5 tips για να χαλαρώσει το παιδί σας όταν γυρίσει από το σχολείο

5 tips για να χαλαρώσει το παιδί σας όταν γυρίσει από το σχολείο

Αυτό το κείμενο θα βοηθήσει πολύ τις μανούλες που δεν εργάζονται και είναι στο σπίτι, ή τις μανούλες που σχολάνε πολύ νωρίς από τη δουλειά τους και βρίσκονται στο σπίτι για να καλωσορίσουν τα παιδάκια τους όταν αυτά γυρίζουν από το σχολείο.

Θα μοιραστώ μαζί σας 5 βιωματικά tips που ανακάλυψα στην πάροδο του χρόνου και βοηθάνε αρκετά τα παιδάκια μου να χαλαρώσουν και να ξεκινήσουν το διάβασμα χωρίς γκρίνια!

Αλλάξτε τους ρούχα και πλύνετε τα χεράκια τους.
Φορώντας τα ρούχα του σπιτιού, νιώθουν πιο άνετα, χαλαρά και οικία.

Έχετε έτοιμο το φαγητό, γιατί τα περισσότερα παιδιά όταν γυρίζουν από το σχολείο πεινάνε σα λύκοι.
Αυτό θα γλυτώσει την γκρίνια και τις συνεχόμενες ερωτήσεις για το “πότε θα γίνει το φαγητό“, “πεινάω” και όλα τα σχετικά.

Αφήστε τα να κάνουν ό,τι τους χαλαρώνει για τουλάχιστον 1μιση με 2 ώρες και μετά ξεκινήστε το διάβασμα.

Μην τα βομβαρδίζετε με συνεχόμενες ερωτήσεις για το πώς τα πέρασαν στο σχολείο, αν έκαναν τις εργασίες που είχαν μέσα στην τάξη και αν μάλωσαν με κάποιον συμμαθητή τους. Αυτά αφήστε τα για το βράδυ πριν κοιμηθούν, που θα ξαπλώσετε μαζί τους διαβάζοντάς τους ένα παραμυθάκι και θα σας εξιστορήσουν αβίαστα από μόνα τους όλη τους τη μέρα.

Αν είναι εκνευρισμένα με κάτι που συνέβη στο σχολείο και έχουν ένταση και πολλά νεύρα ή είτε έκαναν τα ίδια κάτι άσχημο, πάρτε τα μια μεγάλη αγκαλιά, μην πείτε πολλά λόγια, μην τα επικρίνετε και μην τους φωνάξετε. Απλά αγκαλιάστε τα! Αυτό θα τους χαλαρώσει πολύ και μετά θα σας τα πουν όλα.

Τα παιδιά που δε μιλάνε στους γονείς τους για το τι τους συμβαίνει στο σχολείο είναι αυτά που οι γονείς τα μαλώνουν ή τα αποδοκιμάζουν για τη συμπεριφορά τους.

Για να σας λένε τα πάντα, πρέπει να έχετε κατανόηση και ανοιχτά αυτιά. Πείτε τους “είμαι εδώ για σένα” και θα σας εμπιστεύονται τα πάντα!

Δοκιμάστε τα και είμαι σίγουρη ότι θα σας βοηθήσουν ανέλπιστα πολύ!!!

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Efi's Diary Τελευταία άρθρα