Home > Μαγειρική > Μαμαδίστικη κοτόπιτα

Μαμαδίστικη κοτόπιτα

Kαι η κοτόπιτα γωνία….
Εξαιρετικά νόστιμη συνταγή για μία κοτόπιτα διαφορετική, από όλες όσες έχετε μέχρι τώρα φάει.

Υλικά:
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
Ελαιόλαδο

1 αυγό
Λίγο γάλα φρέσκο

Για τη γέμιση:
500 γρ κοτόπουλο φιλέτο μπούτι

1 κρεμμύδι ξερό
2 κρεμμύδια φρέσκα
1 ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι δυόσμο
250 γραμμάρια φέτα πικάντικη
100 γραμμάρια τυρί κίτρινο τριμένο
1 κούπα χόνδρο (Καρπάθου) ή τραχανά ξυνό ή ακόμη και ρύζι
3 χρωματιστές πιπεριές
2-3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο – ελαιόλαδο για το μαγείρεμα
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 αυγά
1 κούπα νερό
μπόλικη γλυκιά πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα απαλή
Αλάτι-πιπέρι

Eκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση. Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο μας (εγώ το βάζω και 5-10 λεπτά σε νερό με ξύδι) το καθαρίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Συνεχίζουμε κόβοντας και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά μας.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια μας αρχικά και στη συνέχεια τα υπόλοιπα λαχανικά μας. Με μία τρυπητή, τα αφαιρούμε και στο ίδιο λάδι προσθέτουμε το κοτόπουλο μας.

Σωτάρουμε ελαφρώς και αφού αλατοπιπερώσουμε, προσθέτουμε τη γλυκιά πάπρικα, τη μουστάρδα, το μαϊντανό μαζί με το δυόσμο. Μόλις πάρουν μία βράση, ρίχνουμε τον χόνδρο με ένα φλυτζάνι ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν.

Τέλος προσθέτουμε τα σωταρισμένα λαχανικά μας, το βούτυρο και αφήνουμε πάνω στη φωτιά για 5-10 λεπτά. Όταν περάσει ο παραπάνω χρόνος, αφαιρούμε από το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε τη φέτα μας ψιλοκομμένη και το κίτρινο τυρί.

Χτυπάμε τα αυγά μας και προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα μας. Αλατοπιπερώνουμε (εάν απαιτείται) και αφήνουμε λίγο στην άκρη. Παίρνουμε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί, λαδώνουμε και τοποθετούμε 3-4 φύλλα χωριάτικα, αφού πρώτα τα λαδώσουμε. Ρίχνουμε το μείγμα μας και συνεχίζουμε πάνω από αυτό τοποθετώντας άλλα 4 φύλλα, πάλι λαδωμένα.

Χτυπάμε το αυγό μας και προσθέτουμε και λίγο γάλα. Αλείφουμε την επιφάνεια, χαράσσουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσει αρκετά η επιφάνεια της πίτας μας.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Μπορεί να θέλει αρκετά υλικά και λίγο περισσότερο χρόνο προετοιμασίας, αλλά πιστέψτε με είναι ΥΠΕΡΟΧΗ.

Τips:
Φυσικά θα ήταν καλύτερη με χειροποίητο φύλλο. Επίσης, θα μπορούσατε να την πασπαλίσετε με σουσάμι.

Καλή σας απόλαυση.

Σας φιλώ Nadia Markopoulou.
Όλες τις υπέροχες συνταγές της Νάντιας θα τις βρείτε στο blog της:
Spoon ‘n Love
www.spoonlove.gr

Δείτε επίσης
Μαμαδίστικη Κοτόπιτα
Υγιεινή πίτσα λαχανικών με μπρόκολο
Συνέντευξη της Ειρήνης Ζεβελάκη κατά κόσμον Paxxi
Μαμαδίστικο σπιτικό ψωμί χωρίς ζύμωμα

Αφήστε απάντηση