Άτυπος εξαναγκασμός από την ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2017- 2018

Άτυπος εξαναγκασμός από την ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2017- 2018

Σύμφωνα με την ΕΕΤΑΑ φέτος η διαδικασία για την υλοποίηση της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και τους παιδκούς σταθμούς ΕΣΠΑ, όπως είθισται να ονομάζεται το πρόγραμμα για το έτος 2017-2018, αρχίζει νωρίς τον Μάιο, με στόχο να ολοκληρωθεί με την έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων, εντός του Ιουνίου, έτσι ώστε να έχουν το χρονικό περιθώριο οι ωφελούμενες να βρουν θέσεις για τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς που επιθυμούν.

Σε έναν άτυπο «εξαναγκασμό» να κάνουν φορολογικές δηλώσεις προχώρησε η ΕΕΤΑΑ αφού ανακοίνωσε σε χιλιάδες γονείς την Παρασκευή εκδίδοντας ανακοίνωση ότι άμεσα ξεκινούν οι αιτήσεις στο eetaa.gr για το πρόγραμμα «παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2017 – 2018» και θα πρέπει να υποβάλλουν την φορολογική δήλωση τους.

Αντωνόπουλος Γιώργος Συγκεκριμένα η ΕΕΤΑΑ που προκηρύσσει το πρόγραμμα των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ 2017 – 2018 ανακοίνωσε ότι αρχίζει νωρίς τον Μάιο, με στόχο να ολοκληρωθεί με την έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων, εντός του Ιουνίου, έτσι ώστε να έχουν το χρονικό περιθώριο οι ωφελούμενες να βρουν θέσεις για τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς που επιθυμούν. Επίσης όμως ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να έχουν υποβάλει την φορολογική τους δήλωση, που αφορά στα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το έτος 2016 (από 1/1/2016 έως 31/12/2016) και να έχει εκδοθεί η Πράξη Προσδιορισμού Φόρου, προκειμένου να υπολογισθούν τα εισοδήματα κάτι όμως που ουσιαστικά η πλειοψηφία των ενδιαφερομένων γονέων δεν έχει κάνει αφού η προθεσμία υποβολής λήγει στο τέλος Ιουνίου.

Αυτό ουσιαστικά αποτελεί έναν «άτυπο» εξαναγκασμό να προχωρήσουν οι γονείς στην υποβολή των δηλώσεων πολύ πριν την προβλεπόμενη από τον νόμο, προθεσμία. Η λεπτομέρεια αυτή αν και η ΕΕΤΑΑ φέτος προχωρά νωρίτερα από ποτέ στην έκδοση της πρόσκλησης και αυτό μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί , αναμένεται να δημιουργήσει πολλά προβλήματα αφού οι γονείς, συνηθισμένοι από τις «προηγούμενες» καθυστερήσεις, εμφανίζονται αιφνιδιασμένοι, σύμφωνα με μηνύματα που λαμβάνουν τα dikaiologitika news από την Παρασκευή το απόγευμα που έγιναν γνωστά τα παραπάνω. Η ΕΕΤΑΑ επίσης εξέδωσε πρόσκληση με την οποία οι δομές θα πρέπει έως τις 12 Μαΐου να έχουν προχωρήσει σε εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα. Τα dikaiologitika news όπως κάθε χρόνο θα ενημερώνουν τους χιλιάδες γονείς για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση ΕΔΩ
Η πρόσκληση προς τους φορείς – δομές ΕΔΩ
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΕΔΩ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΔΩ

Πηγή

Ειδήσεις Παιδεία