Συνέντευξη της Ειρήνης Ζεβελάκη κατά κόσμον Paxxi

Συνέντευξη της Ειρήνης Ζεβελάκη κατά κόσμον Paxxi

Είμαι η Ειρήνη από την Κρήτη και πριν από 3 χρόνια ξεκίνησα να πραγματοποιήσω το πιο τρελό μου όνειρο: να φτιάξω ένα κανάλι μαγειρικής στο διαδίκτυο το Paxxi. Ο κάθε ένας μπορεί να δημιουργήσει από ένα απλό έως ένα πιο δύσκολο, φαγητό ή γλυκό, γιατί εκτός του ότι είναι απαραίτητο για την επιβίωση μας είναι και απόλαυση.

Αφού μπορώ εγώ, μπορούν όλοι, αρκεί να υπάρχει η διάθεση. Στη χώρα μας το φαγητό είναι συνυφασμένο με την κοινωνική ζωή μας, τις χαρές και τις λύπες μας. Ο χρόνος είναι λιγοστός γι αυτό λοιπόν θέλησα να δείξω ότι ακόμα και σε αυτούς τους γρήγορους ρυθμούς μπορούμε να φτιάξουμε ένα έντιμο γεύμα ή επιδόρπιο ικανοποιώντας την δική μας επιθυμία και έπειτα των αγαπημένων μας.

W.M. Πως είναι για σένα να είσαι Working Mom; Εύκολο; Δύσκολο;
Νιώθεις ενοχές ότι παραμελείς τo παιδάκι σου όπως οι περισσότερες Working Moms ή νιώθεις ότι συνδυάζεις αρμονικά δουλειά και παιδί;

Ε.Ζ. Είμαι όπως όλες οι εργαζόμενες γυναίκες τις εποχής μας. Με συνεχές τρέξιμο, έχει τις δύσκολες στιγμές όταν οι προθεσμίες τρέχουν αλλά και τις ευχάριστες όταν το αποτέλεσμα είναι θετικό και ο κόσμος ανταποκρίνεται με αγάπη. Η συγκεκριμένη ενασχόληση επειδή εγώ το κάνω από το σπίτι, έχει δύο πτυχές: από τη μια μπορώ να είμαι μαζί με το παιδί μου χωρίς να το αποχωρίζομαι, από την άλλη η δουλειά δεν σταματάει σε ένα σταθερό ωράριο.

W.M. Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου από τότε που έγινες μαμά;

Ε.Ζ. Τελείως, διότι από εκεί που είχα συνηθίσει όποια στιγμή θέλω να μπορώ να κάνω αυτό που σκέφτομαι, με το παιδί κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Έχει κι εκείνο τους δικούς του ρυθμούς και οι ρόλοι του κάθε ενός στην οικογένεια αλλάζουν.

W.M. Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με την μαγειρική;

Ε.Ζ. Η μαγειρική υπήρχε στη ζωή μου από μικρή. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που η μαγειρική ήταν έντονη στην καθημερινότητα μας. Η μητέρα μου, που είναι παθιασμένη μαγείρισσα δεν έμενε στα τετριμμένα, αυτοσχεδίαζε και μας έβαζε να δοκιμάζουμε διάφορες γεύσεις πέρα από τις κλασσικές παραδοσιακές ελληνικές που συνηθίζαμε.

Όταν έμεινα πλέον στο δικό μου σπίτι, δεν μπορούσα να κάνω γιορτές χωρίς να μυρίσει το σπίτι τα παραδοσιακά γλυκά. Αυτό ήταν η αρχή. Την ώρα που χρειάστηκε να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό ήταν επόμενο να σκεφτώ να κάνω κάτι το οποίο αγαπώ.

W.M.  Μίλησε μας για το Paxxi, πως αποφάσισες να δημιουργήσεις το δικό σου κανάλι στο internet και να γίνεις food blogger;

Ε.Ζ. Μετά από μια περίοδο επαναπροσδιορισμού, προσωπικού και επαγγελματικού, θέλησα να ασχοληθώ με κάτι που αγαπούσα και μπορούσα να κάνω με ελάχιστο budget από την επαρχία στην οποία μένω. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα ενός μαγειρικού καναλιού στο διαδίκτυο, με συνταγές που όλοι μπορούν να κάνουν, με ή χωρίς εμπειρία στην κουζίνα.

W.M. Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Ε.Ζ. Τα σχέδια και τα όνειρα για το Paxxi είναι πολλά και ατελείωτα. Θέλουμε να μεγαλώσει, να γίνουμε περισσότεροι, να συνεργαστούμε με άτομα που έχουν πάθος για την δουλειά τους, και να δημιουργούμε συνεχώς καλύτερο περιεχόμενο.

Νέα projects, νέες ιδέες που να δίνουν πάντα ένα θετικό στίγμα στην καθημερινότητα μας. Γιατί πάνω από όλα, πρέπει να φροντίζουμε να έχουμε μια ευχάριστη, νόστιμη και δημιουργική καθημερινότητα.

Συνεντεύξεις