Η ώρα χαλάρωσης της μαμάς

Η ώρα χαλάρωσης της μαμάς

Πόσες φορές οι μαμάδες δεν είμαστε πιεσμένες από την έντονη καθημερινότητα. Πόσες φορές δεν έχουμε ανάγκη από λίγες ώρες ηρεμίας. Και τι καλύτερη λύση από το να διαβάσουμε ένα βιβλίο και να ξεφύγουμε νοερά για λίγο από το στρες της καθημερινότητας.

Ένα βιβλίο μπορεί να συντροφεύσει μια μαμά σε πολλές στιγμές της ζωής της.
Τα βράδια όταν επιτέλους έχουν κοιμηθεί τα παιδιά, απολαμβάνοντας στο μπαλκόνι ένα δροσερό αναψυκτικό, τώρα που καλοκαιριάζει στην παραλία όταν τα παιδιά παίζουν ξένοιαστα, ακόμα και στο λεωφορείο όταν πηγαίνουμε στη δουλειά.
Είναι η στιγμή που απομονωνόμαστε και αποσυμφοριζόμαστε απ’ όλο το τρέξιμο της δύσκολης καθημερινότητας της μαμάς είτε εργαζόμενης είτε μη. Ειδικά οι μαμάδες που δεν εργάζονται και είναι συνέχεια με τα παιδιά έχουν ακόμη περισσότερη ανάγκη να ξεφεύγουν.

Σήμερα λοιπόν σας έχουν τρεις ιδανικές βιβλιοπροτάσεις από τις Εκδόσεις Ίτανος.

Πρόκειται για την επιστημονική μελέτη του Διδάκτορα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης Ιωάννη Τσαγκατάκη, για τα οφέλη των τροφίμων και της σωστής διατροφής. Μέσα από τον φανταστικό διάλογο του Αρέτιου με τον Αγάπιο, έναν σύμβουλο διατροφικής αγωγής που τον διδάσκει, τον βοηθά και του συμπαραστέκεται στον δύσκολο αγώνα του να αδυνατίσει, το αναγνωστικό κοινό έχει την ευκαιρία να αποκτήσει χρήσιμες γνώσεις – μεταξύ άλλων – για τα θρεπτικά συστατικά, τις θερμιδικές ανάγκες, τους τρόπους δημιουργίας και εφαρμογής εβδομαδιαίου διαιτολογίου και την Κρητική διατροφή.

Το πόνημα αυτό απευθύνεται όχι μόνο σ’ όσους θέλουν πραγματικά να αδυνατίσουν, αλλά και σε όσους επιθυμούν να υιοθετήσουν έναν σωστό, υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο διατροφής, μακριά από το γρήγορο φαγητό και το junk food. Μέσα από τις γραμμές μπορούν ν’ αρχίσουν να κατανοούν και την αξία της Κρητικής διατροφής ως προτύπου και στάσης ζωής.

Το ίσως μια μέρα είναι η απλή και οικεία ιστορία της ηρωίδας, της Εύας, η οποία βιώνει από τη νεαρή ήδη ηλικία την καταπίεση, μέχρι τα όρια της ψυχικής κακοποίησης.
Τα όνειρά της και οι μικρές της αποδράσεις είναι αυτά που της δίνουν κουράγιο και την βοηθούν να ζει και να ελπίζει, μέσα από μια δυσβάσταχτη καθημερινότητα την οποία είναι αναγκασμένη από τις συνθήκες να υπομένει.
Όνειρα άλλες φορές μικρά και εύκολα πραγματοποιήσιμα σε μια άλλη πραγματικότητα και άλλες φορές άπιαστα, ανέφικτα.
Μέχρι που τα απρόοπτα και οι εκπλήξεις της ζωής την οδηγούν σ’ ένα δύσκολο αλλά καθοριστικό για την ζωή της σταυροδρόμι.
Δύο είναι οι κατευθύνσεις -εκ διαμέτρου αντίθετες- όμως η απόφαση είναι μία και μοναδική. Και πρέπει να την πάρει μόνη της. Πρέπει ν’ αποφασίσει. Θα προχωρήσει προς τα δικά της θέλω ή θα κατεβάσει τελικά το κεφάλι;

Μία ερωτική ιστορία που γεννιέται στο σύγχρονο Ντουμπάι, ωριμάζει στη Νέα Υόρκη για να καταλήξει σε ερωτικό θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη.
Θα καταφέρουν οι δύο πρωταγωνιστές να ενώσουν τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της κοινής τους ζωής, που απειλείται από μία σειρά γεγονότων και παιχνιδιών της μοίρας αλλοτινών καιρών, ενός παρελθόντος που εκτυλίσσεται στη Σμύρνη του 1918 και τους στοιχειώνει;
Ένα ταξίδι που πρέπει να γίνει για να λυθεί το μυστήριο, το διαβολικό παιχνίδι της μοίρας που απειλεί να ραγίσει τις καρδιές τους, να ανατρέψει αμετάκλητα τις ζωές τους, να γκρεμίσει όνειρα και ελπίδες. Θα παλέψουν με πείσμα για να διαλύσουν τις αμφιβολίες και τα σκοτάδια του χθες.
Ένα ταξίδι αμφίδρομο για το μέλλον της Ελίνας και του Ισκαντέρ, μία αναζήτηση σε περίπλοκες και σκοτεινές ιστορίες, μια βουτιά σε κόσμους σκοτεινούς και επικίνδυνους και ένας αγώνας ζωής που κανείς τους δεν ξέρει πού θα οδηγήσει…
Θα τολμήσει η αγάπη να νικήσει, ο έρωτας ν’ ανθίσει και να οδηγήσει στην ευτυχία τους δύο νέους;

Μπορείτε να τα αναζητήσετε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και ΕΔΩ.

Οι προτάσεις μας