Home > Ζαχαροπλαστική > Μπάρες δημητριακών με αμύγδαλα

Μπάρες δημητριακών με αμύγδαλα

Το κολατσιό του παιδιού μας είναι ένας καθημερινός πονοκέφαλος όλη την σχολική χρονιά, γι’ αυτό και εμείς θα σας δίνουμε συνέχεια ιδέες για να ανανεώνεται το κολατσιό του ώστε να μη βαριέται και εννοείται να τρέφεται και υγιεινά!!

Υλικά:
30 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
120 γρ. μέλι
8 χουρμάδες πολτοποιημένους
40 γρ. κράνμπερις
50 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
40 γρ. λιναρόσπορο τριμμένο
230 γρ. νιφάδες βρώμης

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων το μέλι με το αμυγδαλοβούτυρο. Σ’ ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε τη βρώμη και τα αμύγδαλα και τα ψήνουμε για 10 λεπτά. Μετά τα προσθέτουμε όλα σ’ ένα μπολ. Ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε σ’ ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί. Πιέζουμε από πάνω να ισιώσει η επιφάνεια και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Βγαίνουν γύρω στα 20 κομμάτια. Τοποθετούμε σε μικρο ταψάκι 20χ20.
Αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις φάμε.
Αν θέλουμε τις τυλίγουμε κάθε μια ξεχωριστά σε μεμβράνη και τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

της Αλεξάνδρας Κεσεμλή

Δείτε επίσης
Συμβουλές προστασίας των παιδιών από τον ήλιο
Τι σημαίνει άραγε να είσαι καλός γονιός;
Μαμά βαριέμαι, μία φράση που θα ακούτε συχνά το καλοκαίρι!
Θερινό σινεμά η αγαπημένη μας συνήθεια το καλοκαίρι

Αφήστε απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

*Με την υποβολή σχολίου, αποδέχεστε την Πολιτική απορρήτου.
*Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το workingmoms.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό την επικοινωνία με τους διαχειριστές του workingmoms.gr