Βιβλιοπροτάσεις για να περνάτε δημιουργικές ώρες με τα παιδιά σας από τις Εκδόσεις Ίτανος

Βιβλιοπροτάσεις για να περνάτε δημιουργικές ώρες με τα παιδιά σας από τις Εκδόσεις Ίτανος

Tην αγάπη μας για τα βιβλία και τα παραμύθια την γνωρίζετε πια όσοι μας ακολουθείτε όλα αυτά τα χρόνια!!! Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο στη ζωή μας απ’ το να περνάμε δημιουργικά τις ώρες μας εξερευνώντας τον θαυμαστό κόσμο των βιβλίων. Ωραία τα παιχνίδια, ωραίες και οι βόλτες αλλά η στιγμή που χανόμαστε μέσα από ένα βιβλίο και μεταφερόμαστε με τις εικόνες του σ’ ένα κόσμο μαγείας, δεν θέλω να την αντικαταστήσω με τίποτε άλλο. Δεν μπορώ να φανταστώ ούτε τη δική μου ζωή, ούτε των παιδιών μου χωρίς βιβλία.

Σήμερα λοιπόν εγώ ο Κωνσταντίνος και ο Δημήτρης μου θα σας προτείνουμε αξιόλογα, ποιοτικά και με υπέροχη εικονογράφιση βιβλία από ένα εκδοτικό που η έδρα του είναι στην όμορφη Κρήτη, τις Εκδόσεις Ίτανος.

Αχ αυτοί οι κανόνες της ορθογραφίας…

πόσα και πόσα παιδιά δεν έχουν ταλαιπωρήσει… τώρα όμως βρέθηκε η λύση!

Η κυρία Σιντορέ, μια δασκάλα αλλιώτικη απ’ τις άλλες, ήρθε με όπλο μια κιθάρα για να καταπολεμήσει την ανορθογραφία, αλλά και τη μαθητική ανία! Διαβάστε τις ιστορίες, ακούστε τα τραγούδια, παίξτε τα παιχνίδια αυτού του βιβλίου για να μάθετε διασκεδάζοντας και να διασκεδάσετε μαθαίνοντας.

Ένα βιβλίο για παιδιά του δημοτικού που είτε έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τους κανόνες της ορθογραφίας είτε χρειάζονται έναν εναλλακτικό τρόπο για να τους μάθουν.

Περιέχει CD με ένα τραγούδι για κάθε κανόνα της ορθογραφίας σε σύνθεση του Δημήτρη Βασμαρή.

Σύνθεση – Ενορχήστρωση: Δημήτρης Βασμαρής
Τραγούδι: Γιάννης Ζουγανέλης Γιάννης Σαββιδάκης Ιωάννα Καρανίκα Μάνος Παπαδάκης Πάνος Τσίγκος Μαρία Λούκα Παιδική χορωδία Δήμου Ηρακλείου


Μετά το πολύ επιτυχημένο βιβλίο «Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία» οι εκδόσεις Ίτανος και η συγγραφέας Μαρία Καριωτάκη παρουσιάζουν στο κοινό το νέο τους εγχείρημα για την εκμάθηση της γραμματικής μέσα από τραγούδια και παραμύθια.
Το βιβλίο περιέχει 10 ιστορίες που διδάσκουν στα παιδιά τα μέρη του λόγου, τους χρόνους των ρημάτων, τα σημεία στίξης, τις πτώσεις και άλλους γραμματικούς όρους. Η φαντασία και η παιδική ματιά διαπερνούν τη γραμματική, κάνοντας τις δυσνόητες και αφηρημένες έννοιές της οικείες για τα μικρά παιδιά με σκοπό να έχουν μια ομαλή και ευχάριστη εισαγωγή στον κόσμο της γλώσσας και της γραμματικής.
Το βιβλίο περιλαμβάνει CD με τις αφηγήσεις των παραμυθιών και όμορφα τραγούδια που με τη μελωδία και τον ρυθμό τους θα κάνουν τα παιδιά να λατρέψουν τη γραμματική!

Το βιβλίο συνοδεύεται από e-book για τη σχολική τάξη, κατεβάστε το δωρεάν στο www.kiriasidore.blogspot.gr, όπου θα βρείτε επίσης βίντεο με τραγούδια και ακόμα περισσότερο υλικό για τη διδασκαλία των πρώτων τάξεων του δημοτικού.

Εικονογράφηση: Άννα Χιλετζάκη
Τραγουδούν: Π. Μουζουράκης, Γ. Σαββιδάκης, Ι. Τσιγάρα, Χ. Καράνταης και παιδική χορωδία.
Μουσικές συνθέσεις: Αγάθη Παντελίδου , Δημήτρης Βασμαρής, Κλειώ Ηλιάδη, Σταύρος Καντεποζίδης
Αφήγηση: Κατερίνα Ζουρίδη

«Να κυνηγάτε τα όνειρά σας μην τα εγκαταλείπετε πότε…
Όταν θέλετε κάτι πιστέψτε το και θα το πετύχετε…
Μην τα παρατάτε όσες δυσκολίες κι αν συναντήσετε….»

Η συγγραφέας Μαθιουδάκη Ειρήνη και η ζωγράφος Χιλετζάκη Άννα μας ταξιδεύουν στο λαχανόκηπο του παππού Μανόλη, όπου βρέθηκε ξαφνικά ένα κρουασάν, ο Αφρατούλης. Εκεί θα συναντήσει τα άγνωστα μέχρι στιγμής σ’ αυτόν λαχανικά και θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι. Η τρυφερή αυτή ιστορία σκοπό έχει, με τον πιο ευχάριστο τρόπο, να εξοικειώσει τα μικρά παιδιά με την κρητική διατροφή, που είναι πλούσια σε λαχανικά, όσπρια και ελαιόλαδο. Θα καταφέρουν τα λαχανικά να πείσουν τον Αφρατούλη για την αξία και τη νοστιμιά της κρητικής διατροφής;


Μια όμορφη ανοιξιάτικη μέρα στην εξοχή, η μικρή Δάφνη πιάνει κουβέντα με … την κυρία Βατομουριά και γνωρίζει τις νεράιδες του Βοτανόκηπου!

Η Μέντα, η Κανέλα, η Ρίγανη και η Φασκομηλιά γίνονται οι καλύτερές της φίλες και την ξεναγούν στο σπίτι των βοτάνων, ένα πανέμορφο μέρος όπου κατοικούν ένα σωρό νεράιδες και ξωτικά, που φροντίζουν και περιποιούνται και από ένα διαφορετικό φυτό!

Η συγγραφέας του Αφρατούλη Ειρήνη Μαθιουδάκη και η εικονογράφος Γιούλη Τάκου μάς ξεναγούν αυτή τη φορά στον Βοτανόκηπο, σ’ έναν πολύχρωμο, αρωματικό και ευεργετικό κόσμο γνωρίζοντας στους μικρούς μας φίλους τα χρήσιμα βότανα και τα οφέλη τους.

Το Τυρολόγιον δεν είναι απλώς ένα παραμύθι.

Είναι ιστορία ολόκληρη.

Η ιστορία μιας φέτας τυριού που δεν έτρωγε σωστά και οδηγήθηκε στην Ανορεξία.

Η ιστορία μιας άλλης φέτας τυριού που κι εκείνη δεν έτρωγε σωστά και οδηγήθηκε στην Παχυσαρκία.
Η ιστορία του ίδιου του τυριού.
Μια συνοπτική Τυροεγκυκλοπαίδεια, δοσμένη με τρόπο απλό και παιχνιδιάρικο για να μπορεί να φαγωθεί από κάθε παιδί και να χωνευτεί από κάθε μεγάλο (παιδί).

Το βιβλίο αυτό δημιουργήθηκε από ανθρώπους
που εργάζονται στον χώρο των εκτυπώσεων.
Η αγάπη, αλλά και το μεράκι για τη δουλειά τους,
έγινε ανάγκη να μοιραστούν τα μυστικά τους.

Γραμμένο με απλό, κατανοητό και, κάποιες φορές,
χιουμοριστικό τρόπο περιγράφει
όλα τα στάδια προετοιμασίας και εκτύπωσης ενός βιβλίου,
έως ότου αυτό φτάσει στα χέρια του αναγνώστη.
Του μικρού και του μεγάλου.

Αφιερωµένο σε όλα τα παιδιά
και σε όσους αισθάνονται παιδιά
και αγαπούν να γράφουν, να εικονογραφούν
και να διαβάζουν παραμύθια, µόνοι τους ή µε καλή παρέα.

Ο Ρόνι το ρινοδέλφινο είναι ένα καλόψυχο και συμπονετικό δελφίνι που τρέχει να βοηθήσει τους φίλους του σε κάθε πρόβλημά τους.

Ο Γκιόζη, ο σαργός, είναι πρώτος στις παρέες.
Σήμερα όμως δε φάνηκε πουθενά.
Πού να βρίσκεται;
Όλοι τον αναζητούν.

Τον βρίσκουν πέρα από τον οικισμό, πολύ στεναχωρημένο.
Τι να του έχει συμβεί;
Θα καταφέρει ο Ρόνι να το μάθει και να τον βοηθήσει;


Ο Ρόνι το ρινοδέλφινο είναι ένα καλόψυχο και συμπονετικό δελφίνι που τρέχει να βοηθήσει τους φίλους του σε κάθε πρόβλημά τους.
Στην τωρινή μας ιστορία ο Ρόνι προσπαθεί να πλησιάσει και να κάνει φίλο του τον Πλοκαμή, τον επιστάτη του σχολείου, για να μην περάσει μόνος του τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.
Ο Πλοκαμής είναι ένα χταπόδι που μένει πολύ καιρό στο σχολείο και είναι μονίμως μουτρωμένος και κατσούφης. Τι να του συμβαίνει άραγε;
Ποιο να είναι το μυστικό που το κρατάει καλά φυλαγμένο μακριά από όλους;
Θα καταφέρει ο Ρόνι να τον βοηθήσει;

Ο Ρόνι, το ρινοδέλφινο, είναι ένα καλόψυχο και συμπονετικό δελφίνι που τρέχει να βοηθήσει τους φίλους του σε κάθε πρόβλημά τους.
Ξαφνικά, στο ψαροσχολείο αρχίζουν να χάνονται πράγματα από τους μαθητές. Πού να βρίσκονται; Τα παίρνει κάποιος;
Η Μέλα, η σουπιά, φαίνεται να παίρνει πολλά δώρα αυτόν τον καιρό. Υπάρχει άραγε καμία σχέση; Τι θα σκεφτεί ο Ρόνι για να ανακαλύψει πού πάνε τα χαμένα πράγματα και τι παιχνίδι θα σκαρφιστεί η κυρία Γλώσσα;
Πάμε να το μάθουμε;

Όλη η σειρά του Ρόνι είναι κατάλληλη για ηλικίες από 4 ετών και για συμβουλευτική γονέων.

Αυτά τα αξιόλογα βιβλία μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και ΕΔΩ.

Καλή ανάγνωση και καλή διασκέδαση!!!

Βιβλία Οι προτάσεις μας