Κυπριακή τυρόπιτα

Κυπριακή τυρόπιτα

Υλικά:

½ ποτήρι τυριά κίτρινα τριμμένα
1 ½ ποτήρι χαλούμι τριμμένο στον τρίφτη
2 κουταλιές baking powder
2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγάελάχιστο αλάτι
λίγη μαστίχα και μαχλέπι
½ ποτήρι αραβοσιτέλαιο
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2-3 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο
2-3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο δυόσμο
1 ποτήρι σχεδόν γάλα φρέσκο χλιαρό

 

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα τυριά μας και αφήνουμε στην άκρη.Κοσκινίζουμε το αλεύρι προσθέτουμε το baking.Χτυπάμε στο multi μαχλέπι και μαστίχα με 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και κάνουμε σκόνη. Προσθέτουμε στο αλεύρι μας, το φρέσκο και τον ξηρό δυόσμο καθώς και τα τυριά μας.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε ξανά.

Σ’ ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά.

Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο και το βούτυρο λιωμένο και συνεχίσουμε το ανακάτεμα, μέχρι, απλά να ενσωματωθούν τα υλικά μας.

Σ’ ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.Ρίχνουμε τα αυγά και στο τέλος σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι και το τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 με 60 λεπτά.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Καλή καλή επιτυχία.
Υ.Γ. Η συνταγή αυτή είναι για μία κλασσική φόρμα κέικ.

της Nadia Markopoulou

Spoon ‘n Love

Μαγειρική