Επιστροφή στα θρανία!

Επιστροφή στα θρανία!

Δυσφορία για τους γονείς ή μήπως ευκαιρία για να ξαναγίνουμε όλοι παιδιά;
Σίγουρα η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι πάντα δύσκολη! Ειδικά όταν μέσα σε αυτή υπάρχουν δουλειά, γραφείο και το κυριότερο; παιδιά και σχολείο!

Μετά τις διακοπές, και δη τις καλοκαιρινές που είναι γεμάτες με ήλιο, θάλασσα και χαλαρές στιγμές, τα παιδιά προσμένουν την επιστροφή στο σχολείο και κυρίως την αγορά νέων σχολικών ειδών, πράγμα το οποίο συνήθως στους γονείς φέρνει συναισθήματα όπως άγχος, ρουτίνα και ειδικά στην εποχή μας μια σκέψη όπως “πρέπει να βρούμε τα πιο οικονομικά σχολικά”.
Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα όλοι εμείς οι ενήλικες αυτή τη στιγμή της χρονιάς να την ζήσουμε σαν παιδιά και εμείς μαζί με τα παιδιά μας;

Κι όμως… σκεφτείτε! Η νέα χρονιά, οι μυρωδιές από τα καινούρια τετράδια, τις γωμολάστιχες, τα μολύβια, τα σχολικά βιβλία, οι σχολικές τσάντες…. Όλα αυτά μπορούν να φέρουν στους γονείς όμορφες σχολικές αναμνήσεις από τα παιδικά χρόνια που έχουν περάσει όλοι! Αξίζει να επαναφέρουμε στη μνήμη μας την προσμονή που είχαμε όλοι τότε για την πρώτη μέρα ξανά στο σχολείο!

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιά ηχεί και μας καλεί να δημιουργήσουμε νέες αναμνήσεις, νέες φιλίες ή να έρθουμε και πάλι κοντά με παλιές που είχαμε χάσει μέσα στο καλοκαίρι που πέρασε. Η αυλή του σχολείου, μας περιμένει να την γεμίσουμε με παιχνίδια, χαμόγελα, δύσκολες αλλά και ευχάριστες στιγμές και να φτιάξουμε μια ακόμη χρονιά για το άλμπουμ της ζωής μας.

Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη το άγχος της προσαρμογής στην ρουτίνα της καθημερινότητας και ας ξαναθυμηθούμε μέσα από τα παιδιά μας πώς είναι να είσαι και πάλι παιδί, να προσμένεις, να ζεις, να γελάς, να χαρίζεις χαμόγελα, να προσφέρεις, να είσαι στο παρόν των παιδιών για να συνεχίσεις να βρίσκεσαι και στο μέλλον τους.
Να φτιάχνεις και να συμμετέχεις στο νέο άλμπουμ στον κύκλο της ζωής!

Καλή σχολική χρονιά!!!!!

της Ηλιάννα Γκανιάτσα, Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής.

Παιδεία Σχολείο