Πρόταση βιβλίου: “Ο Καθρέφτης & η προφητεία του Γκρέινορθ”

Πρόταση βιβλίου: “Ο Καθρέφτης & η προφητεία του Γκρέινορθ”

Ο Καθρέφτης & η προφητεία του Γκρέινορθ
του
Αντώνη Μυλωνάκη

“…και η φύση θα εξαγριωθεί και θα μαυρίσει την πλάση όλη με την αποκάλυψη αυτή, και οι άνθρωποι θα γίνουν ζώα και τα ζώα άνθρωποι και όλοι μαζί θα πολεμήσουν για να κατακτήσουν το τελευταίο κομμάτι της….”

Στη χώρα Άβιγκον, όλοι γνωρίζουν την ιστορία της πριγκίπισσας χωρίς όνομα, που μόλις αντίκρισε για πρώτη φορά το είδωλό της, πήρε στην αγκαλιά της τον καθρέφτη και έπεσε από τον πύργο της.

Λέγεται πως το Κακό, μάρτυρας σε αυτήν την πράξη, προκάλεσε την γέννηση ενός πανίσχυρου συμβόλου και μιας προφητείας που έμελλε να εκπληρωθεί.

Αιώνες αργότερα, ένα νεαρό κορίτσι, η Άννυ, έχοντας λησμονήσει τα πρώτα της χρόνια στο ορφανοτροφείο και τον αγαπημένο της φίλο, τον Τόμας, έρχεται αντιμέτωπη με την προφητεία.

Η μοίρα τους φέρνει πάλι κοντά και μαζί με την υπόλοιπη συντροφιά θα ξεκινήσουν ένα μακρινό και επικίνδυνο ταξίδι. Θα χρειαστεί να κατασκηνώσουν στο σκοτεινό δάσος του Νοάρχαμ, να ταξιδέψουν σε τρικυμιώδεις θάλασσες και να περπατήσουν στα καταραμένα εδάφη του Γκρέινορθ για να βρουν το χαμένο σύμβολο. Θα καταφέρουν να ξεθάψουν το τελευταίο κομμάτι του καθρέφτη; Γνωρίζουν άραγε πως κάτι τέτοιο θα ξυπνήσει κάτι πολύ σκοτεινότερο;

Ο Νάνος της Μικρής Άρκτου (η παιδική σειρά της Μικρής  Άρκτου)παρουσιάζει,  το μυθιστόρημα μυστηρίου του Αντώνη Μυλωνάκη, με τίτλο Ο καθρέφτης & η προφητεία του Γκρέινορθ, ένα πεζογράφημα – δώρο  στους μικρούς και μεγάλους του  φίλους.

Ο νέος συγγραφέας στο πρώτο του μυθιστόρημα, αφηγείται  την καλοδουλεμένη ιστορία του, δημιουργώντας έναν  κόσμο γεμάτο σύμβολα, ευφάνταστη δράση και ανατροπές,  δυνατές συγκινήσεις, ένα κόσμο στον οποίο το Κακό διαχειρίζεται  την έννοια της ματαιοδοξίας και του κενού προκειμένου να εξουσιάσει  και να καταστρέψει την ανθρώπινη ψυχή. Εχθροί της ματαιοδοξίας και της κενότητας, το θάρρος και το πείσμα μιας νέας και ενός νέου, που με αυταπάρνηση και επιμονή θα αντιπαρατεθούν και θα πολεμήσουν τα εμπόδια που θα βρουν μπροστά τους, δημιουργώντας μια συναρπαστική ιστορία, βαθιά ανθρώπινη αλλά και  γεμάτη εκπλήξεις.

Το εξώφυλλο του βιβλίου σχεδιάστηκε ειδικά για την έκδοση από τον εικαστικό Χαρίτωνα Μπεκιάρη ενώ το χάρτη που περιγράφει το φανταστικό κόσμο της ιστορίας σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Φώτης Ζαπαντιώτης.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Αντώνης Μυλωνάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Μεγάλωσε γράφοντας ιστορίες για την αδελφή του, έχοντας πάντα την ίδια σαν κεντρική ηρωίδα. Τελείωσε το Πανεπιστήμιο  το 2012.

Ο Καθρέφτης & η προφητεία του Γκρέινορθ είναι το πρώτο του βιβλίο, ενώ παράλληλα γράφει και ποίηση. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Βιβλία