H Kουτσή Κιθάρα το παραμύθι που πραγματεύεται τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα

H Kουτσή Κιθάρα το παραμύθι που πραγματεύεται τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι συμβαίνει σε μια κιθάρα αν χάσει μία της χορδή; Θα μπορέσει άραγε να παίξει μουσική, έστω και κουτσή; Κι αν ναι, πως θα είναι οι μελωδίες που θα δημιουργεί; Αυτά και άλλα πολλά θα έρθει να σας τα απαντήσει η Ρουζ, μια ξεχωριστή κιθάρα. Στην περιπέτειά της έχει σύμμαχους καλούς: Τον φίλο της, τον Μπλου, τη δασκάλα, τη Λίνα τη Μαντολίνα, και φυσικά τη μαμά κιθάρα, που μας μαθαίνουν πως τίποτα δεν είναι αδύνατον όταν το θέλουμε πολύ, απλώς μερικές φορές πρέπει να βρούμε κι άλλους τρόπους για να πραγματοποιήσουμε τις επιθυμίες μας. Το σίγουρο είναι πως μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, αρκεί να έχουμε επιμονή, θέληση και λίγο φως στην καρδιά. Να αποδέχεσαι τον εαυτό σου ως έχει.

Το πρώτο παραμύθι της μοναδικής και πολυτάλαντης φίλης μου Μαρίνας ΦραγκεσκίδουΗ Κουτσή Κιθάρα” που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πνοή είναι ότι καλύτερο έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια. Ένα παραμύθι που μαθαίνει στα παιδιά μας να διαχειρίζονται τη μοναδικότητά τους!

Κάθε παιδί είναι μοναδικό και ξεχωριστό, με ιδιαίτερα ταλέντα και προσωπικότητα. Ένα παραμύθι που δεν πρέπει να παραλέιψετε να διαβάσετε στα παιδάκια σας, ειδικά σε αυτά που έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες. Θα το αγαπήσουν, θα ταυτιστούν και θα το λατρέψουν!

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του παραμυθιού που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πνοή πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου σε ένα κατάμεστο PolisArt Cafe με τους ήρωες του παραμυθιού να διασκεδάζουν και να ξεσηκώνουν τα παιδιά μας και εμάς. Τα βλασταράκια μας με τη χαρά και το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη τους τραγούδησαν τα τρία φανταστικά τραγούδια του παραμυθιού, χόρεψαν και ζωγράφισαν τους ήρωες.
Αστείοι διάλογοι και ατάκες συντελούσαν το θεατρικό με την πολυτάλαντη ηθοποιό Άννα Μονογιού και την εξίσου χαρισματική ηθοποιό Άννα Μπασέτα.

Ένα παραμύθι που έχει λατρέψει ο Κωνσταντίνος μου και έχει ξετρελαθεί με τα 3 μοναδικά τραγούδια που περιλαμβάνει το cd που προσφέρονται δώρο. Τα ακούμε κάθε μέρα στο αμάξι μαζί με την αφήγηση και έχει μάθει απέξω τις περισσότερες ατάκες του. Σας τονίζω ότι ειδικά για τα παιδιά που είναι λίγο διαφορετικά από τα αλλά αυτό το βιβλίο είναι μια αναγνώριση, μια επιβράβευση γι’ αυτά, μια ζωντανή απόδειξη ότι ακόμα και κάποια ιδιαιτερότητα να έχεις αυτό δεν σε εμποδίζει να διαπρέψεις στη ζωή σου και να γίνεις πολύ σπουδαίος!!!

Τα παιδιά μας έπαιξαν με τα μπαλόνια τις Κουτσής Κιθάρας, ζωγράφισαν τους ήρωες του παραμυθιού και γεύτηκαν αυτά τα γευστικότατα και πεντανόστιμα μπισκότα από τα χεράκια της πολυτάλαντης φίλης μου Νάντιας ΜαρκοπούλουSpoon ‘n Love. Eκτός από φανταστική γεύση ήταν και εντυπωσιακά γιατί η Νάντια δεν είναι μόνο food blogger αλλά και καλλιτέχνης και ζωγράφισε και αυτή τη φορά!!

Ήταν μια αξέχαστη παρουσίαση που είχα την ευκαιρία να ξαναβρεθώ με τις αγαπημένες και δημιουργικές μου φίλες Άντζυ Ανδριτσοπούλου, Αγγελική Αμπαζοπούλου και εννοείται το Μαρινάκι μου το γλυκό!! Η καθημερινότητα είναι απαιτητική και όλες τρέχουμε και δεν φτάνουμε με τις δουλειές μας, τα παιδιά μας και όλες μας τις υποχρεώσεις. Μπορεί να τα λέμε πολύ συχνά μέσω facebook αλλά η προσωπική επαφή δεν αντικαθίσταται με τίποτα. Αυτά τα γελαστά πλάσματα είναι ένας από τους πολλούς λόγους που αγαπώ το facebook!!!

Καλοτάξιδη Μαρινάκι μου η Κουτσή Κιθάρα σου, εύχομαι να την αγαπήσουν όλοι όπως την αγαπάμε εμείς!!!!

Διασκέδαση Οι προτάσεις μας