Είναι ασφαλής η ομοιοπαθητική για τα παιδιά;

Είναι ασφαλής η ομοιοπαθητική για τα παιδιά;

 

[gdlr_quote align=”center” ]Στην ομοιοπαθητική δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός.[/gdlr_quote]

Μπορώ να είμαι ήσυχος αν πάω το παιδί μου σε ομοιοπαθητικό γιατρό;

Ασφαλώς. Φροντίστε μόνο ο γιατρός που θα επιλέξετε να είναι και παιδίατρος, αλλιώς πρέπει να επισκέπτεστε και κλασικό παιδίατρο και ομοιοπαθητικό γιατρό.

Πώς θα εξετάσει το παιδί μου;

Όπως ορίζει η ομοιοπαθητική, θα πάρει αρχικά το ιστορικό του παιδιού. Φροντίστε να είστε σαφείς και συγκεκριμένοι στις πληροφορίες που θα σας ζητήσει. Επιπλέον, θα ζητήσει να σχηματίσει εικόνα για την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του. Όταν αποκτήσει συνολική αντίληψη, θα το εξετάσει και θα του χορηγήσει τα κατάλληλα σκευάσματα.

Είναι ασφαλής σε όλα τα παιδιά η ομοιοπαθητική;

Βεβαίως. Ούτε ηλικιακός περιορισμός υπάρχει.

Σε ποιες παθήσεις ενδείκνυται;  

Βασικά, δεν αντεδείκνυται σχεδόν σε καμία. Αντιθέτως, σε περιπτώσεις που η κλασική ιατρική έχει μάλλον φτωχά αποτελέσματα, η ομοιοπαθητική φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα. Αναφερόμαστε σε παθήσεις όπως είναι οι αλλεργίες, το άσθμα, οι δερματικές παθήσεις, αλλά και πολλές ακόμα.

Γιατί τελικά να προτιμήσω την ομοιοπαθητική για το παιδί μου;
Γιατί, πρώτιστα, η ομοιοπαθητική εστιάζει και επιχειρεί να εντοπίσει την αιτία του προβλήματος. Αυτήν ουσιαστικά θεραπεύει, όχι μόνο το σύμπτωμα. Στη συνέχεια, επειδή ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και επειδή τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα δρουν πιο άμεσα σε σχέση με τα bestpainrelievers.net φάρμακα. Τέλος, και επειδή αναφερόμαστε σε παιδιά, τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα είναι ευχάριστα στη γεύση και δεν θα έχετε γκρίνια και αντιδράσεις.

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.

Πηγή

Υγεία