Η μέλλουσα μαμά Σόφι Γαβρίδη μας εξιστορεί το δικό της ταξίδι προς τη μητρότητα στο 1ο τρίμηνο της εγκυμοσύνη της

Η μέλλουσα μαμά Σόφι Γαβρίδη μας εξιστορεί το δικό της ταξίδι προς τη μητρότητα στο 1ο τρίμηνο της εγκυμοσύνη της

Το δικό μου ταξίδι προς τη μητρότητα (1ο τρίμηνο)

Ονομάζομαι Σόφι Γαβρίδη-Κονιτοπούλου. Είμαι 26 ετών, παντρεμένη με τον τραγουδιστή Γιάννη Κονιτόπουλο και μέλλουσα μανούλα της Αριάδνης Κονιτοπούλου! Έχω σπουδάσει δημοσιογραφία και έχω εργαστεί σε διάφορα sites και blogs. Η μελλοντική μου σίγουρη εργασία είναι Full Time Mommy και είμαι ξετρελαμένη γι αυτό!

Ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης σου αλλάζει τη ζωή. Στη δική μου περίπτωση ήταν κάτι που θέλαμε να συμβεί και ευχαριστώ τον Θεούλη που μας χάρισε το σποράκι μας τόσο γρήγορα. Μόλις αντίκρισα το θετικό αποτέλεσμα του τεστ, έτρεξα στην κυριολεξία με τον σύζυγο μου να κάνω την περίφημη ”χοριακή” εξέταση. Ναι, ήμουν εγκυούλα!

Συγκίνηση, χαρά και πολλές αγκαλιές! Αυτά θυμάμαι! Το όμορφο μυστικό μας το είπαμε μόνο στους πολύ δικούς μας ανθρώπους μέχρι να περάσουμε ομαλά το πρώτο τρίμηνο. Τα όνειρα είχαν ξεκινήσει! Όλοι καθόμασταν στρατιωτάκια βλέποντας το dvd του πρώτου υπερήχου, παρατηρώντας το τότε σποράκι μου και ακούγοντας τους 130 παλμούς του. Μαγεία!

Όταν μπήκα στην 9η εβδομάδα και χωρίς να έχω συνειδητοποιήσει τι θα ζήσω, μιας και διανύω την πρώτη μου εγκυμοσύνη, έζησα πολλά από αυτά που είχα διαβάσει στα βιβλία εγκυμοσύνης. Βλέπετε πριν ακόμα αποφασίσουμε ότι θα κάνουμε παιδάκι, εγώ διάβαζα γι αυτό το μαγικό ταξίδι! Το ταξίδι προς τη μητρότητα!

Η ”πρωινή” ναυτία, μόνο πρωινή δεν ήταν. Κρατούσε 24 ώρες το 24ωρο και δεν άντεχα τίποτα που να αφορά το φαγητό. Όλα μου μύριζαν εκτός από τα μακαρόνια που και αυτά τα έτρωγα με το ζόρι και με παρακάλια. Ποναλάκια περιόδου με ταλαιπώρησαν με αποτέλεσμα να είμαι μόνιμα ξαπλωμένη . Όλη η οικογένεια έτρεχε για εμένα και εγώ γκρίνιαζα για την μόνιμη αδιαθεσία που είχα.

Αποτέλεσμα 1ου τριμήνου… Έχασα τέσσερα κιλά! Πιο αδύνατη από ποτέ και Έγκυος! Αισίως έφτασα στην 12η εβδομάδα, έκανα την σημαντική εξέταση της αυχενικής διαφάνειας, είδαμε το κοριτσάκι μας να μεγαλώνει σωστά και τα περίεργα συμπτώματα με αποχαιρέτησαν, αφήνοντας με να συνειδητοποιήσω πως είμαι έγκυος και γίνομαι Μανούλα!

Σκέψεις