Το Παραμύθι της Ανάσας είναι ένα φανταστικό ταξίδι στον κόσμο του ανθρώπινου σώματος

Το Παραμύθι της Ανάσας είναι ένα φανταστικό ταξίδι στον κόσμο του ανθρώπινου σώματος

Πως θα σας φαινόταν ένα παραμύθι που μέσω αυτού τα παιδιά σας θα γνωρίσουν τα όργανα που αποτελούν το ανθρώπινο σώμα και τις βασικές τους λειτουργίες; Που θα μάθουν ποιοι είναι οι εχθροί που απειλούν την υγεία; Και το σημαντικότερο για μένα ως ΦΑΝΑΤΙΚΗ αντικαπνίστρια, μ’ αυτό το βιβλίο θα ανακαλύψουν πως να προστατεύουν τη νεράιδα της Ζωής, την Ανάσα, απ’τον πιο φοβερό εχθρό της, τον Καπνό!!!

To παραμύθι κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική συνοδεύεται από προτάσεις δραστηριοτήτων για εκπαιδευτικούς και γονείς και επιτραπέζιο εκπαιδευτικό παιχνίδι: Το Κάστρο του Βασιλιά Νου για να περνούν διασκεδαστικά τις ώρες τους.

Το Παραμύθι της Ανάσας είναι ένα φανταστικό ταξίδι στον κόσμο του ανθρώπινου σώματος.
Κατά την γνώμη μου είναι ένα βιβλίο που οφείλουν να διαβάσουν όλα τα παιδιά αλλά πάνω απ’ όλα οι γονείς, και ειδικά αυτή η κατηγορία των γονιών που καπνίζουν κοντά στα παιδιά τους σε κλειστούς χώρους, στο αυτοκίνητο, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, κάτω από τον απορροφητήρα, έχοντας τα αγκαλιά όταν είναι μωρούλια και δυστυχώς ακόμα και όταν τα κυοφορούν.

Είμαι και εγώ ένα από αυτά τα παιδιά που είχα υποστεί τον καπνό των γονιών μου χωρίς να το θέλω για πολλά χρόνια, υπέφερα, καταπιεζόμουν, τους παρακαλούσα ότι δεν θέλω να καπνίζουν κοντά μου αλλά με αγνοούσαν. Ίσως γι’ αυτό έχω γίνει φανατική αντικαπνίστρια και γι΄αυτό το λόγο προστατεύω τα παιδιά μου από οποιαδήποτε επαφή με τον καπνό.
• Να καπνίζετε έξω από το σπίτι και να αλλάζετε ρούχα όταν μπαίνετε στο σπίτι σας όπου υπάρχουν παιδιά.
• Να μην καπνίζετε μπροστά στα παιδιά.
• Να μην καπνίζετε στο αυτοκίνητο αν βρίσκονται μαζί σας παιδιά.
Θυμηθείτε: αν καπνίζετε κοντά σε παιδιά, τα παιδιά καπνίζουν κι αυτά!

Οι συμπεριφορές έχουν βαθιά τις ρίζες τους στην παιδική ηλικία. Αν θέλουμε, να αλλάξουμε βλαπτικές για τον άνθρωπο συμπεριφορές, στα παιδιά θα πρέπει να απευθυνθούμε.

Το παραμύθι της Ανάσας, με όχημα τη φανταστική αφήγηση, καλλιεργεί το ενδιαφέρον και την υπευθυνότητα των παιδιών για την υγεία καθώς και υιοθέτηση συνηθειών όπως η υγιεινή διατροφή, η συστηματική άσκηση και η αποφυγή καπνίσματος.

Κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική και μπορείτε να το αγοράσετε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.ellinoekdotiki.gr.

Βιβλία