Βραβευμένα και αξιόλογα παραμύθια του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου

Βραβευμένα και αξιόλογα παραμύθια του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου

Σήμερα θα σας παρουσιάσω έξι παραμύθια του αγαπημένου μας και βραβευμένου συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου που εκφράζουν την ποιότητα σε όλα τα επίπεδα.

Τα πέντε πρώτα βιβλία συνδυάζουν το σημαντικό έργο του οραματιστή Ιούλιου Βερν, το κείμενο από έναν εμπνευσμένο συγγραφέα, τον Αντώνη Παπαθεοδούλου, την ιδιαίτερη, προσεγμένη και μοναδική εικονογράφηση κάθε ιστορίας από την Ίριδα Σαμαρτζή και τη μοναδική έκδοσης υψηλής αισθητικής κάθε αντίτυπου από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Και το έκτο παραμύθι είναι το βραβευμένο πρόσφατα από τα βραβεία κοινού Public με το ειδικό βραβείο στην κατηγορία Παιδικό Βιβλίο – Βιβλιοπωλείων Public.

Το λάθος και η αποτυχία ολοκλήρωσης ενός έργου μπορούν να γίνουν μαθήματα για τα παιδιά μας.

Είναι ακατόρθωτο και αδύνατον να αναμένουμε από τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας να είναι πάντα άψογα και τέλεια. Ένα βιβλίο που αναπτύσει την ενσυναίσθηση!

Ροβήρος ο κατακτητής ή ο καπετάνιος των ουρανών


Μπορείτε να φανταστείτε όλους τους ανθρώπους του κόσμου να κοιτούν τον με απορία; Όλους ταυτόχρονα; Κάπως έτσι ξεκινά αυτή η ιστορία! Γιατί παράξενα πράγματα συμβαίνουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Μουσικές ακούγονται από τον ουρανό… παράξενα σημάδια εμφανίζονται πάνω από πόλεις και χωριά και εξαφανίζονται σε μια στιγμή…

Κι είναι όλα αυτά ανεξήγητα. Γιατί βρισκόμαστε στα 1880. Κι οι άνθρωποι δεν έχουν ακόμη κατακτήσει τον ουρανό. Κανείς δεν έχει καταφέρει να φτιάξει μια ιπτάμενη μηχανή που θα δουλεύει. Κανείς εκτός από έναν. Τον Ροβήρο!

20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα ή ο Νέμο, ο ναυτίλος κι άλλα μυστήρια του βυθού

Τι είναι αυτό το παράξενο αντικείμενο που τρομοκρατεί τους ναυτικούς στα 1866; Θαλάσσιο τέρας ή ανθρώπινο κατασκεύασμα; Ποια είναι τα μυστικά του Ναυτίλου; Τί μας κρύβουν τα άγνωστα βάθη των ωκεανών; Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο πλοίαρχος Νέμο;

Το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου αρχίζει και τελειώνει με μια ερώτηση. Και κάθε σελίδα του είναι κι αυτή γεμάτη ερωτήσεις, ολόκληρη θάλασσα από αναπάντητες ερωτήσεις. Βέβαια εγώ είμαι επιστήμονας. Και σε εμάς τους επιστήμονες αρέσουν πολύ οι ερωτήσεις, τα μυστήρια και τα κρυμμένα μυστικά. Αν σ’ αρέσουν κι εσένα μη χάνεις καιρό. ‘Aνοιξε αμέσως το βιβλίο και ξεκίνα το διάβασμα! Αν πάλι δεν αντέχεις τις πολλές ερωτήσεις, τότε καλύτερα να διαλέξεις ένα άλλο βιβλίο.

Ταξίδι στο κέντρο της Γης ή ένας πλανήτης γεμάτος μυστικά

Ουάου! είπα και έκανα να πιάσω με προσοχή το βιβλίο στα χέρια μου, όταν έξαφνα μέσα από τις σελίδες του γλίστρησε ένα μικρό κομματάκι χαρτί διπλωμένο στα τέσσερα! Ήταν ένα μυστικό μήνυμα που έβαλε εμένα και τον θείο μου, τον διάσημο καθηγητή Ορυκτολογίας Όττο Λίντενμπροκ, σε μεγάλες περιπέτειες. Ανοίξτε κι εσείς το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας και σίγουρα θα σας βάλει σε περιπέτειες… περιπέτειες που θα σας ταξιδέψουν ως το κέντρο της Γης.

Από τη Γη στη Σελήνη ή το κανόνι της Ειρήνης


«Τί ωραία που είναι η ειρήνη! Μόνο που κανείς δεν χρειάζεται πια οπλοποιούς… Ξέρω καλά τη δουλειά μου όμως. Ας υπήρχαν ειρηνικά κανόνια, και θα τα’ φτιαχνα καλύτερα απ’ όλους…»

Αυτά σκεφτόταν ο Ίμπυ Μπάρμπικεϊν κοιτώντας το φεγγάρι. Κι εκείνο του έδωσε μια καλή ιδέα.

Το μεγαλύτερο κανόνι του κόσμου, το κανόνι που θα χάριζε νέες γνώσεις σε όλη την ανθρωπότητα, θα ‘ταν αυτό που θα έστελνε μια οβίδα όχι στους εχθρούς, αλλά στην επιφάνεια της ανεξερεύνητης Σελήνης. Ναι! Αυτό θα ήταν το κανόνι της ειρήνης!

Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες ή ποιος είναι πιο πλούσιος;

Ποιος ήταν ο πλούσιος κύριος Φιλέας Φογκ, από πού κρατούσε η σκούφια του και τι δουλειά έκανε δεν ξέρουμε ακριβώς!

Ξέρουμε όμως άλλα πράγματα ακριβώς. Ότι ξυπνούσε κάθε μέρα στις 8 ακριβώς, έτρωγε πρωινό στις 8:23 ακριβώς, ξυριζόταν στις 8:37 ακριβώς έφευγε από το σπίτι του στην οδό Σάβιλ Ρόου του Λονδίνου, στις 11:30 και γυρνούσε τα μεσάνυχτα στις 12:00 ακριβώς! Κι ακόμη ότι έβαλε στοίχημα να κάνει το γύρο του κόσμου σε 80 μέρες ακριβώς!

Και το κέρδισε. Και μαζί με το στοίχημα κέρδισε πολλά πολλά ακόμα!

Αγαπημένο κλασικό έργο που διασκευάζεται για πρώτη φορά για τόσο μικρά παιδιά. Παιζεται και σε παιδικό θέατρο.

ΟΧ Χταπόδι, λάθος πόδι!

Το χταπόδι ο Γιάννος όπως όλα τα χταπόδια, έχει ένα, δύο, τρία, τέσσερα πέντε, έξι, εφτά… οχτώ πόδια!Κάποιες φορές όμως… τυχαίνει το χταπόδι ο Γιάννος και στραβό ξυπνάει. Μπερδεύει τα οχτώ πόδια του και το ένα στη δουλειά του άλλου πάει!

Πληροφορίες για τον συγγραφέα θα βρείτε στο site του www.antonispapatheodoulou.com και μπορείτε να τον ακολουθήσετε και εδώ.

Τα εξαιρετικά βιβλία του θα τα βρείτε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.epbooks.gr.

Βιβλία