3 παιδικά αριστουργήματα κοσμούν τη βιβλιοθήκη του Κωνσταντίνου μου!

3 παιδικά αριστουργήματα κοσμούν τη βιβλιοθήκη του Κωνσταντίνου μου!

Πριν λίγες μέρες ήρθαν στα χέρια του Κωνσταντίνου μου η σειρά παραμυθιών του αγαπημένου μας συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου. Και πρέπει εγώ τώρα να τα κρίνω αντικειμενικά και να σας τα παρουσιάσω χαχαχα. Θα κάνω λοιπόν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρίνω αμερόληπτα άλλα τρία αριστουργήματα του αγαπημένου μας συγγραφέα που μαζί με το επιτυχημένο ταίρι του την εικονογράφο Ίριδα Σαμαρτζή, ζωγράφισαν συγγραφικά και εικονογραφικά για ακόμα μια φορά και πρόσφεραν στο παιδικό αναγνωστικό κοινό άλλα 3 διαμαντάκια!!

Χιουμοριστικά κείμενα και συνάμα διασκεδαστική εικονογράφιση καθήλωσαν τα δικά μου τα παιδιά για αρκετές ώρες και είμαι σίγουρη ότι το ίδιο θα συμβεί και στα δικά σας παιδιά.

Οι ήρωες και των τριών βιβλίων συναγωνίζονται με πανέξυπνες στιχομυθίες και ατάκες που σε κάνουν να γελάς μέχρι δακρύων. Βιβλία αστεία, χαρούμενα και με πολύ χρώμα! Ότι χρειάζεται δηλαδή για να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά μας.

Το μήνυμα που μεταφέρουν με έξυπνο και εύστοχο τρόπο είναι ο λεκτικός εκφοβισμός που είναι από τις πιο συνηθισμένες μορφές βίας. Πρέπει λοιπόν να μάθουμε στα παιδιά μας ότι τα λόγια πονάνε και να προσέχουν πολύ πριν ξεστομίσουν κάτι στους φίλους τους ή στους συμμαθητές τους ή ακόμα και στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Οι κακές μάγισσες λένε:
‘Aμπρα κατάμπρα κι απόκρημνα βράχια,
να γεμίσει ο κήπος σας καφέ βατράχια!
Κι οι καλές μάγισσες λένε:
‘Aμπρα κατάμπρα και παλιά τραγούδια
παντού να γεμίσει μικρά λουλούδια.

Ένα βιβλίο γεμάτο μάγισσες, κρυστάλλινες γυάλες, μαγικά φίλτρα, ξόρκια και αστείες ρίμες, για να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε διαφορετικά κάθε λογής «κακούς» ή απλώς για να σκάσουμε στα γέλια!

Οι κακοί ιππότες λένε:
Φέρνουμε Κριό Πολιορκητικό
την πύλη σας να την γκρεμίσει!
Κι οι καλοί ιππότες απαντούν:
Μην κάνετε κόπο, αφού είναι ανοιχτή…
δεν την έχουμε κλείσει.

Ένα βιβλίο γεμάτο ιππότες, κάστρα, πανοπλίες και αστείες ρίμες, για να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε διαφορετικά κάθε λογής “κακούς” ή απλώς για να σκάσουμε στα γέλια!

 

“Οι πειρατολόγοι κι οι πειρατομελετητές
στο βιβλίο αυτό μέσα θα βρούνε
τι λένε οι καλοί και οι κακοί πειρατές
αν τα καράβια τους συναντηθούνε!“

Ένα αστείο, παιχνιδιάρικο και πολύχρωμο πειρατικό βιβλίο, για να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε διαφορετικά κάθε λογής “κακούς”,ή απλώς για να σκάσουμε στα γέλια!
– ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2012
– ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2012
– ΕΠΑΙΝΟΣ Ε.Β.Γ.Ε. 2012

Κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος θα τα βρείτε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και εδώ.

 

Οι προτάσεις μας