Συνέντευξη της Αντελίνας Τελώνη Βαρθακούρη

Συνέντευξη της Αντελίνας Τελώνη Βαρθακούρη

Η Αντελίνα Τελώνη Βαρθακούρη είναι μία νέα φρέσκια παρουσία στο τηλεοπτικό σκηνικό, μία γυναίκα, μαμά, σύζυγος που συνδυάζει ομορφιά και μυαλό, κάτι που σίγουρα χρειάζεται η ελληνική τηλεόραση.
Είναι παντρεμένη με τον τραγουδιστή Χάρη Βαρθακούρη, γιο του μεγαλύτερου Έλληνα τραγουδιστή Γιάννη Πάριου και έχει δύο κόρες την Λιόνα και την Μελωδία.
Έκανε πριν λίγες μέρες το ντεμπούτο της στην πρωινή εκπομπή του σαββατοκύριακου “Καλημέρα, τι κάνεις” στο κανάλι ΑΡΤ και της ευχόμαστε πολύ καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία στην απαιτητική τηλεοπτική πραγματικότητα.
Μας παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Working Moms για το ρόλο της μαμάς τον σπουδαιότερο ρόλο της ζωής της, για τις επαγγελματικές της δραστηριότητες και για να την γνωρίσετε καλύτερα, όσοι ήδη δεν την ξέρετε!!

W.M. Πως είναι για εσάς να είστε Working Mom; Εύκολο; Δύσκολο; Νιώθετε ενοχές ότι παραμελείτε τα παιδάκια σας όπως οι περισσότερες Working Moms ή νιώθετε ότι συνδυάζετε αρμονικά δουλειά και παιδιά;

A.B. Eιλικρινά; Μου είναι πολύ δύσκολο. Είχα να δουλέψω από το 2010, όταν αποκτήσαμε τη Μελωδία, την πρώτη μας κόρη. Κι όπως πολύ σωστά συμπληρώνετε την ερώτηση σας, είναι δύσκολο όχι επειδή έχω ξεσυνηθίσει τις συνθήκες εργασίας, άλλωστε η ανατροφή δυο παιδιών, τριών αν συμπεριλάβουμε τον άντρα μου και η “συντήρηση” ενός νοικοκυριού είναι δυσκολότερη από πολλές συμβατικές ασχολίες, αλλά είναι δύσκολο επειδή υποχρεώνομαι να παραμελήσω, προσωρινά, τα παιδιά μου και τον άντρα μου. Καλώς ή κακώς, επέλεξα να ασχοληθώ με κάτι που, αρχικά τουλάχιστον, θέλει πάρα πολλές ώρες προσωπικής ασχολίας, δεν είναι μια απλή “9 με 5” δουλειά. Είναι φορές που έχω λείψει 12ωρα και περισσότερο από το σπίτι. Έχει αναστατωθεί η ζωή της οικογένειάς μου κι αν δεν είχα τη μητέρα μου δίπλα μου όποτε τη χρειαστώ να προσέχει τα παιδιά κι έναν σύζυγο με κατανόηση και υπομονή, δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνα. Ευελπιστώ πως μόλις η δουλειά μπει σε ένα αυλάκι κι αποκτήσει το ρυθμό της, θα περιορίσω τις ώρες που λείπω. Το άλλο κακό είναι ότι δεν έχω ούτε τα Σαββατοκύριακα ελεύθερα, αφού τότε προβάλλεται η εκπομπή μου και είναι ζωντανή.

W.M. Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σας από τότε που γίνατε μαμά;

A.B. Όλες οι αλλαγές είναι προς το καλύτερο. Πρόλαβα και να ταξιδέψω, και να σπουδάσω και να βγω και να διασκεδάσω, δεν μου έλειψε τίποτα. Όμως ο γάμος και τα παιδιά ήρθαν και με ολοκλήρωσαν. Δεν αναπολώ απολύτως τίποτα από τη ζωή που έκανα πριν γίνω μητέρα και σύζυγος.


W.M. Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την τηλεόραση, ενώ προέρχεστε από ένα διαφορετικό χώρο αυτόν της δικηγορίας.

A.B. Καταρχάς να σας πω ότι δεν άσκησα ποτέ το επάγγελμα του δικηγόρου. Πήρα το πτυχίο μου και με το που επέστρεψα στην Ελλάδα έπιασα δουλειά στην τότε επιχείρηση του πατέρα μου, εισαγωγής ιατρικών μηχανημάτων. Άρα δε μπορεί κανείς να πει ότι προέρχομαι από το χώρο της δικηγορίας. Το καλό στην προκειμένη είναι ότι υπήρξε μια αμοιβαία έλξη μεταξύ εμού και της τηλεόρασης. Όλα ξεκίνησαν όταν άρχισα να ανεβάζω βιντεάκια στο facebook, κι αυτό επειδή μου φαινόταν πιο εύκολο να επικοινωνήσω κάτι μέσω εικόνας, παρά γραπτώς. Αυτά τα βιντεάκια άρχισαν να έχουν απήχηση κι ο κόσμος σχολίαζε ότι ίσως θα έπρεπε να δω την παρουσίαση πιο σοβαρά, ίσως και σαν επάγγελμα. Ήταν κάτι που ανέκαθεν με ενθουσίαζε, οπότε ήρθε κι έδεσε. Δεν άργησαν να έρθουν λοιπόν και κάποιες επίσημες αλλά έμμεσες προτάσεις από κανάλια. Τύπου “Θα σε ενδιέφερε κάτι τέτοιο;”. Ήμουν όμως σε μια φάση της ζωής μου που ένιωθα ότι ήμουν ακόμα απολύτως απαραίτητη στο σπίτι μου για να ασχοληθώ σοβαρά. Η τελευταία πρόταση που δέχτηκα, μέσα στο καλοκαίρι που μας πέρασε, συνέπεσε με την απόφασή μου ότι ίσως ήρθε η ώρα να “ξεσκουριάσω” λιγάκι, εφόσον οι κόρες μας ήταν λίγο πιο μεγάλες πια. Έτσι αποφάσισα να δεχτώ την πρόταση του ΑRT, όχι μόνο λόγω καλού timing εκ μέρους τους, αλλά κι επειδή η προοπτική του να ξεκινήσω από ένα πιο “μικρό” κανάλι ήταν ιδανική για μένα.


W.M. Πείτε μας λίγα λόγια για την νέα σας τηλεοπτική εκπομπή και στέγη στο κανάλι ΑΡΤ.

A.B. Η εκπομπή, που έχει τίτλο “Καλημέρα, τι κάνεις”, τίτλος εμπνευσμένος από το τραγούδι του Σταμάτη Σπανουδάκη που ερμηνεύει ο πεθερός μου, είναι μια πολυθεματική εκπομπή. Ασχολείται με την επικαιρότητα, είναι κοντά στην ελληνική οικογένεια με τα τωρινά κοινωνικά δεδομένα, είναι μια εκπομπή που στηρίζεται στη συμμετοχη του κόσμου, αφού πολλές φορές τα θέματα μας είναι κατόπιν απαίτησης των θεατών μας. Είμαι τυχερή γιατί έχω δίπλα μου μια νεανική ομάδα συντελεστών, άρα η οπτική μας γωνία δεν είναι ξεπερασμένη ή παλιακή. Ζούμε σε αυτή τη χώρα,  αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα με όλους και με αυτά πραγματευόμαστε. Ωστόσο επειδή είναι πρωινή, υπάρχει και η ψυχαγωγική πλευρά της, όπως καλεσμένοι από τον καλλιτεχνικό και τον αθλητικό χώρο.

W.M. Τι σας είπαν τα παιδάκια σας όταν σας είδαν πρώτη φορά στην τηλεόραση;

A.B. Τρελάθηκαν από τη χαρά τους. Στην πρώτη εκπομπή, επειδή ήθελα τη μητέρα μου μαζί μου για γούρι και στήριγμα, ο πατέρας τους είχε βάλει ξυπνητήρι για να είναι σίγουρος ότι δεν θα τον πάρει ο ύπνος, ξύπνησε τα παιδιά μας και τα έβαλε να κάτσουν ζεστά και αναπαυτικά στο σαλόνι να καμαρώσουν τη μαμά. Όταν επέστρεψα σπίτι ήταν όλο αγκαλιές και πανηγυρισμούς!!!

W.M. Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Α.Β. Επειδή ό,τι μου έχει τύχει μέχρι στιγμής, έγινε χωρίς κανέναν προγραμματισμό, χωρίς καμία στρατηγική, λέω να μη χαλάσω την παράδοση και να αφήσω τα πράγματα να εξελιχθούν μόνα τους. Αν αξίζω κάτι διαφορετικό ή κάτι καλύτερο, είμαι σίγουρη ότι αυτό θα έρθει χωρίς να το σχεδιάσω. Αν δεν έρθει όμως, δεν ξέρω αν θα μείνω με σταυρωμένα τα χέρια!!

Συνεντεύξεις