Ο Κωνσταντίνος μου διάβασε το “Τικ-Τακ Ρολόγια ώρα για μάθημα”

Ο Κωνσταντίνος μου διάβασε το “Τικ-Τακ Ρολόγια ώρα για μάθημα”

«Δεν είναι εύκολη δουλειά να μεγαλώνεις ρολόγια,» μας λέει ο δάσκαλος των ρολογιών, «γιατί τα μικρά ρολόγια ξέρουν μόνο τρεις ώρες: ώρα για παιχνίδι, ώρα για φαΐ, και ώρα για ξάπλες!» Ποια είναι όμως η καλύτερη ώρα; 

Είναι δύσκολο να μάθεις να διαβάζεις την ώρα. Είναι ακόμη πιο δύσκολο να μάθεις τα ρολόγια να την λένε. Στο καινούργιο βιβλίο των δύο δημιουργών παρουσιάζεται από μια άλλη οπτική γωνία, η ώρα, ο χρόνος, και η σχέση του δασκάλου με τους μαθητές του.
Το Τικ-Τακ είναι ένα ξεκαρδιστικό παραμύθι με ζωντανή εικονογράφηση για όλες τις ώρες! Για τις ώρες που περνούν αργά κι αυτές που τρέχουν και πίσω δεν γυρνούν. Αλλά και για την ώρα εκείνη που περνάμε μικροί και μεγάλοι μαζί, την πιο ωραία, την πιο μοναδική απ’ όλες!
Τα παιδιά στο Τικ-Τακ, θα διαβάσουν μια πρωτότυπη ιστορία για το πώς η ώρα διαφέρει από τόπο σε τόπο, αλλά και για το πόσο γρήγορα κυλάει ο χρόνος. Κυρίως όμως, η ανάγνωση του βιβλίου, θα κάνει τους μικρούς αναγνώστες να κατανοήσουν καλύτερα την ουσιαστική αξία του χρόνου στη ζωή μας, που δεν είναι άλλη από τη στιγμή που μικροί και μεγάλοι βρισκόμαστε μαζί. Αυτή είναι η καλύτερη ώρα!

Ήταν το πρώτο βιβλίο στην ουσία που διάβασε εντελώς μόνος του ο Κωνσταντίνος μου και η χαρά και η περηφάνια του ήταν μεγάλη!! Απλό κατανοητό κείμενο για παιδιά ηλικίας 6 χρονών και πάνω αλλά εννοείται και από 3 χρονών διαβάζοντας το από τη μαμά τους.
Όμορφη εικονογράφιση, χαριτωμένοι και συνάμα διασκεδαστικοί διάλογοι συντελούν ένα παραμύθι που αξίζει να έχει στη βιβλιοθήκη του το παιδί σας.
Mια χαριτωμένη ιστορία που παράλληλα βοηθά τα παιδιά να μυηθούν στο κόσμο των ρολογιών και της ώρας και μέσα από το παραμύθι χωρίς να το καταλάβουν να μάθουν και την ώρα.
Γνωρίσαμε πρώτη φορά τον Κο Παπαθεοδούλου σε μια παρουσίαση του στο Public, στο “Ζήσε μαϊμού να φας τριφύλλι” και από τότε είμαστε φαν του οικογενειακώς. Η ποιότητα της γραφής του είναι ευδιάκριτη και μέσα από τα βιβλία του πηγάζει η αγάπη του για τα παιδιά.
Άλλο ένα συγγραφικό διαμαντάκι στη συλλογή μας.
Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα, κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.ikarosbooks.gr.

Οι προτάσεις μας