Το νέο παραμύθι της Αριάδνης Δάντε μοιράζει Χαμόγελα στα Παιδιά

Το νέο παραμύθι της Αριάδνης Δάντε μοιράζει Χαμόγελα στα Παιδιά

Τι συμβαίνει όταν η βασίλισσα Ανάσσα βρίσκει λιωμένο τον χιονάνθρωπό της στο παλάτι του Πάγου;

Και ποιος καθαρίζει τους παγωμένους δρόμους του Ροβανιέμι; Κι ύστερα, πώς αναποδογυρίζει το καμίνι της Βίδας και γεμίζουν λάβα τα δώρα των Χριστουγέννων λίγο πριν από την αναχώρηση του Άι-Βασίλη για την ταχύτερη περιστροφή του στη Γη;

Ελάτε να ζήσουμε το παραμύθι της Ανάσσας του Πάγου στην κρυσταλλωμένη ενδοχώρα της Φιλανδικής Λαπωνίας και να συναντήσουμε τον Άι-Βασίλη με τα ξωτικά του, που δουλεύουν για την πιο σημαντική αποστολή του κόσμου.

Γιατί, τελικά, τα Χριστούγεννα είναι μαγικά. Και οι επιθυμίες των παιδιών αξίζουν θαύματα…

Χριστούγεννα όλο χαρά,
ας λάμψει η πλάση όλη,
χαρές και γέλια στα παιδιά,
αγάπη νά’χουν όλοι!

Το παραμύθι «Η Ανάσσα του Πάγου» γράφτηκε την παραμονή των Χριστουγέννων του 2014 με αφορμή της επίσκεψη της συγγραφέως στο σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στην Τέμενη Αιγίου. Με το παραμύθι της Ανάσσας αγκαλιάζουμε το μαγικό πνεύμα των Χριστουγέννων, σκορπίζουμε παντού την χρυσόσκονη της Αγάπης και στηρίζουμε τα σπίτια του Χαμόγελου του Παιδιού.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές του Δεκέμβρη σε 1.000 αντίτυπα και για κάθε αντίτυπο θα δοθεί ποσοστό 10% επί των πωλήσεων στον Οργανισμό “ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”.

Το χριστουγεννιάτικο παραμύθι «Η Ανάσσα του Πάγου» της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε [ISBN:978-618-82037-2-3, εικονογράφηση: Pixel-Art, website:www.chipoupolis.com, email: chipoupolis@gmail.com] έχει σκληρόδετο εξώφυλλο, αριθμεί τις 32 σελίδες, με διαστάσεις 28×23 εκατοστά και η τιμή του ανέρχεται στα 12€.

Το βιβλίο διατίθεται από τις εκδόσεις Τσιπούπολη [παραγγελίες μέσω email, τρόπος πληρωμής κατάθεση/μεταφορά σε τραπεζικό λογαριασμό Eurobank/AlphaBank/Πειραιώς και αποστολή μέσω ΕΛΤΑ].

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε γεννήθηκε στο Αγρίνιο.

Σπούδασε Μηχανικός Πληροφορικής και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ασφάλεια Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων. Εργάζεται στον δημόσιο τομέα και χαίρεται απίστευτα όταν διδάσκει την Επιστήμη της σε παιδιά.

Τον Δεκέμβριο του 2013 τιμήθηκε με «Εύφημο μνεία» από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το διήγημα «Ο παππούς Χρήστος», στον 58ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιδικού Βιβλίου.

Τον Ιούλιο του 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο της παραμύθι με τίτλο «Ο καπετάνιος και η γοργόνα», από τις εκδόσεις Tales Quest.

Τον Απρίλιο του 2015 το ποίημα «Καβούκι» διακρίθηκε σε διαγωνισμό και συμπεριλήφθηκε στην ποιητική συλλογή «Από καρδιάς» των εκδόσεων «Η Προφήτισσα».

Τον Ιούλιο του 2015 κυκλοφόρησε το εκπαιδευτικό βιβλίο «Ψάχνοντας στην Πυθωνία», από τις εκδόσεις Τσιπούπολη, που βασίστηκε στο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της συγγραφέως με τίτλο «Ο Απόστολος στην Πυθωνία», με στόχο την εισαγωγή παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας σε βασικές έννοιες προγραμματισμού.

Τον Μάιο του 2016 κυκλοφόρησε το εκπαιδευτικό βιβλίο «Ψάχνοντας στην παραλία», από τις εκδόσεις Τσιπούπολη, που βασίστηκε στο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της συγγραφέως με τίτλο «Η Τύχη πάει στην παραλία», με στόχο την προσέγγιση των Δομών Δεδομένων.

Έχει αναρτήσει δεκάδες ποιήματα στο Διαδίκτυο, λατρεύει να γράφει ιστορίες και παραμύθια για μικρούς και μεγάλους και το θεατρικό παιχνίδι αποτελεί για αυτήν μια αστείρευτη πηγή Ευτυχίας.

Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά και μένει μόνιμα στην Αθήνα.

Βιβλία Χριστούγεννα