Πως θα διαλέξετε οικονομική αλλά συνάμα ποιοτική σχολική τσάντα και ασφαλή σχολικά είδη

Πως θα διαλέξετε οικονομική αλλά συνάμα ποιοτική σχολική τσάντα και ασφαλή σχολικά είδη

Λίγες μέρες πριν το πρώτο κουδούνι για την καινούρια σχολική χρονιά και η σχολική τσάντα βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τις απαραίτητες αγορές. Πριν όμως κατευθυνθείτε με το παιδί σας στο κατάλληλο κατάστημα που αυτό δεν είναι άλλο απ’ το Tetragono Bookstores, ας δούμε τι πρέπει να γνωρίζετε για όλον τον απαραίτητο σχολικό εξοπλισμό. Γιατί δεν αρκεί μια τσάντα να είναι ευπαρουσίαστη, πρέπει να πληρεί και κάποιες βασικές προϋποθέσεις γιατί θα συντροφεύει το παιδί σας έναν ολόκληρο σχολικό χρόνο.

Το Tetragono Bookstores διαθέτει δυο καταστήματα στον Άγιο Δημήτριο, το 1ο βρίσκεται:
Λεωφ. Αγίου Δημητρίου 177
Άγ. Δημήτριος Αττικής,  17343
Τηλέφωνο: 210 9716983
Φαξ: 210 9700542
Email: 4gono@otenet.gr

Και το δεύτερο βρίσκεται:
Αργοστολίου 99
Άγ. Δημήτριος Αττικής,  17342
Τηλέφωνο: 210 9843462
Φαξ: 210 9831543
Email: 4gono1@otenet.gr

Και εννοείται μπορείτε να παραγγείλετε ότι χρειάζεστε για το σχολείο των παιδιών σας, τις εικαστικές τους δραστηριότητες αλλά ακόμα και τα εξωσχολικά του βιβλία από το εύχρηστο e-shop του καταστήματος στο www.tetragonobookstores.gr ή με ένα απλό τηλέφωνο στο 210-9716983.

Στηρίξτε τα τοπικά βιβλιοπωλεία και όχι τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων γιατί είναι κοιτίδες πολιτισμού και τεχνών.

Η σχολική τσάντα είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για την εμφάνιση σκολίωσης στα παιδιά, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να μην είναι βαριά, αλλά και να την κράτα το παιδί με σωστό τρόπο.

Το βάρος της σχολικής τσάντας δε θα πρέπει να ξεπερνά το 10% – 15% του σωματικού βάρους του παιδιού, οπότε εάν ένα παιδί ζυγίζει για παράδειγμα γύρω στα 20 κιλά, η τσάντα δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα 2-2,5 κιλά.

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι σχολικών τσαντών: οι τσάντες-σακίδια που φοριούνται στους ώμους και είναι ιδανικές για πιο μεγάλα παιδιά μετά την Τετάρτη Δημοτικού και οι τσάντες με ροδάκια (trolley) που τα παιδιά μπορούν να κυλούν και είναι ιδανικές για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Μπορείτε να τις βρείτε και με τον ήρωα που λατρεύει το παιδάκι σας και αυτό θα είναι ακόμα πιο διασκεδαστικό για το ίδιο.

Εδώ δείτε όλες τις τσάντες για το νηπιαγωγείο.

Εδώ για το δημοτικό.

Εδώ για το Γυμνάσιο-Λύκειο.

Εδώ τσαντάκια φαγητού.

Εδώ τσάντες εκδρομής.

Εδώ κασετίνες, εδώ όλη την απαραίτητη γραφική ύλη και ελεγμένα σχολικά είδη που είναι απολύτως ασφαλή για τα παιδιά.

Αν επιλέξετε τσάντα σακίδιο, καλό θα είναι να εξηγήσετε στο παιδί ότι θα πρέπει να τη φορά και στους δύο ώμους και όχι μόνο στον έναν. Επίσης, ελέγξτε αν έχει επένδυση στην πλάτη και ρυθμιζόμενους ιμάντες με αφρώδες γέμισμα, έτσι ώστε να στέκεται σωστά στην πλάτη του παιδιού, χωρίς να το κουράζει.
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και χρώματα, γι’ αυτό αφήστε το μικρό σας να διαλέξει την τσάντα με τον αγαπημένο του ήρωα. Πάντως να έχετε κατά νου ότι όλες οι τσάντες, ειδικά αυτές με τα ροδάκια, χαλάνε εύκολα και δύσκολα θα βγάλουν και δεύτερη χρονιά.

Τέλος, για τα παιδιά που πηγαίνουν σε ολοήμερα σχολεία και μεταφέρουν μαζί τους και φαγητό, καλό θα είναι να διαλέξετε επιπλέον και ένα τσαντάκι φαγητού, για να μη φορτώνουν την τσάντα τους με περισσότερο βάρος, αλλά και για να μεταφέρουν με ασφάλεια το γεύμα τους.

Η επώνυμη σχολική τσάντα μπορεί πράγματι να κοστίζει περισσότερο αλλά εν τέλει, αγοράζετε ένα προϊόν που ξέρετε ότι είναι περισσότερο ασφαλές για το μικρό σας, έχει περάσει ποιοτικούς ελέγχους, ενσωματώνει τεχνογνωσία & εμπειρία χρόνων και συνεπώς, στο τέλος της ημέρας (ή της χρονιάς καλύτερα!), είναι πιο πιθανό ότι “θα τα βγάλει τα λεφτά της.” Αν ωστόσο θέλετε απλά μία τσάντα για πιο απλή χρήση πχ. γυμναστήριο ή άλλες δραστηριότητες, τότε μία μη επώνυμη τσάντα μπορεί να σας εξοικομήσει χρήματα.

Στα 25 χρόνια εμπειρίας και λειτουργίας του Tetragono Bookstores που λειτουργούν και δουλεύουν μόνο επώνυμες τσάντες, για το σχολείο προτείνουν POLO, GRAFFITI, GIM & EASTPAK, μιας και είναι εταιρίες με πολλά χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή τσάντας.

Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για τους γονείς που θα ψωνίσουν στο Tetragono Bookstores είναι ότι η απόδειξη αγοράς της σχολικής σας τσάντας λειτουργεί αυτόματα και σαν 2μηνη εγγύηση άμεσης αντικατάστασης, σε περίπτωση εργοσταστιακού ελαττώματος (χαλασμένο φερμουάρ, αδικαιολόγητο σκίσιμο-ξίλωμα της τσάντας).

Στο Tetragono Bookstores εκτός από την απαραίτητη τσάντα για τη νέα σχολική χρονιά και την γραφική ύλη που θα την συνοδεύει θα βρείτε και τα ακόλουθα:

Το Tetragono Bookstores εκτός όλων αυτών που προαναφέραμε διοργανώνει κατά τη διάρκεια του έτους αξιόλογες εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και ομιλίες. Μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες τους στο blog του βιβλιοπωλείου: www.tetragonoblog.gr.

Καλές αγορές και Καλή Σχολική Χρονιά σ’ όλα τα παιδιά!!!

Οι προτάσεις μας Παιδεία