Μαμαδίστικα τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

Μαμαδίστικα τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

Πόσες φορές έχετε προβληματιστεί τι να βάλετε στο σχολείο στο παιδάκι σας; Φαντάζομαι πολλές όπως όλες μας. Σας έχω λοιπόν μία υπέροχη συνταγή για τυροπιτάκια μαμαδίστικα με ζύμη γιαουρτιού.

Πάρτε χαρτί και μολύβι. Θα χρειαστούμε…………

Υλικά:

400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
200 ml καλαμποκέλαιο
μισό φακελάκι ξηρή μαγιά
μια πρέζα αλάτι

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας,τελευταίο το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη σχετικά μαλακή (ίσως χρειαστείτε λίγο παραπάνω αλεύρι-ανάλογα με την ποιότητα).

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά μπέικιν

Για τη γέμιση:
250 γραμμάρια φέτα
50 γραμμάρια ανθότυρο
1 αυγό και
1 κρόκο (εάν αρέσει στα παιδιά προσθέτουμε και λίγο δυόσμο )

Εκτέλεση:
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και κόβουμε κομμάτια όπου και ανοίγουμε με τον πλάστη,σε ότι μέγεθος θέλουμε αλλά πάντα σε κυκλικό σχήμα.Τοποθετούμε τη γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.Τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί (εάν θέλουμε τα αλείφουμε με έναν κρόκο ή και με λίγο γάλα – επίσης εάν επιθυμούμε προσθέτουμε και λίγο σουσάμι.

Την τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση:λιώνουμε τα τυριά μας με το πιρούνι και προσθέτουμε τα αυγά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 με 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σας φιλώ Nadia Markopoulou
Όλες τις υπέροχες συνταγές της Νάντιας θα τις βρείτε και στο blog της: Spoon ‘n Love

Μαγειρική