5 tips για να κάνετε εύκολη την πρωινή προετοιμασία για το σχολείο

5 tips για να κάνετε εύκολη την πρωινή προετοιμασία για το σχολείο

Είμαι μαμά δύο παιδιών, ο μεγάλος μου γιος ο Κωνσταντίνος πηγαίνει σχολείο τα τελευταία έξι χρόνια και πλέον έχω βρει τρόπους να μην αγχώνομαι και να κάνω την πρωινή προετοιμασία “παιχνιδάκι”. Αυτό δεν έγινε αμέσως, πήρε αρκετό χρόνο και σίγουρα είναι ακόμα πιο δύσκολο όταν έχετε πάνω από ένα παιδί να ετοιμάσετε.

Θα μοιραστώ μαζί σας τα δικά μου 5 tips που θα σας λύσουν τα χέρια για την πρωινή προετοιμασία και θα ξεκινάτε τη μέρα σας χωρίς γκρίνια, με πολλή όρεξη και ενθουσιασμό.

Βάλτε το ρολόι 10 λεπτά νωρίτερα, ξυπνήστε τα παιδιά χαλαρά χωρίς άγχος, χωρίς να βλέπουν την βιασύνη ζωγραφισμένη στο πρόσωπό σας. Ξυπνήστε τα με ένα γλυκό φιλάκι και μια αγκαλίτσα, πιστέψτε με το πρωινό ξύπνημα μπορεί να παίζει ρόλο και να καθορίζει την διάθεση του παιδιού όλη την υπόλοιπη μέρα.

Να έχετε ετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ τις τσάντες τους, μόλις πέσουν για ύπνο τα παιδιά, αλλά και τα ρούχα που θα φορέσουν το πρωί. Αυτό θα σας γλυτώσει χρόνο το πρωί και θα είστε πιο χαλαροί να ετοιμαστείτε με την ησυχία σας.

Αφήστε τα να επιλέξουν το πρωινό που εκείνα επιθυμούν και μην τα πιέζετε να πιούμε οπωσδήποτε το γάλα τους αν δεν θέλουν μια μέρα, γιατί αυτό θα τους επιφέρει έξτρα εκνευρισμό. Τα δικά μου τα παιδιά πίνουν μόνο γάλα το πρωί, ο μικρός τρώει δεκατιανό και μεσημεριανό στο σχολείο και του μεγάλου που πάει Δ’ Δημοτικού του βάζω κολατσιό από το σπίτι ή κάποιες φορές παίρνει από το κυλικείο του σχολείου. Μη ξεχνάμε ότι τα παιδιά ζηλεύουν από τα άλλα παιδάκια και δεν είναι καλό να τους στερούμε κάτι που θέλουν, έτσι και αλλιώς και στο κυλικείο να μην πάρουν κάτι ανθυγιεινό όλο και κάτι τέτοιο θα φάνε κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας.

Αν έχετε χρόνο αφήστε τα να δουν λίγη τηλεόραση ή να χαζέψουν ένα αγαπημένο τους βιβλίο, αφήστε τα να κάνουν κάτι που τους ευχαριστεί πολύ, αυτό θα τους δώσει έξτρα διάθεση και ενέργεια!

Το πιο βασικό απ’ όλα είναι να είστε εσείς χαλαροί και όχι τρελαμένοι και αγχωμένοι.
Τα παιδιά είναι σφουγγάρια και όλο το άγχος και την αρνητική ενέργεια την απορροφούν και εκνευρίζονται και αυτά. Ακόμα και αν έχετε παιδιά που ξυπνάνε δύσκολα το πρωί, αν ακολουθήσετε όλα τα παραπάνω έχοντας θετική διάθεση και ενέργεια, πιστέψτε με, η πρωινή προετοιμασία σας θα αλλάξει και θα δείτε άμεσα τη διαφορά στα παιδιά σας, εγώ την είδα στα δικά μου, γι’ αυτό και μοιράζομαι αυτά τα tips μαζί σας.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Efi's Diary Tips Τελευταία άρθρα