Στενή προθεσμία 15 ημερών από την ΕΕΤΑΑ για την κατάθεση των αιτήσεων των παιδικών σταθμών

Στενή προθεσμία 15 ημερών από την ΕΕΤΑΑ για την κατάθεση των αιτήσεων των παιδικών σταθμών

Μία αρκετά «στενή» προθεσμία θα έχουν οι γονείς για να καταθέσουν τις αιτήσεις του για το πρόγραμμα που θα προκηρύξει η ΕΕΤΑΑ γύρω στις 20 Μαίου για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2017 – 2018.

Συγκεκριμένα μετά τον αιφνιδιασμό για την «εξαναγκαστική» υποβολή φορολογικής δήλωσης 2017 χωρίς να λήγει καν η προθεσμία που ανέδειξαν τα dikaiologitika news σειρά πήρε η προθεσμία που θα δοθεί από την ΕΕΤΑΑ στους γονείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα των παιδικών σταθμών μέσω ΕΣΠΑ αλλά και κρατικής χρηματοδότησης «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ κ. Γούπιο γύρω στις 20 Μαΐου θα εκδοθεί η προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ για το πρόγραμμα και θα δοθεί προθεσμία 15 ημερών στους γονείς να καταθέσουν αίτηση να μαζέψουν δικαιολογητικά αλλά και ουσιαστικά να κάνουν φορολογική δήλωση. Προθεσμία που θα προκαλέσει σίγουρα «πονοκέφαλο» σε χιλιάδες οικογένειες.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ΕΕΤΑΑ τέλος Ιουνίου θα έχει εκδώσει τα τελικά αποτελέσματα για το ποιοί γονείς θα λάβουν το πολυπόθητο voucher και μέσα στον Ιούλιο να τρέξουν αγωνιωδώς να βρουν και να κλείσουν θέση -αν δεν το έχουν κάνει προκαταβολικά – σε ένα παιδικό σταθμό σίγουρα στις περισσότερες περιπτώσεις όχι της επιλογής τους, αφού οι «δομές» όπως αποδείχτηκε στο περσινό πρόγραμμα λειτούργησαν σαν «πορτιέρηδες» επιλέγοντας με δικά τους κριτήρια τα παιδιά που θα φιλοξενήσουν.

Όσο αφορά το σχετικό ρεπορτάζ του dikaiologitika news για τον εξαναγκασμό των γονέων να υποβάλλουν φορολογική δήλωση για το 2017 χωρίς καν να πλησιάζει το τέλος της προθεσμίας και ενώ είμαστε σχεδόν στα μέσα της διαδικασίας ο κ. Γούπιος μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ δεν βλέπει κανένα πρόβλημα. Αυτό όμως είναι κάτι που θα απαντήσουν οι γονείς και φορολογούμενοι και όχι ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ. Τα προβλήματα που θα προκληθούν φαίνονται τουλάχιστον αναπόφευκτα, αφού τίποτα δεν άλλαξε σε σχέση με πέρσι παρά τις διαβεβαιώσεις Φωτίου – «εντοπίσαμε το πρόβλημα της έλλειψης δομών» – είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, κάνοντας απολογισμό του προγράμματος, ενώ προστέθηκαν ακόμα δύο αυτό των ασφυκτικών προθεσμιών αλλά και των φορολογικών δηλώσεων, που καλό θα είναι η διοίκηση της ΕΕΤΑΑ να αναθεωρήσει, τουλάχιστον έως την λήξη της προθεσμίας υποβολής.

 

Πηγή

Ειδήσεις Παιδεία