Home > Μαγειρική > Κανελόνια με κιμά και σάλτσα τυριού

Κανελόνια με κιμά και σάλτσα τυριού

Σας έχουμε μία πεντανόστιμη, φανταστική και μαμαδίστικη συνταγή που θα ξετρελάνει τα παιδάκια σας και όλη την οικογένεια.

Υλικά:
600γρ. κιμά
1 κρεμμύδι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Λίγο ζάχαρη
Λάδι
Αν θέλετε και τριμμένο καρότο

Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε τον κιμά όπως ακριβώς όταν φτιάχνετε για τα μακαρόνια με κιμά. Τον αφήνετε να κρυώσει τελείως πριν γεμίσετε τα κανελόνια γιατί αλλιώς θα ανοίξουν.
Στη συνέχεια τοποθετείτε δυο μικρά κατσαρόλακια. Στο ένα βάζετε κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λίγο σκόρδο και λάδι, σοτάρετε και μετά σάλτσα ντομάτας, αλάτι, ζάχαρη και ελάχιστο πιπέρι και πάπρικα. Στο άλλο βαζετε μισό λίτρο γάλα και μια κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Λίγο αλάτι – πιπέρι και 250 γρ. γκούντα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στα κανελόνια και συμπληρώνετε νεράκι ίσα να τα σκεπάσει. Από πάνω χύνετε τη σάλτσα τυριού και πασπαλίζετε με κεφαλοτύρι. Σκεπάζετε με καπάκι αν έχει το πυρέξ ή με αλουμινόχαρτο και ψήνετε μέχρι απορροφηθούν όλα τα υγρά του. Ξεσκεπάζετε και αφήνετε να πάρει χρώμα.

Καλή επιτυχία και Καλή σας απόλαυση.

της Βιολέτας Στεφανάτου, μαγείρισσα και food blogger.

Δείτε επίσης
Τι είναι το έθιμο με τα λαζαράκια και πως μπορείτε να τα φτιάξετε;
Τυρένια μπισκοτάκια
Κερδίστε το νέο βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη «Piece of cake”
Πρωτότυπα και υγιεινά σνακ για το σχολείο

Αφήστε απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

*Με την υποβολή σχολίου, αποδέχεστε την Πολιτική απορρήτου.
*Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το workingmoms.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό την επικοινωνία με τους διαχειριστές του workingmoms.gr