Ατελείωτες ώρες διασκέδασης και εξερεύνησης για τα μικρά σποράκια μας

Ατελείωτες ώρες διασκέδασης και εξερεύνησης για τα μικρά σποράκια μας

Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια διαφορετική βιβλιοπρόταση. Είναι αυτά τα μικρούτσικα, υπέροχα, χρωματιστά και ανάγλυφα βιβλιαράκια για τα μικρά παιδάκια σας ηλικίας από 6 μηνών έως 3 χρονών που έχουν κλέψει την καρδιά και των δύο παιδιών μου. Υποτίθεται ότι είναι για τον μικρούλη μου τον Δημήτρη που είναι 2μιση χρονών αλλά έχει ξετρελαθεί και ο Κωνσταντίνος μου από τα χαρούμενα χρώματα τους!!

Δεν πιστεύω να νομίζατε ότι τα μικρούλια μας δεν μπορούν να διαβάσουν ή να τους διαβάσουμε βιβλία επειδή είναι μικρά και θεωρούμε ότι δεν καταλαβαίνουν. Γιατί αν το νομίζετε αυτό είναι μέγα λάθος. Τα μικρά μας λουλουδάκια έχουν πολύ περισσότερη αντίληψη απ’ όση φανταζόμαστε και αυτές οι σειρές με τα κλασσικά παραμύθια και τα χρώματα τα βοηθάνε να αναπτύξουν την αφή τους μια αίσθηση που είναι πολύ έντονη σε αυτές τις μικρές ηλικίες.

Ανακαλύψτε και αγγίξτε τα Τρία Μικρά Γουρουνάκια, τη Σταχτοπούτα και την Κοκκινοσκουφίτσα. Διαβάστε τους τα κλασσικά μας παραμύθια αλλά λίγο πιο διαφορετικά δοσμένα χωρίς τις υπερβολές των κλασσικών παραμυθιών που χαρακτήριζε “τον κακό λύκο”, την Χιονάτη που είχε κακιά μητριά (ενώ δεν είναι και κακιές όλες οι μητριές) και τη σταχτοπούτα που περίμενε όλα να γίνουν με μαγικά. Και ενώ τους τα διαβάζετε, αυτά τα εξερευνούν με την αφή τους, επεξεργάζονται τις ανάγλυφες και χνουδωτές επιφάνειες, ενώ τα έντονα χρώματα κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους.

Η εκπαιδευτική και διασκεδαστική σειρά «Άγγιξε τα χρώματα!» χαρίζει στο παιδί ώρες παιχνιδιού και ανακάλυψης, ενώ ταυτόχρονα του μαθαίνει τα χρώματα!

Απευθύνεται στα μικρά μας βλασταράκια και μπορούν να τα “εξερευνήσουν” από 10 μηνών έως 3 χρονών.

Τους μαθαίνει τα χρώματα μέσα από ανάγλυφα φρούτα, ζωάκια, λουλούδια, λαχανικά και αντικείμενα.

Από τη μέρα που μας τα στείλανε δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα που ο Δημήτρης μου να μην έχει ασχοληθεί έστω μισή ώρα την ημέρα μαζί τους.

Τους μαθαίνει τα χρώματα μέσα από ανάγλυφα φρούτα, ζωάκια, λουλούδια, λαχανικά και αντικείμενα.

Βλέπει τον αδερφό του τον Κωνσταντίνο να διαβάζει για το σχολείο και κάθεται και αυτός δίπλα του και διαβάζει τα δικά του βιβλιαράκια.

Και όπως καταλαβαίνετε είναι αυτές οι στιγμές της μεγάλης συγκίνησης μου που συνειδητοποιώ πια ότι τα μωράκια μου δεν είναι πια μωρά 🙁 κλαψ, κλαψ, κλαψ.

Δεν είναι μόνο τα τέλεια βιβλία για τα δικά σας παιδιά αλλά και για να τα κάνετε δώρο στους φίλους των παιδιών σας ή σε συγγενικά παιδάκια. Ένα παιχνίδι μέσα στα εκατομμύρια παιχνίδια που έχει στο δωμάτιο του δεν θα του προσφέρει αυτό που θα του προσφέρει ένα βιβλίο. Την εξερεύνηση, την φαντασία και την δημιουργία.

Γίνετε εσείς το καλό πρότυπο για τα παιδιά σας, προσπαθήστε να τους διδάξετε την μάθηση γιατί ένα παιδί που διαβάζει είναι ένας σκεπτόμενος ενήλικας.

Όπως έλεγε πολύ σοφά ο Αϊνστάιν “Αν θέλεις τα παιδιά σου να είναι έξυπνα να τους διαβάζεις πολλά παραμύθια”.

Μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.dioptra.gr.

Eδώ θα δείτε όλα τα “χρώματα” αυτής της ευρηματικής εκπαιδευτικής σειράς!!

και εδώ όλα τα παραμυθάκια.

Βιβλία Οι προτάσεις μας