10 Πράγματα που δεν απασχολούν τους χαρούμενους ανθρώπους

10 Πράγματα που δεν απασχολούν τους χαρούμενους ανθρώπους

Νομίζω πλέον ότι κάνουμε, ότι λέμε και ότι αλλάζουμε γίνεται για ένα και μόνο σκοπό …Την Ευτυχία!

Αυτήν κυνηγάμε …

Αυτήν αποζητάμε ….

Και για αυτήν ψαχνόμαστε όλοι με τον ένα με τον άλλο τρόπο ….. Το τι προσέγγιση έχει ο κάθε ένας είναι άσχετο …το μόνο σίγουρο είναι ότι οι χαρούμενοι άνθρωποι έχουν κάποια κοινά μεταξύ τους , και συνήθως υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν ασχολούνται καθόλου!!

1. Ηλικία
Τα γερατειά είναι ένα ψέμα !!!! Το είχε πει ο Deepak Chopra συμφωνώ και επαυξάνω !! Δεν είσαι ποτέ «πολύ μεγάλος» για να κυνηγήσεις τα όνειρα σου και δε χρειάζεται επειδή έχουμε μια άλφα ηλικία να είμαστε αδρανείς…. Η Ηλικία είναι ένας μύθος, ένα νούμερο …το τι νιώθεις μέσα σου είναι η πραγματική σου ηλικία!! Πως αισθάνεσαι ???

Το σημαντικότερο είναι να βλέπεις τη ζωή με ζωντάνια ….σε όλες τις ηλικίες…

2. Τι θα πουν οι άλλοι
Τι κακό και αυτό στο κόσμο …..μη κουνήσεις, μη πεις τίποτα …μη κάνεις …τι θα πουν οι άλλοι ….χέστηκα με το συμπάθιο τι θα πουν οι άλλοι …..

Οι άλλοι δεν είμαι εγώ και δικαιούνται να πουν ότι κατεβάσει η κεφάλα τους …εμένα όμως τι με νοιάζει ακριβώς???

Και ξέρω…..θα μου πείτε μα έλα σε ένα μικρό μέρος να δεις …μια κλειστή κοινωνία ….

Μένω σε μια εφτακλειστη κοινωνιουλα που δουλειά δεν έχουν «οι άλλοι» και κουτσομπολεύουν !! Από πρώτο χέρι έχω να πω ότι «οι άλλοι» ΠΑΝΤΑ με μαθηματική ακρίβεια θα βρουν κάτι να πουν Δόξα τω Θεό!!!! Εγώ απλά παραμένω ΕΓΩ το Positive Junkie και ας πουν ότι θέλουν !!!

3. Η δουλειά
Δεν είσαι η δουλειά σου !!! Το να σε προσδιορίζει κάτι τέτοιο δε σε κάνει χαρούμενο σε περιορίζει. Θυμάμαι κάποτε γνώρισα μια κοπέλα και μετά το όνομα της μου είπε «Είμαι γιατρός» ….οκ …χαίρομαι και μπράβο σου αλλά στην ουσία ποια είσαι πραγματικά?

Εγώ θα έλεγα είμαι η Εύη είμαι τρελοκομείο κάνω υπέροχα, ενδιαφέροντα και διαφορετικά πράγματα και περνάω τέλεια !!

Όμως είναι λίγο ταμπού να αλλάξεις και να κάνεις κάτι άλλο …να μη σ’αρέσει που σπούδασες δικηγόρος ρε αδερφέ και να θες να φτιάχνεις κοσμήματα ….ή να θες να κάνεις κάτι που κατέχεις πολύ καλά αλλά να χρειάζεσαι καμιά δεκαριά πτυχία και μάστερ για να αποδείξεις τα αυτονόητα …..

πέταξε τις ταμπέλες …..είναι περιττές για χαρούμενους ανθρώπους….

4. Ο Φόβος
…και μετά ήρθε ο φόβος …..

Αυτός ο φόβος θεωρώ ότι μας κυριεύει και στην ουσία δεν ακούμε τη εσωτερική φωνή μας….φόβος για όλα…

Φόβος απόρριψης … (η τάδε με έθαψε πίσω από τη πλάτη μου …η κάρια )

Φόβος απότυχίας ….(αχ..δε μπορώ να το κάνω αυτό ….δε γίνεται …)

Φόβος επίτυχίας …(και άμα τα καταφέρω θα διαλυθεί το σύμπαν γύρω μου)

Φόβος ασφάλειας …(τι θα γίνει αν χάσουμε τη δουλειά μας , αν δεν έχουμε αρκετά λεφτά ,αν….αν …αν….)

Κάθε βήμα και φόβος ….οι φόβοι και οι περιορισμοί είναι ένα με τη διαπαιδαγώγηση μας …

….αλλά ένας χαρούμενος άνθρωπος λέει όχι στο φόβο , χαλαρώνει και εμπιστεύεται τη ροή της ζωής ….ξέρει τι φέρνει , ξέρει τι παίρνει πίσω ..κάποιος λόγος θα υπάρχει !!!

5. Ο αρνητισμός του κόσμου
Μα ρε Positive Junkie θα μου πεις …. Τι να κάνω δηλαδή που όλοι γύρω μου είναι μουντρουχομίζεροι ? Όλοι έχουν το ίδιο τροπάριο …

Άστα …δεν έχουμε λεφτά …..

Δουλίτσα λίγη ….

Ζόρια ….

Σκατά …..

Βάσανα …..

Καλά τώρα δηλαδή τι θέτε να μου πείτε ότι εμείς πλέουμε στα πλούτη ??? Και για αυτό γελάω και περνάω όμορφα και παίζω με το παιδί μου ….και πίνω τους καφέδες μου…και καλώ και κόσμο στο σπίτι μου ….επειδή έχω και κότερο άμα θέτε να πάμε μια βόλτα???

Ή επειδή έχω διαλέξει να χαίρομαι ΟΛΑ αυτά που έχω !!!

Όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι απλά εγώ πιστεύω πως είναι τζακούζι !!!! Πειράζω κανένανε????

Να πω και την αμαρτία μου …Δεν τους πιστεύω όλους που κλαίγονται πλέον έχει καταντήσει υπερβολή …..ο κάθε ένας έχει και για κάτι να κλαφτεί ….εδώ μέχρι και οι Έλληνες του εξωτερικού έχουν το ίδιο βιολί είναι θέμα κουλτούρας να τολμήσω να πω ???

6. Οι Τοξικοί άνθρωποι
Εδώ είμαστε !! τοξικοί άνθρωποι ….ποιοι είναι ?

Είναι όλοι αυτοί που έχουμε γύρω μας κυρίως Φίλοι , γνωστοί , συγγενείς οι οποίοι μας γεμίζουν με αρνητισμό νον στοπ!

Η πραγματικότητα μας ΔΕΝ θα αλλάξει αν έχουμε άτομα γύρω μας που μας υπενθυμίζουν ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να είμαστε χαρούμενοι …

Βάλε στη πρόθεση σου ΤΩΡΑ να έχεις χαρούμενους, υπέροχους θετικούς ανθρώπους στη ζωή σου !!! Που θα επαναλαμβάνετε και θα κουβεντιάζετε τα φανταστικά πράγματα που έχετε και όχι τις ελλείψεις της ζωής. Που θα γελάτε και θα χαίρεστε και στις αναποδιές!! Που ΔΕ θα σκάτε παρέα για ΟΛΑ!!!

Που θα περνάτε ΤΕΛΕΙΑ!!! Υπάρχουν σας λέω!!!!!!! Υπάρχουν !!!! Ούτε εγώ δε το πίστευα και πραγματικά λες και το σύμπαν με λυπήθηκε και μου έχει στείλει φανταστικούς φίλους που με στηρίζουν σε όλα όσα κάνω και λέω !!! Και αυτό είναι ΥΠΕΡΟΧΟ!!

7. Το παρελθόν και το μέλλον
Δεν έχουμε δηλαδή το παρόν να σκάμε προσθέτουμε το παρελθόν να μας στοιχειώνει και το μέλλον να μας αγχώνει !! Φανταστικά!!

Μα άμα σκάσω για το παρελθόν θα αλλάξει τίποτα? Θα πάω πίσω θα ξεπώ αυτό που είπα …ή θα ξεκάνω αυτό που έκανα?

ΟΧΙ!! Άρα ο σκοπός του να το σκέφτομαι ?? Μήπως…λέω μήπως κανένας ?

Ας μάθω από αυτό που έγινε και οκ προχωράμε μπροστά !!!

Αλλά μπροστά έχω το μέλλον Μέγα άγχος !!

Θυμάμαι σε μια φάση της ζωής μου έλεγα ότι ξέρω τι θα γίνει αύριο και μεθαύριο και παρά μεθαύριο….δεν είχα κανένα σασπενς καμία αλλαγή …στασιμότητα ….

Τα πήρα στο κρανίο λοιπόν σαν γνήσιος σκορπιός και τα άλλαξα όλα !!! Άλλαξα ζωή από τη μια μέρα στην άλλη !! Τώρα πια δε ξέρω τι θα γίνει ούτε αύριο ούτε μεθαύριο και Χαίρομαι !!! Διότι είμαι σίγουρη ότι θα έχει εκπλήξεις !!! Ουαου!!!!

8. Η Γκρίνια!
Πω …πωω γκρίνιααααααα….αυτή η γκρίνια είναι μαρτύριο ..δε παλεύεται..

Stop the γκρίνια NOW σου λεω!!!!

Έχω δώσει όρκο στον άντρα μου ότι δε θα γκρινιάζω ποτέ !! Ε..καλά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις που έχω και απόλυτο δίκιο επιτρέπεται !!!

Αλλά αυτή η γκρίνια …η χωρίς λόγο …χωρίς αιτία …χωρίς σταματημό με κουράζει αφάνταστα !!!! …το Τοπ οφ δε Τοπ είναι το παράπονο με συνδυασμό γκρίνιας για πράγματα που έχεις πει καμιά 200αρια φορές αλλά Δεν έχεις κάνει ΤΙΠΟΤΑ να αλλάξεις …και συνεχίζεις να τα λες …χωρίς να θες στην ουσία ο άλλος να σου προτείνει λύση και χωρίς να θες να κάνεις τη παραμικρή αλλαγή στη ζωή σου !!

Ο χαρούμενος άνθρωπος δεν ασχολείται με παράπονα ασχολείται με αλλαγές !!

Be γκρίνια free !!! You can do it!!!

9. Οι Προσδοκίες
Η απλότητα Positive Junkies μου είναι το νούμερο ΕΝΑ στη λίστα μου !! Όσο πιο απλά είναι τα πράγματα τόσο πιο χαρούμενος είσαι !! Να μην έχω προσδοκίες από κανένα και από τίποτα ….

Δε περιμένω τίποτα για αντάλλαγμα …

Δε περιμένω να αλλάξω τα πάντα για να γίνω χαρούμενη ζω το τώρα και το ΤΩΡΑ έχει πάρα πολλά που με κάνουν χαρούμενη !

Φυσικά και το μετά θα έχει εξίσου υπέροχα αλλά αυτό είναι στις προθέσεις μου και όχι στις προσδοκίες μου!! Η πρόθεση μου είναι να ζήσω φαντασμαγορικές στιγμές αλλά εμπιστεύομαι και αυτό που θα μου ρθει !!

Απλά πράγματα …

10. Γενικά

Οι Χαρούμενοι άνθρωποι Δεν ασχολούνται γενικά με ανούσια και χαζά πράγματα ….σου πα μου πες ….με πήρες δε με πήρες ….μου μίλησες δε μου μίλησες ….τι είπες τι είπα …. Ποιος έκανε τι ….
Χαλαρότητα, απλότητα και να είσαι ο Εαυτός σου !!! Αυτό είναι Ευτυχία !!!

Life is Simple !!!!Oooh So simple!!!

της Positive Junkie Evi Pappa
Περισσότερες θετικές σκέψεις της Εύης ώστε να κάνετε και τη δική σας ζωή πιο θετική θα βρείτε στο blog της: www.positivejunkie.com

Σκέψεις