Έτσι είναι σήμερα το αγόρι σύμβολο της Συρίας που συγκλόνισε την ανθρωπότητα

Έτσι είναι σήμερα το αγόρι σύμβολο της Συρίας που συγκλόνισε την ανθρωπότητα

Η ματωμένη, σκονισμένη φιγούρα του μικρού Ομράν, λίγο μετά τον απεγκλωβισμό του από τα βομβαρδισμένα ερείπια του Χαλεπίου έγινε το σύμβολο της ταλαιπωρημένης Συρίας. Το αγόρι κάθισε στο πορτοκαλί κάθισμα του ασθενοφόρου ήσυχο παρά τα τραύματα στο σώμα και την ψυχή του και αυτή η εικόνα του ταξίδεψε στα πέρατα της γης, ραγίζοντας καρδιές και στοιχειώνοντας συνειδήσεις.

Ο μικρός γλίτωσε, όχι όμως και ο μεγαλύτερος αδερφός του. Πλέον το αγόρι ζει με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του στην πατρίδα του το Χαλέπι.

Κανείς δεν γνώριζε τι απέγινε η οικογένεια του αγοριού. Ώσπου μια δημοσιογράφος φίλα προσκείμενη στο καθεστώς Άσαντ, η οποία σόκαρε με τη selfie που έβγαλε δίπλα στις σορούς Σύρων ανταρτών, πήρε συνέντευξη από τον πατέρα του Ομράν που υποστήριξε ότι κάποιοι απειλούσαν να απαγάγουν το παιδί του.

«Η ιστορία είναι πολύ γνωστή. Πήραν τις φωτογραφίες του οι αντάρτες και τις δημοσίευσαν και εμπορεύτηκαν το αίμα του. Έκοψα τα μαλλιά του και άλλαξα το όνομά του ώστε να μην μπορέσουν να συνεχίσουν την παρωδία τους και παρ’ όλ’ αυτά συνέχισαν με την παρωδία και ακόμα ανεβάζουν φωτογραφίες», είπε ο πατέρας του μικρού.

Ο βρετανικός Guardian τονίζει πως δεν είναι σαφές αν η οικογένεια εξαναγκάστηκε από το καθεστώς να δώσει τη συνέντευξη.

Πηγή

Ειδήσεις