Πως θα απασχολήσετε το μικρό σας όταν διαβάζετε το μεγάλο παιδί σας;

Πως θα απασχολήσετε το μικρό σας όταν διαβάζετε το μεγάλο παιδί σας;

Η καθημερινή μου αγωνία όπως και χιλιάδων γονιών που έχουν παιδί που πάει σχολείο και το άλλο προσχολική ηλικίας, είναι πως θα απασχολήσω τον μικρούλη μου που σε λίγο γίνεται 3 χρονών τις ώρες που ο μεγάλος με έχει ακόμα ανάγκη στο διάβασμα. Σκέφτηκα διάφορους τρόπους, όπως να βάλω μουσική στον μικρό ή παιδικά αλλά ενοχλούνταν ο Κωνσταντίνος μου ενώ διάβαζε. Ότι παιχνίδι και να του έδινα μετά από 2 λεπτά, μπορεί να λέω και πολύ, το βαριόταν.

Πριν λίγες μέρες ήρθαν στα χέρια μου τα εκπαιδευτικά βιβλιοπαιχνίδια των Εκδόσεων Ψυχογιός και κατάφερα χωρίς να το καταλάβω και χωρίς να καταβάλλω καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια να απορροφηθεί ο Δημήτρης μου μ’ αυτά για αρκετή ώρα. Εντυπωσιάστηκε από τα έντονα χρώματα, τα σχέδια, έφτιαξε πυργάκια, παζλ και απασχολήθηκε ήσυχα και δημιουργικά.

Και βέβαια για να μην μείνει παραπονεμένος και ο μεγάλος μιας και είναι λάτρης των βιβλίων διάβασε, πλέον μόνος του και με καμάρι, τα νέα του βιβλία τα οποία ήταν σε back to school διάθεση και θέμα. Πώς οι καλοί τρόποι κάνουν το σχολείο ένα πολύ ευχάριστο σημείο συνάντησης για όλους και διασκέδασε με τις όμορφες σχολικές ιστορίες του Κωστή και της Νεφέλης παίζοντας με τις έξυπνες δραστηριότητες του βιβλίου.

Διαβάζω και παίζω με κύβους

Διαβάστε το βιβλιαράκι που θα βρείτε στο κουτί και τοποθετήστε µαζί µε το παιδί σας τους 10 κύβους, τον έναν πάνω στον άλλον, για να φτιάξετε έναν εντυπωσιακό πύργο! Το µικρό σας θα µάθει τα σχήµατα και τους αριθµούς, και θα ανακαλύψει τη φύση και τα ζώα!

Παίζω και κολλάω: Τα ζώα

Η εκμάθηση νέων λέξεων γίνεται παιχνίδι με αυτό το πολύχρωμο παζλ από χοντρό χαρτόνι, που απεικονίζει πολλά ζωάκια σε διαφορετικά οικοσυστήματα! Εκτός από το παζλ, το βαλιτσάκι αυτό περιέχει ένα βιβλίο με υπέροχα αυτοκόλλητα, δίνοντάς σας την ευκαιρία να καλλιεργήσετε στα παιδιά σας πολλές δεξιότητες και να διασκεδάσετε παρέα!

Καλοί τρόποι στο σχολείο

Γιατί πρέπει να είσαι πάντα στην ώρα σου στο σχολείο; Ανακάλυψε πώς οι καλοί τρόποι κάνουν το σχολείο ένα πολύ ευχάριστο σημείο συνάντησης για όλους!

Oυρανοπαιχνιδίσματα και σχολικοί μπελάδες

Τα δυο αδέλφια, ο Κωστής και η Νεφέλη, είναι και πάλι κοντά μας. Ξεκίνησε η σχολική χρονιά, βλέπετε, και το σπίτι τους μοιάζει με βιβλιοπωλείο∙ καινούρια όμορφα τετράδια, πολύχρωμες κασετίνες, τσάντες με ροδάκια για να μην κουράζονται. Όλοι είναι χαρούμενοι και γεμάτοι όρεξη εκτός από τον Κωστή.

Ο Κωστής, που λέτε, φέρεται πολύ παράξενα τις τελευταίες μέρες. Μετά το σχολείο κλείνεται στο δωμάτιό του και διαβάζει ένα μεγάλο βιβλίο, πράγμα πολύ περίεργο γιατί είναι γνωστό πως έχει αλλεργία στο διάβασμα. Μέχρι και η γιαγιά Ελπινίκη το έχει παρατηρήσει και είπε ανήσυχη στη μαμά πως το παιδί κάτι έχει. Η Νεφέλη, όμως, η αδελφή του Κωστή, είναι αποφασισμένη να λύσει το μυστήριο!

Ελάτε, λοιπόν, να ανακαλύψουμε τους σχολικούς μπελάδες του Κωστή, να διαβάσουμε τις παραβολές του Χριστού και να διασκεδάσουμε με τις δραστηριότητες.

Θα τα βρείτε και εσείς σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο e-shop του www.psichogios.gr.

της Έφης Αργυροπούλου
Journalist and blogger of Working Moms.

Efi's Diary Βιβλία Οι προτάσεις μας