόεδρος Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Μετρ του χιούμορ και των ανατροπών, μοναδικός στην Ευρώπη.
Professor Christie Davies, Book bird

Ό,τι καλύτερομπορούσε να μας συμβεί́, ειδικά́ στις μέρες μας, θαρρώ́ πως είναι ο Ευγένιος Τριβιζάς! Ο θαυματοποιός Τριβιζάς. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε, θα άξιζε να τον εφεύρουμε!
Φωτεινή Τσαλίκογλου, Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Όπως ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν,έτσι και ο ΕυγένιοςΤριβιζάς γράφει σε μια από́ τις λιγότερο διαδεδομένες γλώσσες της ευρωπαϊκής ηπείρου. Τα παραμυθία του, όμως, όπως και αυτά́ του Άντερσεν, έχουν τη δυνατότητα να αγγίζουν την καρδιά́ και το μυαλό́ των αναγνωστών όχι μόνο σε όλη την Ευρώπη, αλλά́ και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Βoyd Tonkin, Literary Editor, The Independent

www.dioptrabook.gr

Διασκέδαση Εκδηλώσεις Θέατρο / Σινεμά