Φτιάξτε μόνοι σας μάσκες, λακ και κρέμα προσώπου με μπύρα

Φτιάξτε μόνοι σας μάσκες, λακ και κρέμα προσώπου με μπύρα

Οι καλλυντικές ιδιότητες της μπύρας είναι ιδανικές για τη διατήρηση της φρεσκάδας της επιδερμίδας σας και ευεργετικές για το δέρμα και τα μαλλιά σας. Σας προτείνουμε τις ακόλουθες συνταγές με μπύρα που θα σας ξετρελάνουν με το αποτέλεσμα.

Δυναμωτική μάσκα μαλλιών:

Ανακατεύουμε μισό ποτήρι μπύρα με μισό ποτήρι ζεστό νερό. Βρέχουμε με το μείγμα τα μαλλιά μας και το αφήνουμε να δράσει για 15 λεπτά. Ξεβγάζουμε με άφθονο χλιαρό νερό, χωρίς απαραίτητα να χρησιμοποιήσουμε σαμπουάν. Η μπύρα αφαιρεί από τις ρίζες των μαλλιών τα υπολείμματα του σαμπουάν, του μαλακτικού και των προϊόντων styling και αναζωογονεί τα μαλλιά δίνοντας τους μια υπέροχη γυαλάδα.

Υποκατάστατο λακ:

Κόβουμε ένα ολόκληρο λεμόνι με τη φλούδα του σε μικρούς κύβους και το βράζουμε σε δύο ποτήρια νερό, μέχρις ότου εξατμιστεί η μισή ποσότητα των υγρών. Προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας μπύρα και βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Μόλις το υγρό κρυώσει το στραγγίζουμε και το αδειάζουμε σ΄ ένα πλαστικό μπουκάλι με πώμα ψεκάσματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εντός 2-3εβδομάδων, αντί για Λακ.

Μάσκα προσώπου:
Ανακατεύουμε σ΄ ένα μπολ μια κουταλιά της σούπας μέλι με μια κουταλιά της σούπας αλεύρι και μια κουταλιά μπύρα. Απλώνουμε το μείγμα σε καθαρισμένη επιδερμίδα και το αφήνουμε να δράσει για 20λεπτά. Το αφαιρούμε με ένα υγρό τουλπάνι.

Θρεπτική κρέμα προσώπου:

Ανακατεύουμε σ΄ ένα μπολ μια κουταλιά μπύρα, τον κρόκο ενός αυγού, ένα κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη (θα την προμηθευτείτε από το φαρμακείο) κι ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπο και το λαιμό μας, που τα έχουμε σχολαστικά καθαρίσει και το αφήνουμε για 15-20 λεπτά να δράσει. Ξεπλένουμε με δροσερό νερό και ταμπονάρουμε με μια καθαρή πετσέτα.

της Beauty editor Μελίτας Κικκινίδη
DIY Ομορφιά